INFORMATIU – 18 febrer 15

INFORMATIU – 18 febrer 15

Informatiu del dimecres 18 de febrer de 2015

La Policia Local desmenteix l’alarma creada ahir al nostre poble al voltant de l’intent de segrest de dos menors.
Es convoca Junta General Extraordinària i Urgent de Ràdio Cocentaina per aprovar el pressupost de 2015.
L’Escola Taller durà a terme un projecte de neteja i tallafocs a l’àrea recreativa de Santa Barbera i la senda del Castell.

El Pla Provincial d’Estalvi Energètic beneficiarà aquest any a 43 municipis amb obres per 4,2 milions d’euros

ALARMA

Ahir es va crear una gran alarma al nostre poble en publicar-se per diferents xarxes socials que dos xiquets van estar a punt de ser segrestats per uns individus que anaven en una furgoneta blanca. Davant aquesta alarma, i les conseqüències mediàtiques provocades, Ràdio Cocentaina s’ha posat en contacte amb la policia local i el seu cap, Óscar Gómez, ens informava que era una falsa alarma i que s’havia de tenir tranquil·litat. Així mateix, destacava que si arribara a passar alguna cosa d’aquestes característiques, la gent s’ha de posar en contacte directament amb la Policia Local o la Guàrdia Civil i denunciar-ho perquè els cossos de seguretat puguen actuar i al temps previndre a la població.

Per la seua banda, la regidora de Seguretat, Rosa Sellés, destacava que cal denunciar a la Guàrdia Civil o a la Policia Local qualsevol fet que es veja estrany abans de publicar-ho en les xarxes socials, ja que es pot crear alarma innecessària.

JUNTA GENERAL

Per a demà dijous s’ha convocat als membres de la Junta General de Ràdio Cocentaina, és a dir, als 17 regidors de l’ajuntament contestà, a la celebració d‘una sessió extraordinària i urgent, la cita és a les 18:45 h a la sala de plens. Aquesta convocatòria és, entre altres, per aprovar el pressupost de la Ràdio per aquest any 2015.

Esther Blanes, presidenta del Consell d’Administració de Ràdio Cocentaina, ens comenta que des del mes d’octubre que s’està treballant en l’elaboració del pressupost i s’ha comptat amb la col·laboracio de tots els membres del Consell, a més del coordinador de la Ràdio i l’administrativa.

Aquest ha estat aprovat per unanimitat pel Consell, però ara és la Junta General qui ha de donar l’aprovació definitiva i ha de ser abans del plenari, ja que si no s’aprova el de la mercantil Ràdio Cocentaina, no es pot aprovar el pressupost de l’ajuntament.

La presidenta del Consell ens comenta les tres parts importants que conforma el pressupost d’aquesta casa com són els ingressos, les despeses i, per descomptat, les inversions.

TALLAFOC

L’Escola Taller durà a terme un projecte de neteja i tallafoc a l’àrea recreativa de Santa Barbera i a la senda del Castell.

Els projectes que ja tenen la memòria explicativa per a la pràctica dels alumnes que l’escola taller posarà en marxa breument, d’acord amb la proposta presentada pels tècnics.

Els projectes esmentats es presentaran davant del Servef i les conselleries de Governació i Medi Ambient per a donar el vistiplau de les tasques que cal realitzar.

SOLC

Avui dimecres 18 de febrer. 17:00 h. Centre Social Real Blanc

Taller “Aprén a dir no”

L’objectiu d’aquest taller és mostrar a les persones com aconseguir una comunicació assertiva, que és aquella en la qual una persona diu el que considera que ha d’expressar, amb claredat, però sobretot fent valdre els seus pensaments i d’una manera que respecte els drets de les altres persones. Organitza: SOLC, Associació d’Ajuda en el Tractament del Càncer de l’Alcoià i el Comtat.

Inscripcions: 965545053 / 625817685

JUBILATS

Avui dimecres a les 5 de la vesprada en primera convocatòria i a les 5:30 en segona l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Cocentaina celebrarà la seua Assemblea Anual Ordinària, en ella es farà balanç de totes les activitats dutes a terme en l’exercici passat i les propostes per aquest any, a mes de donar compte de les despeses dutes a terme i del pressupost per aquest any.

VOLUNTARIAT

CAMPS DE TREBALL VOLUNTARI JUVENIL A L’ABRIL

L’IVAJ.GVA JOVE t’ofereix la possibilitat de passar unes pasqües diferents, solidàries i divertides.

Els camps de treball voluntari juvenil són un tipus d’activitats en les quals un grup de joves de diferents comunitats autònomes, es comprometen, voluntàriament i desinteressadament, a dur a terme un projecte amb contingut social en favor de la comunitat. Tot això, combinat amb activitats d’animació.

Qui pot participar? Joves entre 18 i 26 anys

DATES: Del 2 al 10 abril 2015

PROJECTES:

• DIVERTEIX: 25 joves voluntaris dedicaran el seu temps a preparar un programa d’activitats lúdiques per a 25 nens entre 6 i 12 anys, en risc d’exclusió social. El Camp està organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut. Generalitat Jove, en col·laboració amb la REAJ i CREU ROJA València.

• VILA ROMANA DE SANT GREGORI: 25 joves voluntaris dedicaran el seu temps a treballar en un jaciment romà costaner, únic a la província de Castelló. El Camp està organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut. Generalitat Jove, en col·laboració amb l’ajuntament de Borriana

PREINSCRIPCIÓ: del 13 al 19 febrer 2015

DATES INSCRIPCIÓ: del 23 al 27 febrer 2015

ON INSCRIURE’S: a través del Centre d’Informació Juvenil de l’IVAJ. GVA JOVE de València, de les oficines de les Unitats Territorials de Castelló i d’Alacant i de les diferents oficines d’informació de l’IVAJ. GVA JOVE,

COM INSCRIURE’S: presentant sol·licitud i fitxa sanitària, juntament amb el DNI i la targeta sanitària o document equivalent en qualsevol oficina.

QUOTA: 60,00 € (IVA inclòs)

Compte: ES17-2038-6159-966400001236

BANKIA

Titular: GENERALITAT VALENCIANA-IVAJ

DIPUTACIÓ

El Ple de la Diputació d’Alacant ha aprovat la proposta del Pla Provincial d’Estalvi Energètic que amb 4.240.147 euros arribarà aquest any a 43 municipis. Durant la sessió extraordinària, els dos grups de la corporació provincial han donat suport aquests ajuts que persegueixen, segons ha destacat la presidenta de la institució, Luisa Pastor, “col·laborar en l’impuls d’inversions que contribuïsquen a crear una energia sostenible, reduint els consums i potenciant l’estalvi en la facturació dels municipis i aconseguint una major eficiència energètica”.

Canvis en l’enllumenat públic i en la il·luminació d’edificis municipals, substitució de calderes, també en instal·lacions públiques, o instal·lacions fotovoltaiques són les principals accions que se subvencionaran. Els ajuts oscil·len entre els 14.000 i els 187.500 euros i amb elles es durà a terme, per exemple, el condicionament i il·luminació de la Casa de Cultura i de l’edifici consistorial d’Agres.

Pastor ha explicat que tot i que inicialment no s’han pogut atendre totes les sol·licituds presentades, s’ha establert una relació amb altres 39 municipis que podrien en un futur entrar en aquesta convocatòria davant possibles baixes, anul·lacions o substitucions que es puguen produir o en cas que pogueren finançar-se a càrrec de romanents. La Diputació d’Alacant sufraga el 87,5% del Pla amb una aportació de 3.713.624 euros, mentre que els ajuntaments assumeixen la resta.

Els municipis que han resultat beneficiats en aquesta convocatòria són, en el Comtat, Agres, Alfafara, Benasau, Benimarfull, Gaianes, Alqueria d’Asnar, L’Orxa, Quatretondeta i Tollos

El Ple celebrat el passat dijous també ha donat el vistiplau a la convocatòria i bases que han de regir el Pla Provincial d’Estalvi Energètic per a l’anualitat 2016. Els ajuntaments tindran de termini fins al pròxim 30 de setembre, un cop publicades les bases al BOP, per presentar les seues sol·licituds.

ESTALVI ENERGÈTIC

Des del Grup Socialista de la Diputació d’Alacant han assenyalat la importància que ambdós grups polítics hagin arribat a l’acord que permet invertir gairebé 4 milions d’euros en els ajuntaments de la província d’Alacant. Aquesta inversió s’engloba en Pla d’Estalvi Energètic a través del Pacte d’Alcaldes i dins del Projecte Alacant Greenland.

El diputat socialista, Jaume Pascual, ha explicat que aquest tipus d’acords “permet continuar aprofundint en el compromís tant del Partit Popular com del Partit Socialista al Pacte d’Alcaldes com a instrument desenvolupat per la Unió Europea perquè els ajuntaments assumisquen el compromís europeu a través del Pla Provincial d’Estalvi Energètic gestionat per ajuntaments “.

Així mateix, Pascual ha incidit en la importància del Projecte Alacant Greenland, que “trasllada el compromís 20/20/20 per als municipis adherits, un 20% en estalvi energètic, un 20% en Energies Renovables i un 20% menys en Emissions de CO2. Un important avanç per continuar amb la lluita contra el canvi climàtic, una qüestió en la qual des del PSOE continuarem insistint en la necessitat d’augmentar les partides necessàries per consolidar, d’una banda les polítiques amb els ajuntaments ja adherits i d’altra banda convèncer el resta d’ajuntaments de la importància de treballar en aquest sentit”.

El diputat socialista ha ressaltat l’acord que avui es materialitza en el compromís d’invertir gairebé 4 milions d’euros per “estalvi dels nostres ajuntaments i compromís amb el medi ambient”. No obstant això, ha insistit en la necessitat de continuar treballant “amb la plena voluntat d’aquest grup a aplicar els romanents de manera que es consigne la partida necessària perquè aquells ajuntaments que no han vist atesa la seua petició puguen finalment materialitzar-se. I, per tant, continuar treballant perquè els 141 municipis de la província d’Alacant, puguen adherir-se en el menor termini possible al Pacte d’Alcaldes i es beneficien així de les ajudes europees a través del Projecte Alacant Greenland”.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *