INFORMATIU – 11 novembre 2015

INFORMATIU – 11 novembre 2015

Informatiu diari local i comarcal de Ràdio Cocentaina, la veu del Comtat, salutacions de Milagro Sellés. Estem a dimecres 11 de novembre de 2015 i en portada destaquem que:

• Guanyar Cocentaina denuncia l’actitud dictatorial del govern del PSOE. En aquesta ocasió, a Eli Aleix, la número dos de la candidatura de Guanyar Cocentaina, l’han convidat a abandonar la reunió informativa quan havia assistit en nom de l’assemblea de la formació d’esquerres.

Aquest és el tema de portada, però hi ha altres notícies que avancem en forma de titulars:
• La Universitat d’Alacant organitza a la seva Seu Universitària de Cocentaina la tercera edició del Congrés Nacional de Nutrició Esportiva, Cineantropometria i Salut.

• Francisco Valor guanya el premi Samarità de la Festa 2015 per la seua marxa “Fill del Sinc”.

• L’Ajuntament de Benilloba habilita un número de Whatsapp per facilitar de forma gratuïta informació d’interés i actualitat als ciutadans.

• Es presenta a Muro el “Fòrum Joan Pellicer – Aula de Medi Ambient”.

• El president de la Diputació Provincial d’Alacant, César Sánchez, ha anunciat un programa per a la repoblació dels municipis de menys de 5.000 habitants.

• El diputat de Compromís visita l’agencia comarcal de la Diputació.

• En esport parlarem de basquet, de l’Iris Contestano.

 VALORACIO RUTES GUIADES.
GUANYAR COCENTAINA
El PSOE contestà ha boicotejat el treball d’una de les formacions amb representació municipal. En aquesta ocasió, a Eli Aleix, la número dos de la candidatura de Guanyar Cocentaina, l’han convidat a abandonar la reunió informativa quan havia assistit en nom de l’assemblea de la formació d’esquerres.

Des de l’Alcaldia argumenten que només poden tenir accés a la reunió els regidors perquè així ho ha decidit l’equip de govern sense consensuar amb ningú i faltant a la veritat.

Hi ha hagut reunions informatives on sí que han estat presents persones que no eren regidors o regidores com la reunió informativa d’esports o la del problema de les aigües del barri de la Goma.

Guanyar Cocentaina lamenta “el tarannà dictatorial” que s’ha instal•lat al govern contestà i que ha anat agreujant-se durant els darrers mesos. Així mateix, la formació esquerrana es mostra molt molesta per la manera de governar dels socialistes contestans, que ataquen la manera d’organitzar-se i de treballar de Guanyar Cocentaina així com les decisions que prenem en l’assemblea al vetar a Eli Aleix de la reunió informativa.

Eli Aleix s’ha mostrat decebuda encara que ja s’esperava el veto: “A la nostra alcaldessa se li ompli la boca quan parla de participació ciutadana, però a l’hora de la veritat boicoteja tot el treball que fem des de Guanyar Cocentaina en prohibir-nos l’entrada a una reunió informativa”. Des de Guanyar Cocentaina lamenten el menyspreu del Govern municipal cap a la resta de partits i exigeixen que els socialistes acaben amb el boicot als partits de l’oposició. Així mateix, des de Guanyar Cocentaina agraeixen l’acte de solidaritat de la regidora del Col•lectiu 03820-Compromís que abandonà dita reunió com a protesta.
*Eli

III CONGRÉS DE NUTRICIÓ ESPORTIVA, CINEANTROPOMETRIA I SALUT

El 13 i 14 de novembre la Universitat d’Alacant organitza a la seva Seu Universitària de Cocentaina la tercera edició del Congrés Nacional de Nutrició Esportiva, Cineantropometria i Salut, de 20 hores de durada.
El Congrés es realitzarà al Centre Social Real Blanc de Cocentaina, i les persones interessades poden matricular-se en la pàgina web de la Seu Universitària de Cocentaina. Ens dona mes informació al respecte José Enrique Sirvent membre del comité organitzador.
*Jose Enrique 1

El Congrés comptarà amb la participació dels majors experts tant a nivell nacional com internacional en Nutrició Esportiva, Cineantropometria i Salut, entre els quals es pot destacar el Prof. Michael Marfell-Jones, Dr. Francisco Esparza Dr. Enrique Roche, Javier González, Dr. José Ramón Alvero. Dr. Raúl Pablo Garrido, Dr. Fernando Alacid i a Dr. José Enrique Sirvent.
*Jose Enrique 2

En la present edició, s’abordaran aspectes tan actuals com a rellevants: les necessitats i ajudes ergogèniques nutricionals per a l’entrenament i la competició, la composició corporal en escolars i adults esportistes i els mètodes estadístics per a la seva determinació. La funció cognitiva en esportistes. L’Antropologia de la Nutrició i l’exercici. La Antropometria i la seva aplicació en l’àmbit esportiu (proporcionalitat, somatotip …). Salut en l’esport (actuació del metge en les lesions esportives i actuacions urgents en els problemes de salut. A més hi haurà Taules Rodones sobre Nutrició i Exercici Físic, Salut i Esport i un Taller de Cineantropometria.
*Jose Enrique 3

Els assistents poden participar en el congrés amb xerrades o presentació de pòsters, i entre els millors es lliuraran premis a la millor comunicació oral i a la millor contribució en format pòster.
*Jose Enrique 4

FRANCISCO VALOR

La filà Cordó d’Alcoi va acollir dissabte passat el lliurament de la segona edició dels premis Samarita entre els guardons cal destacar el premi a la millor composició original per a l’entrada de 2015 a la marxa per Fill del Sinc, del compositor contestà Francisco Valor. Radio Cocentaina parlàvem amb ell i es mostrava molt content d’aquest nou reconeixement a la seua obra, sent aquesta peça molt especial tant per a ell com per als membre de la filà Alcodianos que van desfilar amb ella. Francisco Valor també ens comentava en que està treballant en l’actualitat.
*Francisco

ROMU AGULLO

Avui també tenim que destacar que s’entreguen els premis HOLLYWOOD MUSIC IN MEDIA AWARDS (Los Angeles) al teatre Fonda en ple passeig de les estrelles de Los Angeles i que entre ells està nominat el tema SUEÑOS del contestà Romu Agulló, en la categoria New-age Ambient 2015. Recordem que l’any passat Romu ja es va emportar aquest guardo amb el tema “Atardecer en el Mediterraneo”

A més, dues composicions mes del compositor contestà han estat distingides en altres premis de la indústria nord-americana, els Global Music Awards, (centrats en el treball de músics emergents de l’esfera independent). El passat mes de març es va dur la medalla de bronze en la categoria instrumental new-age pel tema “Flores de Mariola”, mentre que un mes després aconseguia la medalla de plata en la mateixa secció per “Pensando en ti”. Esperem que de nou siga agraciat amb aquests guardó.

BENILLOBA

L’Ajuntament de Benilloba ha posat en marxa un nou servei d’informació municipal «directe al ciutadà» a través del programa de missatgeria mòbil gratuït Whatsapp per tal de facilitar als ciutadans informació d’interés i actualitat a través del seu telèfon mòbil.

El servei, segons ha explicat el primer tinent d’alcalde, German González, «és totalment gratuït i qui desitge rebre els missatges amb la informació municipal, l´’únic que ha de fer és subscriure’s al servei a través del seu mòbil i començarà a rebre la informació».

«Aquesta eina ens permetrà ser molt més eficients a l’hora de comunicar informacions d’interés als veïns de Benilloba que tindran la possibilitat d’estar informats d’una forma directa en el seu propi telèfon mòbil», ha assegurat González que també ha advertit que «és important entendre que no es tracta d’un grup de Whatsapp i que aquesta utilitat no servirà per interaccionar amb l’Ajuntament».

«Per rebre qualsevol comentari, queixa o suggeriment tenim altres vies obertes, com el correu electrònic, el Facebook, el telèfon o en persona. Però el que sempre recomanem, per major seguretat, és dirigir-se al consistori per escrit i amb un registre d’entrada, el que garantirà la seua recepció i una resposta adient», ha puntualitzat German González.

Per poder utilitzar aquest servei d’informació municipal de l’Ajuntament de Benilloba, el que s’ha de fer és «guardar en els contactes del telèfon mòbil el número de l’Ajuntament 608 248555 i enviar un missatge de Whatsapp al mateix número amb el missatge Alta Ajuntament».
*German

MURO FORUM
Aquest divendres tindrà lloc a Muro la presentació del “Fòrum Joan Pellicer – Aula de Medi Ambient”. En paraules del Regidor de Medi Ambient Eli Pérez (Compromís): “Aquest fòrum pretén ser un espai referent a la comarca en matèria mediambiental, mitjançant un punt de trobada de tots aquells que s’estimen aquest territori. Així doncs, es programaran una sèrie d’activitats de caràcter mensual que inclouran conferències, presentacions, tallers de formació, rutes didàctiques, etc., per tal d’afavorir l’educació mediambiental i el contacte directe entre investigadors, treballadors del medi, autoritats i apassionats de la natura en general. Així mateix es vol fomentar la participació ciutadana, d’empreses i entitats comarcals en temes de voluntariat mediambiental i influir en les decisions polítiques que l’afecten”.

“El nom del Fòrum pretén fer un homenatge permanent a la tasca realitzada per l’etnobotànic i amic Joan Pellicer qui ha estat un dels grans savis valencians. Tanmateix, un home a qui gran part de les institucions d’aquest país, el van considerar poc. No va ser el cas de l’Ajuntament de Muro, on va participar a unes Jornades per a la Sostenibilitat abans que ens deixara ha remarcat Eli Pérez.
*Eli 1

Per a començar, aquest divendres dia 13 de novembre està programat l’acte de presentació del Fòrum, a les 19:30h a l’Arxiu Municipal. L’acte inclourà una conferència / presentació del llibre “Bolets del País Valencià” a càrrec del seu autor Antoni Belda Antolí, doctor en biologia i treballador de la Universitat d’Alacant.

El dissabte dia 21 de novembre està programada la jornada de voluntariat ambiental, “Inspecció del riu d’Agres”, a les 10h a l’Àrea Recreativa Font del Baladre. Es tracta d’una jornada formativa de valoració d’ecosistemes de ribera, a càrrec de la Fundació Limne de custòdia del territori, on els assistents podran conèixer les particularitats dels rius mediterranis i quines necessitats tenen. En aquesta jornada s’ensenyarà a valorar l’estat de qualitat de les aigües en base a indicadors fisicoquímics i biològics i s’analitzarà la presència de bioindicadors (la presència de certes larves d’insectes, gasteròpodes o crustacis pot revelar l’estat de qualitat de l’ecosistema fluvial) i la qualitat del bosc de ribera en base a la seua estructura, connectivitat i continuïtat.
*Eli 2

Totes les activitats que programarà el Fòrum, estan oberta a tota la ciutadania i no calen coneixements previs sobre la matèria.
*Eli 3

DIPUTACIO REPOBLAR

El president de la Diputació Provincial d’Alacant, César Sánchez, ha anunciat un programa per a la repoblació dels municipis de menys de 5.000 habitants.

Dins de les línies d’actuació de la Diputació per a aquesta legislatura, el president ha destacat aquesta mesura “volem posar en valor l’atractiu i els avantatges de viure en els municipis menuts de l’interior de la província”.

Es tracta d’un programa amb quatre actuacions complementàries, com són un pla de millora o construcció de consultoris mèdics, un pla de millora de centres escolars, un pla de millora de les instal•lacions esportives i un pla de sòl empresarial.

Sánchez ha recordat que 50 de les 85 localitats de menys de 5.000 habitants amb arriben al miler de veïns, “hem des de la institució provincial centrar-nos en ells i promoure així la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans”.

Al temps, el president de la Diputació ha parlat d’aspectes com la transparència, les decisions compartides, la modernitat, posant com a exemple que els ciutadans puguin veure en temps real l’ús que fan els seus representants dels seus impostos.

Finalment, ha anunciat que dues etapes de la Volta Ciclista a Espanya de 2016 tornaran a passar per la província d’Alacant, volent allargar aquestes arribades de la Volta a la província durant la resta de la legislatura.

DIPUTACIÓ OFICINA COMARCAL

El coordinador de l’Agència Comarcal de la Muntanya, José Vicente Masanet, ha rebut aquestos dies al diputat de Compromís a la institució provincial, Lluís Miquel Pastor, en la visita que aquest ha realitzat a l’oficina de Cocentaina per conèixer les seves instal•lacions i les activitats que en ella es realitzen. Masanet li ha explicat els diferents serveis que es presten als municipis i l’important estalvi econòmic que els ajuntaments de la comarca, especialment els de menor població, obtenen gràcies a l’atenció i assistència que se’ls ofereix. En aquest sentit, el coordinador de l’Agència Comarcal de la Muntanya de la Diputació d’Alacant ha recordat que des de la mateixa es presten serveis d’oficina de Registre d’Entrada, aules de formació per al personal de les administracions locals, a més de suport tècnic per a la gestió diària dels consistoris, concretament a través d’arquitectes tècnics -Valoracions immobiliàries, supervisió i direcció d’obra, etc- i secretaris -Comptabilitat, assessorament legal i financer, etc.-.

ESPORT
Passem a la informació esportiva de la ma de la nostra companya Mari Nieves Pascual. Mari Nieves endavant.
*Mari Nieves