INFORMARTIU – 4 març 2015

INFORMARTIU – 4 març 2015

Informatiu del dimecres 4 de març de 2015

Els Populars contestans es reuneixen, en un acte de partit, amb el secretari autonòmic d’Educació.

Els establiments pengen el cartell de complet en les dues primeres setmanes de Jornades Gastronòmiques.

Demà es presenten els treballs d’Intervenció en el llenç de Paolo di Mattheis “l’Oració de Getsemaní o l’Oració de Jesús a l’Hort” al Monestir de la Mare de Déu.

II Ruta adaptada a l’Alqueria d’Asnar organitzada per Amico.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat lliura els seus premis a nou iniciatives empresarials de la comarca.

SECRETARI AUTONÒMIC D’EDUCACIÓ

El secretari autonòmic d’Educació, Manuel Tomás, es va reunir el passat dilluns amb el grup municipal Popular, a més de reunir-se amb responsables i simpatitzants del PP de Cocentaina i comarca.

Manuel Tomás va presentar balanç de la gestió en educació per part de la Generalitat i va insistir en els esforços que s’estan realitzant per prioritzar en la mesura del possible, la Unificació del Col·legi Públic Sant Joan Bosco de Cocentaina.

Segons ha informat el secretari autonòmic d’Educació, “ningú no té més interès que la consellera Catalá en què la Unificació del Bosco siga prompte una realitat, ja que el projecte d’execució està realitzat, i només falta la licitació, malgrat això va insistir en la necessitat de ser comprensius i solidaris amb els centres que estan en pitjors condicions, els recursos són limitats i hem de ser conscients d’això”.

Manuel Tomás va agrair la paciència que està tenint tota la comunitat educativa de Cocentaina i es va posar a la seua disposició per visitar-la, convençut que “en un mitjà termini, aquest aguant serà recompensat amb la Unificació del Bosco”.

Sílvia Climent ens comenta que altre dels temes tractats fou com dur a terme de forma immediata els arranjaments pel que fa a infraestructures que necessita l’Institut local Pare Arques.

La comunitat educativa del col·legi Sant Joan Bosco de Cocentaina i de l’Ajuntament porten 25 anys reivindicant la unificació del centre.

JORNADES GASTRONÒMIQUES

Els establiments de Cocentaina, participants en aquestes dues primeres setmanes de Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants, s’han vist feliçment obligats a penjar el cartell de complet. Els propietaris dels locals s’han mostrat molt satisfets amb l’acollida de la població a les seues diferents propostes. I encara queden dues intenses setmanes per a disfrutar de la millor cuina de la comarca.

Com diu el refrany ‘en la varietat està el bon gust’ i, d’aquesta manera, cada establiment ha sabut adaptar la seua oferta per a proposar unes X Jornades Gastronòmiques aptes per a tots els gustos i butxaques. Alguns establiments han oferit el seu menú entre setmana, com el cas dels Salones Flor de Lis, que durant dimecres i dijous va treballar amb un producte tradicional com el blat, combinat amb unes cocotxes a la donostiarra. El Racó el Desig també va triar el menú de migdia, però en aquest cas en cap de setmana, amb una selecta degustació d’arrossos. La cuina brasilera del Centre Social Real Blanc, per segon any consecutiu, ha centrat totes les mirades. Els comensals a més de conèixer les especialitats d’aquesta terra han pogut gaudir d’un espectacle de Capoeira. El Bar Monte també ha triat sopar amb música, en aquest cas de la mà de l’artista contestà Anselmo Martí. La Cafeteria Bar Distrac ha apostat a cavall guanyador amb la tradicional ‘picadeta’ en la qual s’han pogut degustar les tapes més típiques de la zona. La guinda l’ha posat el Pub Nou Festa amb els seus concerts de cap de setmana.

Vicent Sandoval ens comenta que si l’any passat va ser una aposta de la regidoria de Promoció Econòmica i l’Associació d’Hostaleria, el fet de realitzar les Jornades Gastronòmiques en dos esdeveniments diferenciats. Enguany ja podem parlar de consolidació i encert, ja que durant l’hivern es potencia la gastronomia local de plats de cullera i a la primavera la Ruta de la Tapa permet desfruitar del bon temps en les nombroses terrassetes disponibles.
IL·LUSIONA‘T

L’associació Il·lusiona’t Diversitat Funcional ha convocat per avui dimecres a les 6:30 en primera convocatòria i a les 7 en segona la seua Assemblea General Ordinària a l’Aula Polivalent del Centre Social – Real Blanc de Cocentaina. L’assemblea és a portes obertes. S’hi dialogarà de projectes encaminats a la millora de tots els usuaris, i com obtenir beneficis per nosaltres mateixos per dur-los a terme.

MONESTIR DE LA MARE DE DÉU DEL MIRACLE

El Monestir de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina, acollirà demà dijous a les 20:00 hores la Presentació dels Treballs d’Intervenció en el Llenç de Paolo di Matteis “L’Oració de Jesús a l’Hort “amb una Conferència a càrrec de Carmen Pérez Garcia, Sotsdirectora General de Conservació, Restauració i Investigació IVC + R de CulturArts de la Generalitat Valenciana i Rosi Román Garrido, Tècnic en Conservació i Restauració de Pintura de Cavallet de CulturArts IVC + R.

Aquest llenç forma part del més important conjunt pictòric, obra del pintor napolità Paolo di Matteis (1662-1728) que es conserva en l’actualitat fora d’Itàlia.

El llenç ara restaurat està situat en un dels laterals de la Capella dels Andes, on es custodia el Tron Processional de la Mare de Déu, obra de l’escultor valencià Enrique Galarza Moreno (1896-2000).

Gràcies a la restauració d’aquesta obra, es pot contemplar en tota la seua esplendor una excel·lent obra del barroc napolità en terres valencianes. L’eliminació de la gruixuda capa de vernissos i les nombroses repintades que cobrien la pel·lícula pictòrica original ha permès treure a la llum la rica paleta cromàtica plena de matisos del pintor Paolo di Matteis.

Els treballs de restauració també han consistit en la correcció dels defectes i alteracions del suport, tenint en compte la quantitat de destensats, trencaments, orificis, desgarraments i doblecs que presentava el llenç.

AMICO

El passat dia dissabte 28 de febrer es va dur a terme la II Ruta senderista adaptada a l’Alqueria d’Asnar organitzada per AMICO, aquesta és la segona vegada que es realitza i cal dir que ha sigut possible gràcies al Centre Excursionista Contestà que va trobar una ruta amb les condicions adequades i que es va desenvolupar a la vora del riu Serpis.

Vicent Pérez, president d’AMICO ens comenta que l’any passat, juntament amb el Centre Excursionista, varen visitar la ruta proposada, en la qual tan sols s’havia de salvar una sèquia, cosa que va ser possible gràcies a l’interés mostrat per l’alcalde de l’Alqueria, amb la construcció d’un pont de fusta. Així va ser possible que es realitzara una primera edició d’aquesta ruta.

L’èxit i la bona acollida que va tindre, va portar que a finals de 2014, COCENFE, la Federación de Asociaciones de Discapacitados, mostrara el seu interés i, aleshores, es començà a programar una marxa conjunta AMICO-COCENFE perquè poguera vindre qualsevol persona, incloses les persones amb discapacitat.

El resultat fou un magnífic matí on tots van gaudir molt del passeig i també del bon oratge del dia. Vicent Pérez ens comenta que, a hores d’ara, ja estan treballant per fer més excursions al mateix lloc, ja que moltes persones no van poder participar en ser dissabte, així que la pròxima cita serà en diumenge.

PREMIS EMPRENEDORS

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va lliurar ahir a la nit els premis del Concurs d’Emprenedors. L’organisme comarcal va reconèixer l’originalitat i potencial de nou iniciatives empresarials, en un acte celebrat a la Sala Àgora d’Alcoi al qual van assistir alcaldes i representants municipals de les diferents localitats que integren l’entitat.

A la secció d’empreses emprenedores, la signatura OTUS de Gaianes es va endur el primer premi gràcies a la seua activitat de captació d’imatges aèries amb «drons». El segon premi va ser per a Tot Turbans, d’Alcoi, dedicada a la confecció de turbants per a la festa i altres tipus de barrets.

Jardins Carola, d’Alcoi, es va alçar amb el primer premi a la millor empresa dels sectors agrícola, forestal i agroalimentari, i Pycicle, de la mateixa ciutat, el de millor empresa sostenible per la seua activitat de transport a domicili amb bicicletes.

Traçable, de Cocentaina, va aconseguir el primer premi de projectes empresarials amb una proposta de venda «en línia» de productes artesans d’interiorisme i decoració, i JV Composites, de Banyeres, el segon amb l’elaboració de productes de fibra de carboni.

El millor projecte dels sectors agrícola, forestal, ramader o agroalimentari ha estat per Cristina Vicens, d’Alcoi, per la seua proposta de cultius ecològics en espais tancats, i el millor projecte sostenible per a La Serrella, de la Vall de Seta, per l’elaboració d’ulleres de fusta. Finalment, el premi «Emprendeaventura» ha estat per Pymepxport, per un programari que selecciona països per a l’exportació empresarial.

La taula estava composta pel president de la Cambra de Comerç, Enrique Rico; el director del CEEI, Roberto Payá; el sotsdirector del Campus d’Alcoi, Juan Ignacio Torregrosa; el vicepresident de la Mancomunitat, Antonio Francés; i el president, Rafael Climent, que va elogiar les iniciatives empresarials i la seua contribució a l’enfortiment del territori.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *