INFORMARTIU – 29 gener 2015

INFORMARTIU – 29 gener 2015

Informatiu del dijous 29 de gener de 2015

Cocentaina en FITUR.

Els col·legis contestans viuran conjuntament el Dia de la Pau i la No violència.

Ja es pot sol·licitar el programa de termalisme social IMSERSO anualitat 2015.

El PSPV-PSOE de Cocentaina descriu el procediment de les Primàries de Compromís / Col·lectiu com a fosc, qüestionable i un autèntic frau.

FITUR

Cocentaina està present aquests dies en la Fira Internacional del Turisme, FITUR, per presentar els seus atractius. La Vila Comtal està integrada dins de l’estand del Patronat Costa Blanca on aporta informació sobre la gastronomia local, el patrimoni, les noves iniciatives per a la promoció turística posades en marxa al llarg del passat 2014 i els esdeveniments i celebracions. En particular, Cocentaina busca promocionar la Fira de Tots Sants per atraure més visitants aprofitant que el Certamen va ser declarat en 2012 Festa d’Interès Turístic Nacional.

El regidor de Turisme, Vicent Sandoval, destaca que està aquests dies a Madrid per participar en diverses reunions “aprofitarem el marc per difondre la Fira i establir contactes per a continuar apostant per la difusió dels nostres principals atractius”, assegura.

DIA DE LA PAU

Demà divendres 30 de gener es commemora el dia mundial de la Pau i la No Violència. Aquesta celebració va ser fundada en 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. De fet, es practica en escoles de tot el món.

En aquest dia, es propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.

Ací a Cocentaina aquest dia es celebra cada any, i en aquesta ocasió de nou els col·legis del nostre poble ho faran de manera conjunta, els xiquets es distribuiran per cicles i centres. D’aquesta manera, al Bosco 1 aniran tots els alumnes d’Infantil del poble; el Real Blanc, acollirà els alumnes de primer, segon i tercer de Primària; al Sant Joan Bosco 2, acudiran els escolars de quart, cinquè i sisè de primària; el Convent, acollirà als alumnes de primer i segon d’ESO i l’institut Pare Arques compartirà aquesta efemèride amb tercer i quart d’ESO.

Ja han començat en els diferents centres a realitzar activitats al voltant d’aquesta diada i, en el cas del col·legi Sant Joan Bosco, de manera més especial, perquè seran ells els encarregats de llegir el manifest. Així doncs, demà de matí els xiquets arribaran al centre que tenen assignat i es durà a terme la benvinguda inicial del centre d’acollida on tindrà lloc la lectura del manifest, d’ací es passarà a cantar la cançó del Dia de la Pau i es farà una dansada, i ja per a finalitzar esmorzaran tots junts i passaran un matí d’allò més agradable convivint els tres col·legis junts i reivindicat la necessitat de la Pau per a un món millor.

Com hem dit, el col·legi públic Sant Joan Bosco és l’encarregat d’organitzar aquest any tota l’activitat i han sigut els alumnes de 6é el que han elaborat el manifest en col·laboració amb els mestres de música de tots els col·legis han preparat tant la dansada com la cançó del Dia de la Pau.

El lema d’aquest any és “XIQUETS SENSE FRONTERES” SETMANA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA.

Entre els objectius que s’han marcat es troba:

-Fomentar actituds positives entre els alumnes per afavorir la convivència.

-Identificar i intentar pal·liar situacions conflictives del nostre entorn.

-Fomentar actituds d’ajuda i col·laboració.

-Comprendre els altres i posar-se en el lloc de l’altre: Foment de l’empatia.

-Compartir vivències per tal de fomentar la convivència entre les distintes comunitats educatives del poble.

-Conviure i gaudir d’activitats cooperatives realitzades amb altres companys i mestres.

-Educar en la tolerància vol dir no a la indiferència. Significa reconèixer el pluralisme, respectar la diversitat, valorar el que hi ha de positiu en allò que és diferent en les persones.

-Promoure una cultura inclusiva que respecte i valore les diferències i fomente la igualtat.

Al col·legi Sant Joan Bosco es continuaran amb les activitats a la vesprada, en concret els d’Infantil i 1r Cicle: Jocs cooperatius

2n cicle:

3r: Visita de la Societat protectora d’animals d’Alcoi

4 t Visita grup AMICO xerrada i tallers

3r cicle:

5é Dimedimali Àfrica (xerrada)

6é. Visita a l’associació AFAMA (malalts de l’alzheimer)

TERMALISME IMSERSO

Ja es pot sol·licitar el programa de termalisme social IMSERSO anualitat 2015.

Requisits:

– ser pensionista del sistema de la seguretat social per jubilació o invalidesa, i per viduïtat o altres sempre que tinga complits els 60 anys.

– no patir trastorns mentals greus que puguen alterar la normal convivència en els establiments, ni malaltia infecto-contagiosa.

– poder valdre’s per si mateix.

– precisar els tractaments termals sol·licitats i no tenir contraindicació medica per a la recepció dels mateixos.

– també podran ser beneficiaris de les places els cònjuges o parella de fet, dels qui reunisquen els requisits anteriors, sempre que complisquen els requisits 2, 3, i 4.

Paqui Anton ens recorda que per sol·licitar plaça i més informació cal adreçar-se al Departament de Serveis Socials a Cocentaina, en horari d’atenció al públic, dimarts i dijous de 10 a 14 hores, o bé al Departament de Serveis Socials dels ajuntaments que corresponguen i que cal aportar la quantia de la pensió que percep.

També ens recorda els diferents torns:

-mesos de febrer a agost, sol·licitar plaça fins al 16 de gener de 2015 amb prioritat de plaça, per a inclusió en llista d’espera fins al 18 de maig de 2015

-mesos de setembre a desembre, sol·licitar plaça fins al 18 de maig de 2015 amb prioritat de plaça, per a inclusió en llista d’espera fins al 30 d’octubre de 2015.

PSOE

El Partit Socialista de Cocentaina manifesta la seua preocupació manifesta pel que fa al resultat del procés de primàries dut a terme pel grup Col·lectiu-Compromís i que ha estat mostrat com un exemple de transparència i participació.

Al PSOE li preocupa, en primer lloc, el fet que des de la coalició no s’hagen fet públics els detalls més elementals d’aquest procés: quantes persones van participar i què votaven. De fet, la dada de la participació han volgut ocultar-la pel fet que, en realitat, van votar un centenar de persones. Això vol dir que – amb els resultats de les municipals de 2011 a la mà- Compromís / Col·lectiu no hauria reunit ni el 10 per cent dels seus votants en els comicis reals.

No té sentit convocar unes primàries si abans de les votacions se sap amb certesa i per boca dels seus mateixos portaveus que el lloc d’alcaldable estaria entre dues o tres persones amb noms i cognoms.

Seguint amb l’escenificació d’aquesta pantomima, resulta impensable que els votants d’aquestes hipotètiques primàries escullen el seu número 1 i que, tot seguit, aquest presente la seua renúncia a tal responsabilitat aferrant-se a aquest reglament intern i fosc que, sembla, preveu aquesta opció. Sembla que tot estava pactat.

Al Partit Socialista li crida l’atenció com ha transcorregut el procés de primàries, ja que mai no ha quedat clar si les eleccions es baremaren amb vots o amb punts. Si el nombre de participants va estar al voltant del centenar, com pot ser que Pla n’obtinguera 525?

A més, els actes preelectorals convocats per la coalició han estat un veritable fiasco, com mostra l’últim col·loqui convocat amb una assistència menor a 40 persones. Prova d’això és que el partit no va emetre cap comunicat, ni tan sols va publicar les fotos de l’acte per ocultar el seu pobre poder de convicció. L’única estratègia de la coalició és atacar frontalment el PSOE sense arguments i raons de pes, la qual cosa demostra “que no saben més, que no els interessa governar i sí els interessos personals o treure al govern de l’Ajuntament de Cocentaina”.

Finalment, el PSOE no entén com abans de celebrar-se les primàries, el portaveu de Compromís va fer públic a través d’algun mitjà de comunicació que el càrrec d‘alcaldable estaria entre ell (Pla) i Anduix. Ens ho comentava Susana Reig, vicesecretaria general local del PSOE.

DIJOUS LITERARI A MURO

Avui Dijous Literari que tindrà lloc aquest 29 de gener a les 20.30 h, a la Biblioteca Francesc de Paula Momblanch. En aquesta ocasió el llibre que es presentarà serà el poemari de Lluís Garcia Muro, Vesprades de diumenge, i la presentació anirà a càrrec de Silvestre Vilaplana i Manel Alonso.

Vesprades de diumenge és una reflexió de l’autor sobre les coses que l’envolten i també sobre els seus records i els seus sentiments, en una situació de tornada de la vida, que plasma en una poesia amb un llenguatge sense secrets ni paraules amagades; una poesia lliure, entenedora i clara.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *