INFORMATIU – 17 març 2015

INFORMATIU – 17 març 2015

Informatiu del dimarts 17 de març de 2015

Demà mercat a Cocentaina. Com que dijous és festiu, el mercat es passa a dimecres.

Presentat el cartell de la Setmana Santa Contestana.

“Agulló de Cocentaina, entre la forma, l’espai i la fe: el Crist jacent.” Xerrada a Santa Maria a càrrec de Moisès Gil Igual.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant oferirà un Concert de Primavera a Cocentaina.

La Diputació d’Alacant col·labora amb 55 municipis al foment de la llengua i cultura valencianes

MERCAT

Demà, malgrat que és dimecres, hi ha mercat a Cocentaina. I és així perquè dijous és festiu, Sant Josep, i sempre que coincideix el dijous en dia festiu s’avança el mercat a dimecres. Així ens ho comenta Ferran Albors, regidor de mercat, que també recorda a la gent que no aparque en les zones on es munta el mercat, perquè sinó el vehicle serà retirat per la grua.

SETMANA SANTA CARTELL I PREGÓ

Parlem de la Setmana Santa Contestana i recordem que aquest any l’organització recau en l’Arxiconfraria del Santíssim Sagrament, i el passat dissabte va tindre lloc la presentació del cartell i el pregó de la Setmana Santa Contestana. L’autora del cartell, Reyes Castelló, ha sabut plasmar de manera extraordinària el sentit més íntim i sincer de la Setmana Santa Contestana amb una proposta gràfica magnífica, que l’anunciarà dins i fora de Cocentaina. Reyes és una experimentada dissenyadora gràfica i tèxtil que ha demostrat amb aquest cartell que també és una gran artista. En Ràdio Cocentaina parlàvem amb ella i ens comentava que ha treballat en un muntatge informàtic i que la part central del cartell és el Crist Jacent d’Agulló de Cocentaina.

El Pregó ha estat a càrrec de Rafael Jover, el qual ha dedicat més de mitja vida a la docència, fent classe a xiquets i joves als Col·legis de Lima (Perú), Alcoi i Cocentaina. És Diplomat en Teologia per la Universitat Pontifícia de Lima i llicenciat en Filosofia i Lletres per la de València. Actualment, manté una incessant activitat col·laborant vivament amb la comunitat cristiana de Cocentaina a les celebracions eucarístiques de totes les seues esglésies i, de manera especial, a la de Sant Sebastià dels Franciscans, a més de ser un assidu col·laborador amb les seues poesies, treballs o articles històrics i religiosos de revistes com la de la Mare de Déu, la de Moros i Cristians o la de la Verge del Carme. En Ràdio Cocentaina també parlàvem amb ell i ens comentava en què havia basat el seu pregó, destacant com es vivia la Setmana Santa en la seua infantesa al nostre poble i com es viu en l’actualitat.

XERRADA

Continuem parlant de la Setmana Santa i fem referència als actes que l‘envolten: aquest dimecres, a les 20:00 h, xerrada organitzada per l’Arxiconfraria del Santíssim Sagrament a la parròquia de Santa Maria: “Agulló de Cocentaina, entre la forma, l‘espai i la fe: el Crist jacent.” Per Moisès Gil Igual.

CONCERT DE L’OFUA

La Universitat d’Alacant oferirà demà dimecres 18 de març a les 20 hores en el Centre Cultural el Teular de Cocentaina, un “Concert de Primavera” a càrrec de l’Orquestra Filharmònica (OFUA), dirigit per Mihnea Ignat i acompanyat en aquesta edició primaveral pel reconegut pianista Enrique Lapaz Lombardo com a solista.

El director titular i artístic de l’OFUA, Mihnea Ignat, ha dissenyat un concert carregat de romanticisme i lirisme. Dues obres mestres del repertori instrumental i simfònic que pertanyen a dues escoles amb tradicions diferents, però que van molt unides pel caràcter profundament romàntic que tenen i també per la xifra 2. Es tracta del Segon Concert per a Piano i Orquestra en do menor Op. 18 de S. Rachmaninov on intervindrà com a solista al piano Enrique Lapaz Lombardo, destacat alumne de l’Escola Superior de Música “Reina Sofia” de Madrid i la Segona Simfonia en Re Major Op. 77 de J. Brahms, obra d’una gran envergadura del repertori simfònic romàntic alemany. L’entrada es lliure. Hi col·labora l’Ajuntament de Cocentaina.

DIPUTACIÓ

La Junta de Govern de la Diputació d’Alacant ha aprovat la concessió de subvencions a 55 Ajuntaments de la província -per un import total de 80.000 euros- destinades a activitats orientades al foment de la llengua i la cultura valencianes com l’organització d’actuacions musicals i escèniques, correfocs, festivals, certàmens, trobades, exposicions, congressos o simposis.

El Diputat de Cultura, Juan Bautista Roselló, ha manifestat que aquestes ajudes són molt importants perquè, amb elles, la institució provincial contribueix a protegir les tradicions, la llengua i la cultura de la nostra terra, ajudant, a més, a millorar la vida dels ciutadans a través d’Incentius intel·lectuals i culturals.

Les ajudes concedides oscil·len entre els 400 i els 1.500 euros i els municipis beneficiats han sigut les localitats d‘Agres, Alcoleja, Almudaina, l’Alqueria d’Asnar, Balones, Benasau, Benilloba, Benimarfull, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gorga, l’Orxa i Planes, a la comarca del Comtat, i Banyeres de Mariola, Castalla i Penàguila, a l’Alcoià.