INFORMATIU – 12 febrer 15

INFORMATIU – 12 febrer 15

<iframe width=”100%” height=”200″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”” scrolling=”no” src=”http://www.ivoox.com/player_ej_4080791_2_1.html?data=lZWlkpyddY6ZmKialJuJd6KnmpKSmaiRdo6ZmKiakpKJe6ShkZKSmaiRja%2B6sLe6o7mtmYyhjJafjcvJptPZ05CfkpaZcYarpJK%2Fw8nNs4y30MjS0NnFrc%2FVjoqkpZKY&”></iframe>

Informatiu del dijous 12 de febrer de 2015

Demà Cocentaina viurà la festa de Carnestoltes.
El Ministeri d’Educació convoca les ajudes per a participar en cursos d’immersió lingüística en llengua anglesa.
El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cocentaina porta l’espectacle [email protected] al Centre Cultural El Teular.

El PSOE comarcal preocupat davant la possibilitat que s’instal·le una planta de compostatge a Penàguila

La Diputació d’Alacant destina un milió d’euros a la reparació i millora de camins municipals.

CARNESTOLTES

Parlem de la festa de Carnestoltes, tot i que al llarg de la setmana els col·legis contestans estan duent a terme diferents activitats, serà demà divendres quan a partir de les 5, el Passeig es converteix en una passarel·la de disfresses: podrem veure marietes, globus, pintors, bombers, pirates, personatges de jocs interactius… i un sense fi d’imaginació que els diferents participants s’han fabricat per poder eixir i compartir aquesta tradició. És una desfilada que tot i estar dirigida als escolars, està oberta també a tot aquell que tinga ganes de participar, ja que sols cal tindre una disfressa i unir-se a qualsevol grup.

Des de la Regidoria de Tradicions de l’Ajuntament de Cocentaina s’aposta fermament per aquesta festa i subvenciona les xarangues que amenitzaran les vesprades als col·legis i que després els acompanyaran en la desfilada. Un any més, les xarangues que acompanyen els diferents centres educatius són totes de Cocentaina, comptant amb la batukada que acompanyarà a l’Institut.

La desfilada comença de la part alta del Passeig, continua pel carrer Major, passa per davant de l’Ajuntament per encarar el carrer Mare de Déu del Miracle i finalitzar així al Pla. També enguany tindrem un final de festa i és que el Pla acollirà una discomòbil per fer ballar a aquells que no s’han cansat i tenen ganes de marxa. La regidora de Tradicions anima la gent a eixir i a gaudir d’aquesta festa de Carnestoltes.

RESPIR

I també el RESPIR demà divendres durà a terme la festa dels Carnestoltes al mateix Centre on tots els usuaris aniran disfressats per a celebrar està tradicional festa. La celebració es durà a terme a partir de les 12 hores al Centre de RESPIR, ubicat a la planta baixa del Centre Social “Real Blanc” i estan convidats tots els usuaris, familiars, voluntaris i amics del Respir.

BEQUES

El Ministeri d’Educació ha convocat les ajudes per a participar en cursos d’immersió lingüística en llengua anglesa organitzats per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. En total hi ha 14.000 beques que consisteixen a un curs en règim d’internat (de diumenge a dissabte) i que es podrà fer a València entre altres localitats. Els adjudicataris hauran d’abonar 100 €. Per a sol·licitar-les cal ser becari d’estudis postobligatoris superiors (CFGS, arts o universitat) als cursos 2013/2014 o 2012/2013. Fins al 21 de febrer es pot sol·licitar a través de la pàgina web del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport on trobareu també tota la informació. Com sempre recordeu que a la Casa de la Joventut els podran ajudar amb els tràmits i dubtes.

Miguel Angel Raigal ens comenta altra convocatòria, aquesta vegada dirigida a la gent que haja finalitzat la carrera de magisteri o el màster de secundària.

SERVEIS SOCIALS

Dins de les diverses activitats que es programen des de les diferents unitats del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cocentaina, s’ha considerat molt interessant dirigir una activitat específica per al públic juvenil, en concret l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i el de 1r i 2n de Batxillerat, amb la representació d’una obra de teatre a càrrec de la companyia d’Euskadi Pikor Teatro, que porta a Cocentaina “[email protected]”, on el teatre s’usa com a recurs per provocar entre els joves una reflexió directa i divertida sobre els riscos i les virtuts del consum de “pantalles”, sobre la importància de l’autonomia personal per seleccionar els continguts que ens assalten a través de les innombrables pantalles que el segle XXI ha introduït, sense preguntar, en la nostra vida privada.

En l’argument s’insisteix sobre els videojocs com a escola d’actituds violentes i intolerants, sobre la confusió entre realitat i virtualitat, sobre el fenomen del ciberassetjament o sobre l’obsessió i la competitivitat d’alguns joves pel nombre de visites al seu bloc personal arribant a perdre el control de les dades personals que pengen a la Xarxa.

L’espectacle és completat amb ampli material didàctic i audiovisual, elaborat per tècnics en prevenció, per orientar el debat posterior amb els joves a les aules.

Durant l’activitat es representarà l’obra de teatre EnREDad @ s, que disposa d’una guia pedagògica que s’envia prèviament al professorat dels centres escolars participants. Aquesta obra ha estat seleccionada per identificar espais i moments dels conflictes que es poden produir en la vida dels adolescents, ajudant-los a poder construir les seues pròpies identitats a partir d’elements fonamentals en el seu desenvolupament com són la família, les amistats o les tecnologies de la informació i la comunicació. Tant els textos de l’espectacle com les activitats proposades estan dissenyats sobre una base pedagògica i didàctica perquè resulten més properes als joves.

PSOE

Davant la possibilitat i la inquietud dels veïns de les zones de la nostra comarca, que s’instal·le a Penàguila una planta de compostatge o tractament de fangs de depuradora, el secretari general comarcal Jaume Pascual i el secretari d’Organització Comarcal Vicent Sandoval, i membres de l’executiva comarcal del PSPV-PSOE “la Muntanya”, acompanyats pel Diputat autonòmic Jordi Martínez, portaveu a les Corts de la comissió de residus es van traslladar el passat cap de setmana a Penàguila per reunir-se amb els portaveus socialistes d’aquesta localitat i de Benilloba. L’objectiu, a més d’atendre la preocupació dels ciutadans d’aquesta comarca de la Muntanya, era la de traslladar informació tècnica al respecte i crear un front comú per a la defensa de la zona, en el cas que aquest projecte es dugués a terme.

Tots els assistents van coincidir a ressaltar la importància de protegir d’agressions mediambientals que al final sempre acaben passant-nos factura, davant un fals escenari de progrés.

Jaume Pascual ens informa que aquest projecte no figura dins dels previstos en el Pla Director de Sanejament de la Comunitat Valenciana, ni en el Pla de Residus de la Comunitat Valenciana, ni tan sols esperar que es conega el Pla de Gestió de Residus de la Zona 7 en què aquestes comarques estan incloses i que ens obliga a tractar per la llei valenciana els residus a la Planta de Piedranegra de Xixona. No obstant això no s’ha construït cap dels que si vénen establerts per la Generalitat”. El que fa pensar, segons Jaume Pascual, “que darrere d’aquest projecte puguen existir interessos que no podem permetre que passen per sobre dels interessos generals, com són la defensa i protecció dels nostres paratges naturals”.

DIPUTACIÓ

El Butlletí Oficial de la Província ha publicat les bases de la convocatòria d’ajudes a ajuntaments i entitats locals menors de la província per a la reparació i conservació de camins i vials de titularitat no provincial. Dotada amb 1.000.000 d’euros, les actuacions seran executades per la institució provincial.

L’objecte d’aquesta subvenció és sufragar els costos de treballs com l’establiment, reforma, reforç o reparació del ferm, les tasques de pavimentació, la millora de la seguretat viària o del drenatge, la creació d’infraestructures vianants, la dotació d’enllumenat i qualsevol altra actuació que signifique una millora de les característiques dels camins municipals.

La presidenta de la Diputació d’Alacant, Luisa Pastor, ha assenyalat que aquestes ajudes pretenen, d’una banda, assistir i cooperar econòmicament i tècnicament amb els ajuntaments per tal d’alliberar-los de la càrrega pressupostària que representa la conservació de camins i, de l’altra, millorar els accessos a les poblacions garantint la seguretat viària.

Els consistoris tenen de termini fins al pròxim 28 de febrer per presentar les seues sol·licituds, que seran avaluades pels serveis tècnics del Departament de Carreteres de la institució provincial que assignaran la quantia a percebre aplicant criteris com la urgència, la necessitat i el nombre d’habitants beneficiaris de cada actuació. Així, els municipis de fins a 2.000 habitants podran obtenir ajudes per valor del 100% de l’import de les obres que realitzen; els d’entre 2.001 i 10.000 habitants, el 70% del preu de les actuacions, i les poblacions de més de 10.000 habitants, el 50% dels costos dels treballs.

Així mateix, la quantitat atorgada no excedirà, en cap cas, la quantitat màxima de 60.000 euros i aquests ajuts, a més, podran ser compatibles amb altres concedides per qualsevol administració pública o entitat de naturalesa pública o privada amb la mateixa finalitat.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *