INFORMATIU – 17 febrer 15

INFORMATIU – 17 febrer 15

Informatiu del dimarts 17 de febrer de 2015

El pressupost municipal de 2015 es presenta per a la seua aprovació en el ple ordinari d’aquest dijous.
Les Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants celebren pletòriques els seus deu anys d’activitats.

L’Associació de Jubilats i Pensionistes celebra la seua Assemblea Anual.

Oberta la matrícula per a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25, 40 o 45 anys.

La Diputació incorpora un punt face a la seu electrònica de la seua web diputacionalicante.es

PLE

El pròxim dijous es celebra ple ordinari a l’Ajuntament de Cocentaina i en aquest plenari un dels punts és la presentació per a la seua aprovació del pressupost general de l’exercici de 2015. Al voltant del pressupost, cal dir que el passat 28 de novembre el govern municipal va lliurar a tots els grups polítics un primer esborrany de Pressupost Municipal per a l’any 2015. Aquest document recull les principals línies d’actuació per al pròxim exercici, parant especial atenció als serveis a les persones, la promoció econòmica, tot sense oblidar les millores estructurals del poble.

Es tracta d’un pressupost “equilibrat”, fet “pensant en les persones” i sense oblidar les millores constants a les infraestructures del poble.

El regidor d’Hisenda, Marcos Castelló, ens comentava que la intenció de l’equip de govern era presentar-lo al mes de gener, però que no va ser possible, perquè no es pot aprovar el pressupost si no s’aprova abans el pressupost de la mercantil Ràdio Cocentaina i aquest encara no s’havia aprovat. A més, ens comentava que el pressupost estava obert a les aportacions que es puguen fer de la resta de partit, això sí, calia presentar les propostes, però amb la quantia que se li havia d’adjudicar. Aquesta tasca ha sigut realitzada pel PP aportant algunes propostes i la quantia s’ha inclòs, però que el Col·lectiu 03820 tan sols havia aportat la proposta sense quantia.

El pressupost que es presentarà puja a 9.400.000 euros i està en la línia de l‘última legislatura, és a dir, que és continuista i no preveu cap préstec. La intenció de l’equip de govern és que s’aprove, i recorda que en l‘última comissió es va dictaminar positivament i s’espera que el mateix passe en el plenari.

JORNADES GASTRONÒMIQUES

Les Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants compleixen 10 anys amb un augment del volum de negoci que ha anat dels 1.500 euros del primer any als 47.200€ obtinguts en l’última edició. El nombre d’establiments i el de les activitats proposades, en les quals s’han inclòs la formació per als professionals del sector, també ha tingut un creixement progressiu. Ahir de matí ens varen presentar el programa de les X Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants en presència de l’alcalde, Rafa Briet, el regidor de Fira, Turisme i Promoció Econòmica, Vicent Sandoval i el president de l’Associació d’Hostaleria de Cocentaina, Francisco Albaladejo.

El regidor de Fira, Turisme i Promoció Econòmica, Vicent Sandoval, ha realitzat un balanç del que han donat de si aquests deu anys de Jornades. Deu anys en què hi ha hagut un creixement i una consolidació de l’esdeveniment que es reflecteix de forma evident en les xifres (s’adjunta taula) i que han anat dels set establiments participants en 2006 i 1.500 euros de recaptació, als 30 de la passada edició amb 47.200 euros de volum de negoci total.

Francisco Albaladejo ens feia un repàs de les activitats proposades pels establiments participants, 14 en total, ofereixen un ampli repertori on triar; cuina d’autor, a la brasa, plat i cullera, pizzes, tapes tradicionals, aperitius italians, cuina brasilera, arrossos, menú degustació, algunes acompanyades amb música en directe. A més, la clausura de les Jornades Gastronòmiques se celebrarà amb una gran festa oferida per l’Hotel Odón, ‘Odochentéame otra vez’ que rememorarà la dècada dels 80 amb gastronomia, ambient i música de l’època.

També ha destacat que l’objectiu de l’Associació d’Hostaleria de Cocentaina és “recuperar el municipi com referent gastronòmic i d’oci de la comarca”, “40 anys enrere, Cocentaina, era el nucli de l’oci. Amb una oferta com aquesta volem aconseguir que torne a ser-ho, fent que la gent s’enamore de la nostra gastronomia ” ha assegurat Paco Albaladejo.

Francisco Albadalejo ens deia que “va ser un encert” que l’any passat es realitzaren les jornades en dues dates diferents i que enguany es va a mantindre, proposant per a maig la Ruta de la Tapa.

L’alcalde de Cocentaina, Rafa Briet, ha tancat l’acte de presentació manifestant que “tenim de continuar treballant junts per a unificar la imatge de la nostra gastronomia local que ha sigut i contínua sent pionera en la comarca”. Ha explicat, a més, que per primera vegada la Diputació d’Alacant “veu el turisme d’interior com una oferta turística pròpia i independent, i no sols complementària del turisme de costa”.

TALLER SOLC

Demà dimecres, 18 de febrer, a les 17:00 h i al Centre Social Real Blanc tindrà lloc el taller “Aprén a dir no”. L’objectiu d’aquest taller és mostrar a les persones com aconseguir una comunicació assertiva, que és aquella en la qual una persona diu el que considera que ha d’expressar, amb claredat, però sobretot fent valdre els seus pensaments i d’una manera que respecte els drets de les altres persones. Organitza: SOLC, Associació d’Ajuda en el Tractament del Càncer de l’Alcoià i el Comtat.

Inscripcions: 965545053 / 625817685

JUBILATS

Demà dimecres a les 5 de la vesprada en primera convocatòria i a les 5:30 en segona l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Cocentaina celebrarà la seua Assemblea Anual Ordinària, en ella es farà balanç de totes les activitats dutes a terme en l’exercici passat i les propostes per aquest any, a més de donar compte de les despeses dutes a terme i del pressupost per a aquest any.

PROVES D’ACCÉS

Si esteu interessats a presentar-vos a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25, 40 o 45 anys, podeu fer la matrícula a les proves de la Universitat d’Alacant fins al 20 de febrer. En la web http://sa.ua.es/es/mayores-25/ teniu tota la informació. Podeu consultar-nos els terminis de la resta d’universitats. O bé dirigir-vos a la Casa de la Joventut.

DIPUTACIÓ

La Diputació d’Alacant ha posat a disposició de tots els seus proveïdors un accés directe al Punt General d’Entrada de Factures Electròniques del Ministeri d’Hisenda -FACe-. L’objectiu és facilitar el compliment de la Llei 25/2013 de factura electrònica i creació del registre comptable, que va entrar en vigor el passat 15 de gener i que obliga a totes les empreses i professionals autònoms que hagen de facturar els seus serveis a les administracions públiques a fer-ho en format factura-e.

A més d’aquest punt d’entrada directe, els proveïdors trobaran en la seu electrònica de la web diputacionalicante.es el registre complet de codis -corresponents als diferents centres administratius: Oficina Comptable, òrgan gestor i Unitat Tramitadora- que hauran d’incloure en les factures perquè siguen vàlides i admeses pel departament corresponent de la institució provincial. Així mateix, podran consultar un vídeo-manual explicatiu que ha editat la Diputació amb informació sobre els passos que han de seguir per poder emetre i enviar les seues factures fàcilment.

Els beneficis de la factura electrònica per als proveïdors van més enllà de l’estalvi en paper -el Ministeri d’Hisenda considera que cada factura presentada electrònicament representa un estalvi de 3,75 euros-, ja que permet, d’una banda, eradicar la morositat en el sector públic reforçant la protecció dels proveïdors en deixar constància de la data de presentació de la factura, i per una altra, agilitar la tramitació de les factures en incorporar les noves tecnologies facilitant el seguiment per al seu pagament posterior i el control comptable.

Aquest nou sistema de factura electrònica ajudarà també a visualitzar el volum del deute comercial de les Administracions i afavorirà l’intercanvi d’informació entre l’Agència Tributària, la Seguretat Social i les administracions públiques amb l’objectiu d’enfortir també la lluita contra el frau.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *