INFORMATIU – 13 març 15

INFORMATIU – 13 març 15

Informatiu del divendres 13 de març de 2015

La Junta de Govern sol·licita a la Diputació d’Alacant una subvenció per a renovar la xarxa d’aigua potable i el paviment del carrer Mare Cayetana.

Guanyem Cocentaina elegeix demà el seu candidat per a l’Alcaldia de Cocentaina.

Avui, concert a la Casa de la Joventut “Andreu Valor + Martí Jover: Tres són multitud”.

Activitats pre-certamen de l’Ateneu Musical Contestà.

Dissabte, Pregó i presentació del Cartell de la Setmana Santa Contestana.

Concert de la Unió Musical Contestana en honor a la Mare de Déu del Miracle.

Passats de Rosca presenta al Teular el sainet “A bacs i trompicons” a benefici d’AFAMA.

Jacquelín Cerdà encapçala una renovada llista de Compromís a Muro.

Millena viurà aquest cap de setmana el Travafest’15.

JUNTAD DE GOVERN

Dintre dels assumptes de la Junta de Govern Local celebrada aquesta setmana, s’ha aprovat la primera pròrroga de contracte del servei d’ajuda domicili.

Quant als expedients sancionadors d’ordenances, n’hi ha hagut 3, dos per portar el gos solt a la via pública i, en ser reincidents, s’ha passat a denunciar i un altra sanció ha sigut per la venda ambulant en la passada Fira, aquesta persona va presentar recurs el qual s’ha desestimat i per tant s’ha passat a denunciar.

També s’han aprovat tres certificacions d’obres que estan duent-se a terme:

Certificació 2 de l’obra de reurbanització de l’Av. País Valencià – la Goma de 12.538 euros

Certificació 3 de l’obra dels vestidors del camp de futbol de 37.878 euros.

I certificació 2 de l’obra de pavimentació del pati del Palau Comtal de 10.400 euros.

Marcos Castelló ens informa que s’han sol·licitat tres subvencions a la Diputació d’Alacant: la primera per a programes de Serveis Socials; la segona per a la setmana de la Joventut, valorada en 3.000 euros, i per últim per a la renovació de la xarxa d’aigua potable i paviment del carrer Mare Cayetana, el de la qual projecte està valorat en 37.000 euros.

També s’ha signat el conveni amb la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià 2015.

I s’ha donat el vistiplau a l’inici de l’expedient i aprovació inicial de l’activitat cultural Sent-me 2015.

Per últim, s’han autoritzat els actes que han de dur-se a terme en la Setmana Santa Contestana. Cal recalcar que els que estaven programats al pati d’armes del Palau Comtal es duran a terme fora per obres.

GUANYEM

La coalició electoral Guanyem Cocentaina va presentar el passat divendres al Teular els seus candidats i candidates per a les primàries. En aquest acte, els membres de la comissió electoral varen explicar els detalls del procés i van resoldre els dubtes dels assistents.

La llista dels candidats i candidates és la següent. En el primer bloc, Albors Llinares, Aarón, Elisa Aleix Pérez, Francisco Javier Carbonell Jordà, Consuelo Cortés Valls, Ana García Segovia, Juan Pedro García Segovia, Mª Ángeles Giner Pascual, Cristian Padilla Castanyer i Bernardo Pérez Palací.

En el segon bloc, Ferran Albors Jordà, Miguel Ángel Castelló Garfella, Carles Clemente Guillem, Maria Cortés Castanyer, Mª Carmen Martí Verdú, Pilar Pérez Tomás, Jéssica Santonja Puertas, Lidiana Seguí Berenguer, Álvaro Sellés Jordà, Josep Lluís Sellés Pérez i Hans Snijder.

Les votacions de primàries tindran lloc demà dissabte 14 març de 10 a 14 hores i de 17 a 19 hores i podran votar tots els que ho desitgen i que siguen majors de 16 anys aportant el DNI, el lloc de la votació serà la seu de les associacions, al carrer Convent 57.

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

Avui a les 7 de la vesprada tindrà lloc a la biblioteca de Cocentaina i organitzat per la Garbera Cultural El Guaret la presentació del llibre ‘Tot el que tinc per ballar amb tu’, d’Elvira Cambrils, el qual estarà presentat per Josep M. Sanchis.

Tot el que tinc per ballar amb tu parla de la sensualitat i els sabers de la filosofia moral clàssica com a antídots contra les gorgones que amenacen l’existència humana. És una història sobre la fragilitat i la por però també sobre el valor de la rebel·lia individual per a afrontar-les.

CONCERT ANDREU VALOR I MARTÍ JOVER

Avui divendres, dos cantautors contestans, Andreu Valor i Martí Jover, ens ofereixen un concert a la Casa de la Joventut, a les 20:30 hores. L’esdeveniment portarà el títol “Andreu Valor + Martí Jover: Tres són multitud”.

Andreu Valor defineix l’experiència de cantar conjuntament com “Gratifica la comprensió compartida d’aquells amants als versos harmonitzats. Més quan és vinculant a algú que naix dels mateixos carrers, amb tradicions exactes, amb passió per la creativitat. Els moments viscuts amb la música han sigut en direccions oposades, o això pensàvem. És un goig compartir somnis i cançons a la vora de la nit d’un març excel·lent.”

I Martí Jover : “Quan les paraules van quedant-se sense lletres i ja a penes són la closca d’un discurs buit i repetitiu… Quan la música és poc més que un soroll de fons i el lluent embolcall d’un producte comercial… Dos companys s’encontren per primera volta davant del públic per cantar, per tocar junts, per compartir el significat dels seus versos, per fer de la música eixe preciós perfum que acompanyarà per sempre les emocions i els sentiments.”

Ja saben la cita: avui a les 20:30 a la Casa de la Joventut. L’entrada és gratuïta.

JORNADES GASTRONÒMIQUES

11, 12, 13 i 14 de MARÇ de 2015

“ARROSSOS”

LLOC: Tir i Plat

HORARI: 14:00 h

DESCRIPCIÓ:

En aquesta ocasió, els oferim una de les joies culinàries de la cuina mediterrània: l”arròs en totes les seues varietats.

RESERVES: 96 559 25 74

PREU: 25 € + IVA

Divendres 13 de MARÇ de 2015

-“VESPRADA DE CÒCTELS, APERITIUS ITALIANS”

LLOC: PUB DALLAS

HORARI: 18:00 h a 22:00 h

DESCRIPCIÓ:

Vine a gaudir del sabor de diversos tipus de còctels italians a preus populars.

RESERVES: 660 237 378

-LA TEUA PIZZA D”AUTOR

LLOC: Pizzeria El Pirata

HORARI: 21:00 h

DESCRIPCIÓ: Deixa”t sorprendre pels teus propis gustos i crea la teua “Pizza d”autor”.

RESERVES: 96 650 06 14 // 695 937 981

Dissabte 14 de MAÇ de 2015

-CLAUSURA DE LES JORNADES

“Odochontéame otra vez, con la década de los 80″ “Torna a viure els 80″ + “Disco Fever”

HORARI: A partir de las 21:00 h

PREU: Sopar amb ball: 20€ (IVA inclòs). Begudes incloses..

* No inclou la consumició en les discoteques.

Entrada a la discoteca amb una consumició: 5 € (IVA Inclòs)

RESERVES: 96 559 12 12 – [email protected]

DIA DE L’ARBRE CONTESTÀ

Demà dissabte, 14 de març, es durà a terme del Dia de l’Arbre Contestà a la zona del Mas de Llopis que com sabeu és una finca que pertany a l’Ajuntament de Cocentaina i on el Grup d’Amics de la Natura te signat un conveni de Custòdia del Territori i l’ajuntament.

La zona que es va a repoblar està pròxima a la font del Mas de Llopis (on ja hem plantat amb anterioritat, en col·laboració amb la brigada del parc Natural de la Serra de Mariola i amb persones voluntàries del nostre poble i de la comarca).

Amb la repoblació el que intentem és accelerar el procés de regeneració de la coberta vegetal, sempre utilitzant espècies autòctones (enguany plantarem carrasques, aurons, fleixos, teixos, galzeran, cirerers de pastor, sàlvia, romer, etc.) que utilitzaran segons el grau d’humitat i la profunditat del terreny de la zona. Les eines emprades per a tal efecte seran picoles i aixades, i més endavant, als mesos d’estiu, es realitzarà un seguiment de l’èxit de la repoblació així com en farem un “regonet” dels plançons.

Per a participar en aquesta activitat recordar que l’eixida és a les 9 del matí des del Palau Comtal i s’anirà amb vehicles des de la Boronada.

Coses que cal dur: una picola i/o una aixada, entrepà i cantimplora. És una activitat organitzada pel Grup d’Amics de la Natura i el Centre Excursionista Contestà, col·labora l’Ajuntament de Cocentaina i Vivers la Solana.

TALLER CORAL

El Certamen Coral Fira de Tots Sants, dins de la seua vocació difusora i formativa respecte al Cant Coral, convoca un nou taller per aquest cap de setmana per treballar l’obra “THE Armed MAN: ” del compositor gal·lès Karl Jenkins (1944 -).

El Taller Coral es durà a terme al Centre Social Real Blanc i estarà dirigit per JOSEP ROBERT SELLÉS.

FAULA TEATRE

El grup Faula Teatre posa en escena dissabte al centre de Cultura El Teular “Les historietes de la Senyoreta Cullereta” una obra plena d’humor. La funció començarà a les 19.00 hores.

El preu de l’entrada és de 3 euros, quantitat que anirà a benefici d’Esteban Cascant.

ATENEU MUSICAL

Com ja vam anunciar en Ràdio Cocentaina, l’Ateneu Musical Contestà participarà el pròxim 21 de març en el 44 CERTAMEN PROVINCIAL DE BANDES DE MÚSICA D’ALACANT, però abans del certament han organitzat una sèrie d’activitats per a preparar-lo. De fet, demà a l’antic institut Pare Arques duran a terme diferents assajos parcials amb directors i músics col·laboradors. I, a la vesprada, un assaig general al gimnàs. Ja per al diumenge, al Centre Cultural de la Vila de Muro, a les 12:30, audició precertamen de les obres a interpretar en el Certamen en Torrevieja. Portes obertes.

Dies 19 i 20 de març 2015. Lloc: Centre Cultural El Teular a les 20:30. Assajos generals. Portes obertes.

Dia 21 de març 2015. Lloc: Auditori Internacional de Torrevieja a les 9.30. Eixida amb bus a les 11:30. Escalfament i afinació dels músics. A les 13:00, actuació en el Certamen.

SETMANA SANTA

Dintre dels actes que envolten la Setmana Santa Contestana, cal destacar diverses activitats.

Divendres 13 de març – Dia d’abstinència –

-De 10:00 a 12:00 h. Exposició del Santíssim i confessions a la parròquia de Santa Maria.

-18:30 h. Via crucis a la parròquia de Santa Maria.

-20:00 h. Oració interparroquial de Quaresma amb la imatge de la Dolorosa a la parròquia del Salvador.

Dissabte 14 de març

-20:00 h. Presentació del cartell de la Setmana Santa i pregó de Setmana Santa a la parròquia de Santa Maria. El cartell és obra de Reyes Castelló i el pregó anirà a càrrec de Rafael Jover.

Diumenge IV de Quaresma 15 de març

-17:00 h. Via crucis en el calvari dels franciscans organitzat per la parròquia del Salvador i els franciscans.

-19:00 h. Eucaristia pels difunts de la confraria de l’Ecce Homo i benedicció dels nous faldons del camina.

UNIÓ MUSICAL CONTESTANA

Aquest diumenge a les 12 del migdia i a l’Auditori Jose Pérez Vilaplana de la Unió Musical Contestana tindrà lloc el concert que aquesta entitat musical contestana ofereix en honor a la Mare de Déu del Miracle. En aquesta ocasió, la Unió Musical i la Banda Jove ens oferiran un gran repertori. Una cita que tenen tots els anys amb la gent del poble i la Mareta.

TEATRE AFAMA

I aquest diumenge a les 7 de la vesprada AFAMA ha organitzat una actuació teatral a càrrec del grup Passats de Rosca al Centre de Cultura el Teular, el quals ens representaran el sainet “A bacs i trompicons”, sainet escrit i dirigit per Gloria Rojas i Romero, la recaptació es destinarà a les activitats que dia a dia porta endavant l’associació AFAMA de Cocentaina.

MURO

Jacquelin Cerdà Garcia substituirà Rafael Climent com a candidata de Compromís a les eleccions municipals de Muro, encapçalant una llista profundament renovada en la qual tan sols figuren dos regidors actuals.

Cerdà ha estat sempre lligada al món educatiu, primer a l’AMPA del col·legi Bracal i actualment a la de l’institut Serra de Mariola. Compromís l’ha triat com a candidata per aclamació, i després que, segons ella, se li acceptaran dues condicions: «Que em donés suport tot el col·lectiu i pogués comptar amb un equip de gent preparada», va emfatitzar.

Només dos regidors -Vicent Molina en el lloc 9 i Àlex Llopis en el 18- apareixen en la llista, el que justifica la candidata en el fet que «anem a emprendre un projecte continuista per l’excel·lent treball realitzat fins ara, però al mateix temps renovador per la gent jove que ha decidit fer el pas». Per a Cerdà, «la prioritat seguiran sent les persones, tenint un tracte proper i solucionant els seus problemes».

Rafael Climent deixa de ser candidat després de 16 anys com a alcalde per anar a les autonòmiques. «Quan vaig dir que no em presentava, el meu equip també va decidir que havia arribat el moment de deixar pas. Però el projecte, basat en la transparència, la participació i la justícia social, serà el mateix, perquè continuarem treballant des d’un segon pla».

Amb Jacquelín Cerdà com a número 2 estarà Sergi Silvestre, de 3 Carolina Ivàñez, de 3 Elicerio Pérez, de 5 Juan Serrano, de 6 Mari Carmen Gómez, de 7 Vicent Català, de 8 Anna Climent, de 9 Vicent Molina, de 10 Víctor Gallego, d‘11 Carles Albero, de 12 Noelia Camps, de 13 Xelo Climent, de 14 Jesús Fuentes, de 15 Laura Calbo, de 16 Cristian Reche, de 17 Hindu Mohemed i de 18 Àlex Llopis.

MILLENA

El Col·lectiu Cultural La Rabosa davant el fet palpable que el poble de Millena durant l’estiu s‘ompli de vida, i la resta de l’any la població emigra a altres nuclis més grans, el jovent emprèn una iniciativa per convertir un dia normal a la tranquil·la vila en una jornada lúdica i festiva, i donat que antigament les festes es celebraven al voltant del 19 Març, han pensat que aquestes dates serien bones per dur endavant el Travafest’15. Un temps on el camp desperta després del llarg hivern. Aquesta activitat i d’altres volen estimular l’activitat al poble evitant que aquest acabe convertint-se en un lloc d’estiueig i de descans.

Dintre del Travafest’15 podrem gaudir pel de l’Exposició d’Antoni Miró ‘L’Ovidi cantant’ i d’una jornada de Geocaching a partir de les 11 hores. Ja a la vesprada, actuació del mag Hugo Aracil, xerrada de prevenció d’incendis a càrrec de la Colla Ecologista La Carrasca, actuació del cantautor Esteve Ferre, Dansada del Grup de Danses de Cocentaina, sopar popular i concerts a càrrec de Diluvi, Kontaminació Akústika, Escak al Rei, Xaveta Metralleta i Tankats.