INFORMATIU – 13 febrer 2015

INFORMATIU – 13 febrer 2015

l de Ràdio Cocentaina, la veu del Comtat
Informatiu del divendres 13 de febrer de 2015

Avui és el Dia Mundial de la Ràdio.

La Junta de Govern aprova les bases de la borsa de treball de monitor esportiu, peó poliesportiu i de treball socorrista.

L’Ateneu Musical participarà en el Certamen Provincial de Bandes.

L’Ajuntament de Cocentaina està duent a terme els treballs d’adequació de l’àrea recreativa de Sant Cristòfol.

El procés de modernització administrativa es materialitza a l’Ajuntament de Muro.

L’IES Serra Mariola de Muro guanya la final provincial de la «Lliga Debat»

DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO

La ràdio és molt més que un fòrum d’informació i entreteniment. Arriba a més persones, a més llocs que qualsevol altre mitjà. És un pont de comunicació per a les comunitats allunyades, les regions en desenvolupament i les poblacions vulnerables, que de vegades no hi ha una altra connexió amb la resta del món. Potser cap altra plataforma pot tenir el temps real d’arribar entre les persones i a través les cultures.

Però també és el mitjà més pròxim a la ciutadania.

La ràdio és també el mitjà millor adaptat per a navegar per les noves fronteres digitals que estan encoratjant els mitjans i la comunicació en àrees desconegudes. Les tecnologies com Internet, la comunicació mòbil i la geolocalització han canviat la dinàmica tradicional en què operen els mitjans, amb els joves, en l’avantguarda d’aquestes tendències convergents i que al mateix temps la ràdio és apreciada amb entusiasme com sempre.

De manera que ajuntem-nos avui, 13 de febrer, no sols per a celebrar la importància de la ràdio en les nostres vides d’avui, sinó per assegurar l’enorme potencial que té per al futur.

En la seua quarta edició, el Dia Mundial de la Ràdio està dedicat a la joventut. En aquesta ocasió, la UNESCO fa una crida a augmentar la inclusió social de la generació de menors de 30 anys, que representa més de la meitat de la població mundial, i subratlla el poder de la ràdio de contribuir a l’assoliment d’aquest objectiu.

La ràdio és un vector de cohesió, d’educació i de cultura.

JUNTA DE GOVERN

La Junta de Govern d’aquesta setmana ha aprovat, entre altres, la denegació de la pròrroga d’autorització de la Zona de Degustació de la Fira 2015, ja que va a canviar-se la ubicació i per aquest motiu, quan es sàpiga el lloc on anirà ubicada, es convocarà un nou plec de condicions.

També s’ha aprovat el compromís d’aportació municipal a l’actuació de recuperació del torrejó del castell. Cal dir que hi ha hagut una convocatòria de subvenció de part del Ministeri, i l’Ajuntament la va sol·licitar a través de l‘1,5% Cultural. Cal dir que el projecte és de vora 90.000 euros i, si ens el concedeixen, l’Ajuntament haurà d’aportar la part que li corresponga.

Cal destacar l’aprovació de les bases de la borsa de treball de monitor esportiu, de peó poliesportiu i de treball socorrista, cal dir s’ha de publicar al BOP i després es publicaran les bases perquè la gent puga apuntar-se.

I s’ha aprovat la certificació de l’obra de millora de façanes i paviments del cementiri, ha sigut tan sols una certificació de 54.000 euros.

A més, s’han autoritzat els actes que estan al voltant de la festa de la Mare de Déu del Miracle, compresos des del dia 20 de març al 21 d’abril i per últim la celebració d’una prova esportiva que corresponent al 44 Trofeu de Ciclisme de la Mare de Déu que tindrà lloc l‘11 d’abril.

CERTAMEN DE BANDES

Un total de 17 agrupacions musicals es donaran cita aquest any al XLIV Certamen Provincial de Bandes de Música que organitza la Diputació d’Alacant amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

El Saló de Plens de la institució provincial ha acollit aquesta setmana el sorteig per determinar, en cadascuna de les quatre seccions del certamen, l’ordre d’actuació de les bandes.

El certamen provincial de bandes es divideix en quatre seccions en funció del nombre de músics que integra cada societat musical. A la primera secció actuen bandes amb fins a 85 músics, en la segona, bandes amb fins a 65 músics, en la tercera fins a 45 i en la quarta, agrupacions amb fins a 35 integrants.

L’Auditori Internacional de Torrevella acollirà el 21 de març l’audició de la segona secció i estarà present una banda del nostre poble, ens referim a l’Ateneu Musical, les audicions seran a les 10.00 hores i a les 17.00 hores. Al matí actuaran la Unió Musical del Fondó de les Neus, la Societat Musical L’Harmònica de Cox, la Societat Musical L’Aliança de Mutxamel i la Societat Ateneu Musical de Cocentaina, mentre que a la tarda ho faran la Unió Musical de Beniarrés i Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost. En aquest cas, les bandes interpretaran obligatòriament “Valencianes” d’Eduard López-Chávarri.

A més de la peça obligada, les bandes que concursen completaran el repertori interpretant un pasdoble i una obra de lliure elecció. El jurat, integrat per personalitats del món de la música, puntuarà les audicions valorant l’afinació, sonoritat, interpretació i tècnica. La banda classificada amb el nombre més alt de punts en cadascuna de les seccions participarà en el Certamen de la Comunitat Valenciana.

En Ràdio Cocentaina parlàvem amb Simen Faus, vicepresident de l’Ateneu, que ens donava la notícia, a més de destacar que la banda ja estava preparant un poc el certamen encara que no sabien si podrien participar.

ÀREA RECREATIVA DE SANT CRISTÒFOL

L’Ajuntament de Cocentaina està duent a terme els treballs necessaris per adequar l’àrea recreativa de Sant Cristòfol.

Els treballs consisteixen en la realització d‘un tallafocs al voltant del perímetre del paratge natural. Aquests treballs estan subvencionats tant per part de l’Ajuntament, la Diputació, i la Generalitat, amb els informes pertinents tant de la Conselleria de Governació i Medi Ambient.

A més a més, la Diputació d’Alacant també està duent a terme l’adequació de l’àrea recreativa juntament amb la d‘acampada i els paellers per a poder precintar-los quan es decrete alerta 3 o en períodes en els quals no es pot fer cap tipus de cremes.

JORNADES GASTRONÒMIQUES

El pròxim dilluns tindrà lloc la presentació de les X Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants de Cocentaina

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Cocentaina, Rafa Briet, el regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Fira, Vicent Sandoval i el president de l’Associació d’Hostaleria de Concentaina, Paco Albaladejo.

CARNESTOLTES

Avui es celebra a Cocentaina Carnestoltes i és que els centres educatius, i amb ells Cocentaina, vivim una jornada especial amb aquesta festa. Al llarg de tota la setmana, els col·legis del nostre poble han realitzat diferents activitats per a preparar-se per avui, dia en què amb les seues disfresses protagonitzen una gran desfilada pel Passeig, fent front al fred i amb ganes de passar-ho d’allò més divertit.

A partir de les 17:15, el Passeig es converteix en una passarel·la de disfresses, podrem veure tot tipus de disfresses i un sense fi d’imaginació que els diferents participants s’han fabricat per poder eixir i compartir aquesta tradició. És una desfilada que, tot i estar dirigida als escolars, està oberta a tot aquell que tinga ganes de participar: sols cal, tindre una disfressa i unir-se a qualsevol grup.

Des de la Regidoria de Tradicions de l’Ajuntament de Cocentaina, s’aposta fermament per aquesta festa i subvenciona les xarangues que amenitzaran les vesprades als col·legis i que després els acompanyaren en la desfilada. Un any més, les xarangues que acompanyen als diferents centres educatius són totes de Cocentaina, comptant amb la batukada que acompanyarà a l’Institut.

La desfilada comença de la part alta del Passeig, continua pel carrer Major, passa per davant de l’Ajuntament per encarar el carrer Mare de Déu del Miracle i finalitzar així al Pla. També enguany tindrem un final de festa i és que el Pla acollirà una discomòbil per fer ballar a aquells que no s’han cansat i tenen ganes de marxa. Cal recordar també que el Centre RESPIR ha organitzat aquest matí la seua pròpia festa que ha estat oberta a tots els usuaris, familiars, voluntaris i amics del Centre RESPIR.

MURO INAUGURA LA SEU ELECTRÒNICA

L’Ajuntament ha inaugurat la seu electrònica que millora l’accés als servicis públics que presta la localitat als seus ciutadans. La seu està operativa des del passat dijous 5 de febrer a les 00:01 h. Aquest iniciativa tecnològica s’emmarca dins del Pla Moderniza 7.0 de la Diputació d’Alacant.

D’aquesta manera, a través de la web de l’Ajuntament, els ciutadans i les empreses podran realitzar les seues gestions, de forma progressiva, còmodament per Internet, sense limitacions horàries, cues ni esperes, reduint o eliminat els desplaçaments a les oficines físiques del consistori.

Els ciutadans de Muro, així com les empreses o autònoms que treballen per al Consistori, tindran accés a serveis electrònics (prèvia identificació) com el registre electrònic per a tràmits, seguiment d’expedients, notificacions electròniques, queixes, suggeriments, etc. A més, es podrà accedir a informació com ara el tauler d’anuncis, perfil de contractant o al servei de validació de documents a través del CSV (codi segur de verificació).

Cal dir que des del 21 de novembre, Muro també va incorporar al seu ajuntament el Gestor d’Expedients dins del Pla Modernitza 7.0 que inclou programari municipal, on la Diputació d’Alacant adquireix programes informàtics que, posteriorment, instal·la en els ordinadors dels ajuntaments amb l’objectiu de reduir les seues despeses. Amb el Gestor d’Expedients el personal laboral així com els regidors poden treballar i operar internament a través d’Internet estandarditzant els procediments.

A més, ja s’està utilitzant la Signatura Digital on signen qualsevol document a través de qualsevol dispositiu electrònic; ordinador, tuleta o mòbil.

Amb la inauguració de la seu electrònica, “l’Ajuntament de Muro d’Alcoi ha fet un pas més cap a l’administració electrònica i s’apropa encara més als seus ciutadans i empreses facilitant la gestió dels tràmits administratius amb un servei més àgil i accessible, operatiu 24 hores al dia, 365 dies a l’any”, va explicar la regidora de Noves Tecnologies, Marina Cerdà.

Marina Cerdà ens deia per últim que volia donar la notícia abans, però que s’ha esperat que la Seu Electrònica estiguera en marxa, a més de destacar que Muro per fi està immers en les noves tecnologies. Però a més destacava que aquests tres elements s’emmarquen dins del Pla Moderniza 7.0 de la Diputació d’Alacant que, tot i que està estalviant diners al Consistori, representa un cost de 600 euros mensuals pel seu manteniment.

IES SERRA DE MARIOLA

L’IES Serra Mariola de Muro guanya la final provincial de la «Lliga Debat» en la qual participaven 18 equips de secundària i batxillerat 2015 inscrits a la Universitat d’Alacant. Els equips d’estudiants s’han disputat durant els últims tres dies la victòria en successives batalles dialèctiques en el que es coneix com l’antesala de la Lliga de debat universitària, una competició que pretén fomentar el debat de temes d’actualitat i en valencià. El dissabte 7 de febrer tan sols quedaven huit equips classificats en les semifinals i finals del total d’instituts inscrits, procedents de Sant Vicent, Mutxamel, Ibi, Benidorm, Muro, Agost, Cocentaina, Xixona i Alacant.

El tema de debat d’enguany és “Els diners fan la felicitat?”. Els alumnes de l’IES defengueren en la final que la solvència econòmica i els recursos materials serveixen de mitjà per a aconseguir la dita personal i familiar en la nostra societat. La Lliga de debat està organitzada per les universitats públiques i Escola Valenciana.

Felicitacions a tots els alumnes participants i a l’equip guanyador. També cal mencionar el premi a la millor oradora per a Sara Romero, de l’IES Serra de Mariola.

CARNESTOLTES DE MURO

El Carnestoltes és una de les festes més divertides allà on se celebra. La localitat de Muro és el punt d’encontre de molts, a la comarca d’El Comtat, durant el dissabte en què es viu la festa.

Siga a través del concurs o per lliure, l’objectiu és divertir-se. Els carrers de Muro s’omplin de gent i de públic i Molina té clar “que el Carnestoltes creixerà”, ja que “aquest any s’han inscrit un 20% més de participants en el concurs i seran un miler de persones les que participen”, a més dels altres milers que desfilen.

La cita és el dissabte a les 19 h des de l’avinguda d’Alcoi. El final del recorregut, a la plaça del Matzem, serà el punt on s’entreguen els premis als guanyadors. També a la plaça hi haurà música durant tota la vesprada i a la nit continuarà amb carpa inclosa.

AGRES

Agres celebrarà aquest cap de setmana la tradicional festa dels Quintos. Els joves que en aquest 2015 compleixen 18 anys són els protagonistes d’una celebració que arrencarà aquesta nit amb el trasllat d’un ametller a la plaça del poble. Demà, a les 21 hores, se celebrarà a la calor d’una foguera sopar de «pa i porta» organitzat per l’Ajuntament i amenitzat per la Unió Musical d’Agres i després hi haurà discomòbil. Diumenge, es plantarà una carrasca a la plaça que serà cremada a les 22.30 hores. Dilluns serà el dia gran. Els quintos aniran a buscar un pi, el tallaran i el portaran al poble on el plantaran a la plaça. A la nit, l’arbre queda reduït a cendres. La celebració acabarà dimarts quan els xiquets del poble plantaran un pi i una carrasca a la Serra de Mariola i també col·locaran el seu pi a la plaça.

JOSÉ RAFAEL PASCUAL

El pròxim diumenge dia 15 febrer de 2015 tindrà lloc la presentació oficial de la GRAN CANÀRIA WIND ORCHESTRA, un nou projecte artístic liderat per diferents músics professionals de Gran Canària.

Aquesta formació fa el seu primer concert a l’Auditori Alfredo Kraus de Las Palmas de Gran Canària i per a tal ocasió han convidat el director de Muro, Pascual-Vilaplana, per presentar-se per primera vegada davant el públic canari.

El programa seleccionat per aquesta primera audició recull un repàs cronològic de diverses obres per a banda barrejant èpoques, estils i compositors que van des C. Saint Saëns fins V. València, passant per P. Grainger o Franco Cesarini.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *