INFORMATIU – 10 abril 15

INFORMATIU – 10 abril 15

Informatiu del divendres 10 d’abril de 2015

La Junta de Govern aprova la sol·licitud de diferents subvencions al patronat de Turisme de la Diputació d’Alacant.

El trasplantament d’un taronger i el tema dels adobs centren l’activitat d’aquest cap de setmana de l’associació Bonsai de Cocentaina.

El Grup de Teatre l’Espardenya presenta el seu últim muntatge teatral “Asylum” a benefici de Solc.

La Unió Musical Contestana participa en el LXVIII Certamen de Bandes de Música “Ciudad de Cullera”

Diumenge XIIIè Festival de Bandes Joves organitzat per l’Ateneu Musical en honor a la Mare de Déu del Miracle.

Diumenge es celebra el Dia Junior de Generació Oberta.

L’atur baixa a la Comarca.

JUNTA DE GOVERN

La Junta de Govern d’aquesta setmana s’han tractat diferents punts dels quals cal destacar la sol·licitud de diferents subvencions, dos d’elles al Patronat de Turisme de la Diputació d’Alacant, una de 2.800 euros per a una guia gastronòmica i l’altra de 580 euros per a la impressió de material gràfic; una altra de les subvencions sol·licitades és a la Diputació per a jocs infantils per a l’escoleta infantil municipal, cal dir que aquests ja s’han demanat en dues ocasions i en les dues ha vingut denegat, ara s’espera que en aquesta 3 sol·licitud vinga aprovada la subvenció.

Un altre punt aprovat ha sigut l’inici de l’expedient del modificat del contracte de les obres dels vestuaris del camp futbol de la Morera, cal dir que amb aquest modificat s’ha millorat el projecte.

Per últim, i dintre de la llicència d’activitat s’ha aprovat una pista de pàdel ubicada al polígon de la Lleona.

COL·LECTIU-COMPROMÍS

La coalició Col·lectiu 03820-Compromís, amb el diputat dels nacionalistes Joan Baldoví, protagonitzarà aquesta vesprada un acte per presentar «La Cocentaina que farem: idees per a un Programa de Govern» i la seua candidatura completa per a l’Ajuntament. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores al Centre Social Real Blanc i està prevista la intervenció del mateix Baldoví, a més de l’alcaldable Xavi Anduix, Jordi Pla, Paula Figuerola i Esther Blanes.

Cal destacar que posteriorment hi haurà un sopar per tal d’intercanviar opinions sobre l’actualitat política local i la Cocentaina del futur.

CONCERT DE JUBILATS

El cor i rondalla del Centre de Majors La Plaça d’Alcoi i la UDP Rondalla i la rondalla i cor L’Amistat de Cocentaina protagonitzaran aquesta vesprada un concert d’intercanvi al Centre Cultural el Teular de Cocentaina. L’agrupació alcoiana, dirigida per Jordi Miralles, serà la primera a actuar i la segona part serà a càrrec del grup amfitrió, sota la batuta de Rafael Cantó. La cita musical serà a les 19.30 hores.

IL·LUSIONAT

Demà dissabte dia 11 de març l’associació il·lusiona’t organitza un taller teòric-pràctic de tècniques de modificació de conducta per a la milloria de la convivència familiar. Aquest taller estarà imperit pel psicòleg Ramon Alvarez, a la biblioteca de Cocentaina de10’30h a 12’30h, a portes obertes. El taller està obert a tota la població.

BONSAI

L’associació Bonsai Cocentaina continua les seues activitats de difusió i aprenentatge de l’art del Bonsai de manera desinteressada per qui vullga assistir, i per aquest dissabte, dia 11 d’abril de 2015, a les 5 de la vesprada es farà un taller de trasplantament d’un taronger. Aquesta activitat es durà a terme a la seu de l’associació al Patronat.

Francisco Forner també ens comenta que després del taller tindrà lloc una nova edició de l’Escola de Bonsai: hi tractarà el TEMA: Adobs per bonsai. Important, ja que segons siga bonsai o pre-bonsai cal utilitzar-ne uns o altres.

L’ESPARDENYA TEATRE

Demà dissabte a les 20:00 h al Centre Cultural El Teular de Cocentaina, el Grup de l’Espardenya presentarà el seu últim muntatge teatral “Asylum”, una comèdia negra. Els beneficis d’aquest muntatge teatral aniran íntegrament a benefici de Solc, l’associació de Malalts de Càncer. Cal recordar que l’entrada donatiu és de 3 euros.

CERTAMEN

La Unió Musical Contestana participarà aquest diumenge en el LXVIII Certamen de Bandes de Música “Ciutat de Cullera” i tindrà com a obra obligada “Cançons de mare” de Rafael Talens Pelló. Les bandes que competiran al costat de l’entitat musical contestana són la Unió Musical Santa Cecília d‘Onda (Castelló) i la Banda Municipal de Música de Pinto (Madrid).

La UMC com a obra lliure interpretarà “Give us this Day” de David Maslanka, a més d’interpretar el pasdoble: “Guitarra española”, d‘Enrique Igual Blasco. En Ràdio Cocentaina parlàvem amb Reces Sellés, president de la UMC, qui ens comentava que ja porten temps preparant aquest certament i que han comptat amb la col·laboració, entre altres, de José Rafael Pascual Vilaplana en la seua preparació.

CONCERT DE L’ATENEU MUSICAL

Dintre de les activitats que estan al voltant de la festa de la Mare de Déu del Miracle, aquest diumenge l’Ateneu Musical contestà ofereix el XIIIè Festival de Bandes Joves. En aquesta edició, participarà com a banda convidada la Banda Jove del Comtat. Abans del concert que tindrà lloc a les 6 de la vesprada i al Teular, les dues bandes joves faran un passacarrer. Serà una vesprada on, a més de compartir escenari i música, també és molt important la convivència entre els músics joves de les dues entitats.

COMBREGATS

Dintre de les activitats de la Pasqua, aquest diumenge a les 8 del matí tindrà lloc la processó dels Combregats, en la qual es porta la comunió als malalts i impedits del nostre poble, una activitat que des de fa un temps es fa de forma conjunta entre totes les parròquies del poble.

JUNIORS GENERACIÓ OBERTA

Aquest diumenge i dintre de la celebració del 40 aniversari dels Juniors Generació Oberta de Santa Maria s’ha organitzat el DIA JÚNIOR GENERACIÓ OBERTA. Al llarg del matí, es podrà gaudir de jocs organitzats pels antics monitors i pels actuals, una jornada per a passar-la amb família i amics i els xiquets dels júnior. Després, els que ho desitgen, podran participar d’un dinar elaborat pels cuiners del campament, una paella amb una “picadeta” rodejat del millor ambient.

ATUR

L’atur ha baixat per quart mes consecutiu en aquestes comarques. Març va finalitzar amb 197 desocupats menys que al febrer. L’Alcoià i el Comtat presenten la menor xifra d’aturats des de novembre de 2010.

Com dèiem, març ha finalitzat amb 15.605 aturats en aquestes comarques. El principal descens s’ha produït a Alcoi, amb 93 aturats menys. La capital de l’Alcoià registra 7.211 persones sense feina, la millor xifra des de finals de 2011. També ha baixat l’atur de manera notable a Ibi. Segons les dades del Servei Valencià d’Ocupació, s’ha reduït en 82 persones. La desocupació també ha baixat a Onil i Cocentaina, amb descensos de 53 i 21 persones, respectivament.

En la cara negativa figura Muro, on la desocupació ha pujat en 26 persones. Es dóna la circumstància que l’atur ha augmentat de forma mínima però generalitzada en la major part dels pobles menuts d’aquestes comarques.

Cal dir que l’atur ha baixat en tots els sectors, a excepció dels serveis, amb un augment de 75 aturats. El principal descens s’ha produït en la indústria, amb 125 desocupats menys que al febrer.

TROBADES

La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat (Escola Valenciana) ha organitzat per aquest diumenge 12 d’abril un Homenatge a Enric Valor amb una nova edició de la ruta Penàguila i les rondalles de Valor. La ruta començarà a les 11, a la plaça de l’Arbre, al costat de la Casa Rural Enric Valor. Durant un parell d’hores recorreran els carrers i els voltants de Penàguila, en una passejada molt fàcil que combina poble i camp. Participaran:

– Daniel Climent, etnobotànic, autor de Les nostres plantes i l‘Herbari, qui ens parlarà de les plantes màgiques en les rondalles de Valor;

– Víctor Labrado, escriptor, expert en llegendes i cultura popular, autor de Llegendes valencianes, qui ens explicarà històries sobre les criatures més fantàstiques de l’imaginari valencià;

– Jordi Raül Verdú, escriptor i gran contador d’històries, Ximo Gadea, professor de la Universitat de València i Francesc Gisbert, ens contaran rondalles de Valor ambientades i recollides a la vila de Penàguila.

La ruta com hem dit està organitzada per la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat (Escola Valenciana) i la Casa Rural Valor. L’activitat és gratuïta i per a tots els públics. Si vos animeu a llegir algun fragment de les rondalles de Valor, envieu un correu a [email protected] Les persones que s’animen a col·laborar rebran un obsequi, un llibre de rondalles de l’Alcoià-Comtat.

En acabant l’acte, hi haurà un dinar de germanor al restaurant de la Casa Rural Valor.