INFORMATIU – 1 abril 2015

INFORMATIU – 1 abril 2015

Informatiu del dimecres 1 d’abril de 2015

Els socialistes demanen al Ministeri de Foment la construcció d’una passarel·la per donar seguretat als usuaris de la via verda.

Aquest és el tema de portada, però hi ha altres notícies que avancem en forma de titulars:

Mireia Estepa Olcina, candidata a l’Alcaldia de Cocentaina, recull propostes ciutadanes en matèria de Benestar Social.

Els alumnes de 6é del CEIP San Juan Bosco han participat amb l’artista contestà Moisés Gil en la construcció de l’escultura “El meu país”.

Dintre dels actes de la Setmana Santa, avui processó del Natzarè.

PASSAREL·LA

El passat 26 de març, la diputada per Alacant i portaveu d’indústria del grup socialista, Patricia Blanquer, va registrar juntament amb Ximo Puig, una proposició no de llei dirigida a la Comissió de Foment per tal d’aconseguir la construcció d’una passarel·la per salvar el pas per sobre de la CN-340 en el tram de la circumval·lació d’Alcoi que talla la via verda.

Segons Patricia Blanquer, “la via verda constitueix un itinerari de gran valor mediambiental i econòmic per a la nostra zona que naix amb la pretensió de recuperar el patrimoni civil que representa el traçat que recorria l’antic ferrocarril Alcoi-Gandia. El seu suport és fonamental perquè implica un veritable impuls al turisme rural i aporta més valor afegit als municipis pels quals travessa“. Continua dient que “es tracta d’una via cada vegada més transitada, però un dels seus trams va quedar tallada per la construcció de la circumval·lació d’Alcoi, i com hem pogut comprovar, és un risc per a aquells que travessen la carretera. Ha estat un error que el Ministeri de Foment projectés aquesta via ignorant-la, per la qual cosa ha de ser corregit. S’han d’adoptar les mesures oportunes per a la construcció d’una passarel·la que aporte seguretat als usuaris de la via“.

Els socialistes volen una ràpida solució i per això, tant l’alcalde de Cocentaina, Rafa Briet, com Patricia Blanquer estan fent els tràmits oportuns per a sol·licitar la construcció d’aquesta passarel·la. Els diputats nacionals a través d’una iniciativa parlamentària i l’alcalde dirigint-se al Ministeri a qui ha ofert la possibilitat de cofinançar aquesta infraestructura. Des de l’Ajuntament de Cocentaina es vol demostrar que aquest tema els importa molt i, per això, estan disposats a cofinançar el 50% amb recursos propis.

PSOE

A principis d’aquesta setmana, la candidata pels Socialistes Contestans -PSPV-PSOE- a l’alcaldia de Cocentaina, Mireia Estepa, ha iniciat un cicle de reunions amb diferents entitats i associacions del poble amb vista a recollir les seues inquietuds i demandes per configurar el programa electoral socialista per a les pròximes eleccions municipals de maig.

En aquesta ocasió, i acompanyada per l’actual alcalde, Rafa Briet, i la regidora de Serveis Socials, Marcela Richart, Mireia Estepa va mantenir un distés encontre amb diferents agents socials relacionats amb l’entramat social del poble. Entre alguns dels assistents es trobaven membres de la Plataforma per l’Aplicació i Defensa de la Llei de la Dependència, Amico, Il·lusionat, Cáritas, Afama, la Unió de Pensionistes… Tots ells van manifestar les seues principals demandes, les quals van ser recollides amb gran interès per Mireia, qui -recordem- és precisament Treballadora Social amb formació universitària.

De l’encontre van sorgir punts d’interès que seran reflectits en el programa electoral dels socialistes per als comicis de maig. “L’encontre va ser molt positiu, ja que hem pogut recollir un bon grapat de propostes realistes i executables que ajudaran tant a aquestes associacions i entitats a portar avant la seua feina com, a la fi, als nostres veïns i veïnes”, apuntava Mireia Estepa.

Mireia ens parlava de l’interés de l’Ajuntament de Cocentaina en tot allò relacionat amb el Benestar Social, que ha estat una constant durant tots els anys de Govern socialista, especialment durant les últimes legislatures quan les dificultats econòmiques han sacsejat amb més força als nostres veïns i veïnes.

“Tenim la gran sort de tenir un poble molt actiu pel que fa a l’associacionisme, és per això que hem volgut comptar primer amb ells -els qui viuen els problemes de prop- per a continuar millorant“.

“El benestar social ha de ser un element que ens unisca a tots, el benestar ens uneix, Cocentaina ens uneix“, concloïa Mireia Estepa Olcina.

MOISÈS GIL

El passat divendres 27 de març l’alumnat de 6é del CEIP San Juan Bosco i les seues famílies van participar amb l’artista contestà Moisès Gil en la construcció de l’escultura “El meu país” la qual es va inaugurar el diumenge 29 de març a la veïna localitat de Carrícola. L’obra està immersa dins del projecte “II Biodivers-2015” que el poble té per a gaudir de tots els seus visitants.

Aquest projecte d’art, on s’implica tota la comunitat educativa, naix arran d’una visita realitzada al taller de l’artista i on descobreix la sensibilitat d’aquests xiquets i xiquetes per l’art i en especial per la seua obra. Moisès Gil decideix aleshores compartir amb ells la seua bella idea sobre el projecte d’un País Valencià que renaix de les cendres en les quals es troba (fruit de la crisi econòmica i social) gràcies a la solidaritat de la ciutadania, creant la necessitat de transformar la crisi de valors en treball cooperatiu per construir un altre territori més sostenible, més humà.

Al mes de febrer, l’escultor contestà acudia al centre educatiu per compartir la seua proposta amb els estudiants, els quals elaboraren amb fang unes figures prenent com a referent a Antony Gormley.

Una vegada les escultures han sigut traslladades a Carrícola amb l’ajuda de les seues famílies i amb elles han completat l’escultura. Es tracta d’una excavació en el mateix terreny de la silueta del contorn físic del País Valencià d’uns 12 metres de llarga a la qual s’ha deixat un llit de cendra treta de les cremes de remulla, branques i fullaraca dels mateixos bancals i sobre la qual s’han dipositat els personatges fruit de la imaginació dels xiquets.

Les seues famílies han tingut l’oportunitat de formar part de l’obra elaborant també alguna d’aquestes figures amb l’ajuda dels seus fills.

Amb aquesta iniciativa l’autor ha apropat l’art contemporani als xiquets del Bosco fent-los protagonistes actius i coautors d’aquesta obra d’art. Com es deia Moisès Gil aquesta escultura un dia es fondrà a la terra i desapareixerà, però aquesta vivència romandrà per sempre a la nostra memòria.

SETMANA SANTA: DIMECRES SANT

Continuen endavant els actes previstos i programats de la Setmana Santa contestana. I avui dimecres tindrà lloc la segona de les processons, aquesta vegada estem referint-nos a la processó de la Confraria del Natzarè, que eixirà a les 9 de la nit des del monestir de la Mare de Déu del Miracle. José Luis Pascual, president de l’arxiconfraria del Santíssim, que aquest any és l’encarregada de coordinar la Setmana Santa Contestana, ens ho comenta, a més de recordar les activitats que ja s’han dut a terme.

Ja demà dijous i a totes les esglésies del nostre poble es duran a terme la missa del Sant Sopar i, a més, és tradicional al nostre poble visitar els monuments. A les 12 de la nit, processó del Silenci amb el Crist dels Llauradors.

Dijous Sant 2 d’abril

confessions

-De 09:30 h a 14:00 h a la parròquia del Salvador.

-De 10:00 h a 12:00 h la parròquia de Santa Maria.

-De 18:00 h a 19:00 h al convent dels Franciscans.

Solemne Eucaristia del Sopar del Senyor

-17:00 h a la parròquia del Salvador, per a xiquets.

-17:00 h a la parròquia de sant Pere de l’Alcúdia.

-18:00 h a la Mare de Déu del Miracle.

-19:00 h a la parròquia de Santa Maria, a la parròquia del Salvador i al convent dels Franciscans.

Oració davant del Monument

-21:00 h al convent dels Franciscans

-23:00 h a la parròquia de Santa Maria.

-24:00 h. Torns d’Adoració del grup de joves a la parròquia del Salvador.

-24:00 h. Torns d’Adoració nocturna Masculina a Santa Maria.

-24:00 h. Torns d’Adoració nocturna Femenina a la Verge del Miracle.

-24:00 h. Processó del Silenci amb el Crist dels Llauradors.