INFORMATIU – 18 març 2015

INFORMATIU – 18 març 2015

l de Ràdio Cocentaina, la veu del Comtat
Informatiu del dimecres 18 de març de 2015

La Junta de Govern sol·licita una subvenció per al transport universitari.

L’Ateneu Musical participa el dissabte en el 44 Certamen Provincial de Bandes de Música d’Alacant.

Demà s’estrena la composició TEMPUS VERNUM (Chorale Praeludium) de Josep Vicent Egea Insa.

La Pia Unió centra les activitats del cap de setmana en la presentació del cartell i revista programa de festes i el pregó.

Presentat el llibre ‘Tenebra’ d’Emili Gil i Pedreño.

L’Associació de Bonsai prepara un taller de trasplantament d’una olivera.

Compromís Benilloba convoca una assemblea oberta el pròxim dissabte 21 de març

JUNTA DE GOVERN

La Junta de Govern d’aquesta setmana ha aprovat les pràctiques formatives d’un alumne del col·legi Sant Roc d’Alcoi al departament d’informàtica.

S’ha modificat l’acord d’interpretació de les normes PGOU per a facilitar la rehabilitació de les cobertes al nucli antic.

S’ha aprovat l’expedient de contractació del subministrament dels estands de la Fira Tot Sants i en breu es traurà un nou plec de condicions.

Destaquem també que s’ha aprovat la primera pròrroga contracte especial explotació del servei bar Centre Social Real Blanc.

Marcos Castelló ens comenta que dintre dels expedients sancionadors d’ordenances s’ha denunciat a dos veïns el primer per abandonar el cotxe a la via pública: la denúncia és de 900 euros; i un altre per portar el gos solt a la via pública i sense boç, a més de ser un menor el que el duia.

S’ha aprovat la certificació 2 i última obra de millora de façanes i de paviments al cementiri.

La Junta de Govern ha sol·licitat una subvenció a la Conselleria d’Educació per al transport universitari.

I, per últim, s’ha autoritzat la prova esportiva pujada castell que es durà a terme el pròxim 28 de marc de vesprada i que està organitzada pel Soca-Run.

CONCERT OFUA

La Universitat d’Alacant, avui dimecres a les 20:00 hores al Centre Cultural El Teular de Cocentaina, ofereix el “Concert de Primavera” a càrrec de l’Orquestra Filharmònica (OFUA), dirigit per Mihnea Ignat i acompanyat en aquesta edició primaveral pel reconegut pianista Enrique Lapaz Lombardo com a solista.

El director titular i artístic de l’OFUA, Mihnea Ignat, ha dissenyat un concert carregat de romanticisme i de lirisme. Dues obres mestres del repertori instrumental i simfònic que pertanyen a dues escoles amb tradicions diferents, però que van molt unides pel caràcter profundament romàntic que tenen, es tracta del Segon Concert per a Piano i Orquestra en do menor Op. 18 de S. Rachmaninov on intervindrà com a solista al piano Enrique Lapaza Lombardo, destacat alumne de l’Escola Superior de Música “Reina Sofia” de Madrid i la Segona Simfonia en Re Major Op. 77 de J. Brahms, obra d’una gran envergadura del repertori simfònic romàntic alemany. L’entrada es lliure.

ATENEU MUSICAL

Com ja vam anunciar en Ràdio Cocentaina, l’Ateneu Musical Contestà participarà el pròxim 21 de març en el 44 CERTAMEN PROVINCIAL DE BANDES DE MÚSICA D’ALACANT, però abans del certament han organitzat una sèrie d’activitats per a preparar-lo, de fet el passat cap de setmana van dur a terme diferents assajos parcials amb directors i músics col·laboradors a l’antic IES Pare Arques i al Centre Cultural de la Vil·la de Muro Audició pre-certamen de les obres a interpretar en el Certamen en Torrevieja.

Ja per als dies 19 i 20 de març 2015 al Centre Cultural El Teular, a les 20:30, assajos generals i portes obertes.

I el dissabte 21 de març de 2015 tindrà lloc a l’Auditori Internacional de Torrevieja la participació en el Certamen, tal com comenta el seu director, David Payá Gea.

EGEA

Demà 19 de març s’estrena la composició TEMPUS vernum (Chorale Praeludium) de Josep Vicent Egea Insa per a cor mixt i orquestra simfònica, a l’Auditori Baluard de Pamplona. La interpretació anirà a càrrec de l’Orfeó Pamplonès dirigit per Igor Ijurra i l’orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, tots ells sota la direcció del seu prestigiós mestre Valery Gergiev.

Es tracta d’un encàrrec de l’Orfeó Pamplonès per celebrar el 150 aniversari de la seua creació.

L’autor ens comenta que l’obra és original per a cor mixt i orquestra simfònica i, a la vegada, compta amb la transcripció per a piano a quatre mans i per a banda simfònica. Naix amb el propòsit de ser interpretada com a preludi en els seus concerts d’aquest any de celebració.

SETMANA SANTA

Dins dels actes que envolten la Setmana Santa Contestana destacar diverses activitats.

Dimecres 18 de març

20,00 h. Xerrada organitzada per l’Arxiconfraria del Santíssim Sagrament a la parròquia de Santa Maria: “Agulló de Cocentaina, entre la forma, L’Espai i la fe: el Crist jacent.” Per Moisès Gil Igual.

Divendres 20 de març – Dia d’abstinència –

De 10,00 h. a 12,00 h. Exposició del Santíssim i confessions a la parròquia de Santa Maria.

18,30 h. Via crucis a la parròquia de Santa Maria.

Dissabte 21 de març

18,30 h. Primer dia del Septenari en honor a la Dolorosa a la parròquia del Salvador. A continuació, Eucaristia.

19,00 h. Eucaristia pels difunts de l’Arxiconfraria del Santíssim Sagrament i imposició de les medalles i entrega dels signes de la Passió a “Les Llagrimetes” a la parròquia de Santa Maria.

Diumenge Vè de Quaresma, 22 març

-11,30 H. Segon dia del Septenari en honor a la Dolorosa a la parròquia del Salvador. A continuació, Eucaristia.

-17,00 H. Via crucis en el calvari dels franciscans organitzat per la parròquia del Salvador i els franciscans.

-18,30 H. Solemne Via Crucis presidit per la imatge del Crist dels Llauradors i Eucaristia a la parròquia de Santa Maria. A continuació, assemblea general de la confraria.

PIA UNIÓ CARTELL I REVISTA

El pròxim divendres s’inicien els actes de les festes de la Mare de Déu del Miracle. A les 8.30 de la vesprada al Monestir de la Mare de Déu del Miracle tindrà lloc la presentació del Cartell Anunciador i la presentació de la Revista Programa de les festes patronals de 2015.

El cartell és obra de la ceramista Mercedes Agulló de la Prida, el president de la Pia, Ricardo Brotons, ens comenta que ells ja han pogut veure el cartell i espera que siga del gust del públic i que a partir de demà es podrà veure al Pla. Quant a la Revista Programa, serà presentada pel coordinador, Juanjo Llorens. Un any més, la participació de la gent ha sigut fonamental amb les col·laboracions d’articles i poemes que es publiquen, com també la publicitat que malgrat als temps difícils que estem passant la gent continua recolzant les festes de la patrona i que fa possible que isca al carrer.

La portada serà també força especial: en concret és un panell ceràmic que ha facilitat el Centre d’Estudis Contestans.

PREGÓ DE LA MARE DE DÉU

I continuem parlant de les festes de la Mareta: el president de la Pia Unió també ens recorda que el dissabte serà el torn de la paraula. El contestà Juan Francisco Ferrándiz Pascual serà el pregoner de la festa mariana. Pep Botifara i el Mal Passet, a partir de les 10 del matí, anunciaran en forma de ban el pregó que es realitzarà a l’església de Santa Maria a partir de les 8 de la vesprada. Recordar-los que el pregó el podran seguir en directe a través d’aquesta casa.

LLIBRE

El passat dilluns es va presentar a la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques el llibre ‘Tenebra’ d’Emili Gil i Pedreño. Tenebra convida els lectors a realitzar un viatge introspectiu cap a la vessant més desconeguda de l’ésser humà. És a dir: les seues pròpies profunditats. A través dels viaranys de la creació artística, exposa un grapat de dubtes que condueix a la recerca d’allò desconegut, impossible, potser infinit. A la investigació, en definitiva, de “quelcom nou”, com va definir Charles Baudelaire a Les flors del mal.

ASSOCIACIÓ DE BONSAI

L’associació de Bonsai Cocentaina continua les seues activitats de difusió i aprenentatge de l’art del Bonsai de manera desinteressada per qui vulga assistir.

Per a aquest dissabte, i a les 5 de la vesprada, es farà un taller de trasplantament d’una olivera.

A continuació, l’Escola de Bonsai tractarà el TEMA: “El reg del teu bonsai“. Com ja saben, aquestes activitats es duen a terme a la seu de l’associació, al Patronat.

BENILLOBA

Dissabte 21 de març Benilloba viurà la primera assemblea oberta a tota la ciutadania, convocada pel col·lectiu local de Compromís a partir de les 17.30 hores a la Casa de la Cultura.

La trobada té com a objectiu escoltar les diferents visions i opinions dels veïns i veïnes de Benilloba sobre la situació actual del poble i en especial sobre el futur. Una oportunitat de debatre lliurement sobre el Benilloba que tenim i el que volem.

La coordinadora i candidata a l’alcaldia per Compromís, Anna Dèlia Gisbert “Taes”, ha explicat que, “aquesta assemblea oberta a tothom és un exemple del que proposem des de Compromís, on la participació i el debat són fonamentals”.

Durant l’assemblea s’explicaran els principals eixos programàtics de la coalició a Benilloba, “unes bases que es basen en la transparència, la participació, l’ètica i la confiança. Elements fonamentals per a gestionar de forma eficient un ajuntament”, ha assegurat Anna Dèlia.

L’acte servirà per a posar sobre la taula els noms que han de conformar la candidatura de Compromís a Benilloba per als pròxims comicis municipals del mes de maig i també per a explicar les actuacions de la coalició els darrers mesos, així com les propostes que s’han fet.

El debat que es genere durant l’assemblea servirà per a crear els equips de treball que hauran de definir el programa electoral de la coalició a Benilloba, un text obert i participatiu que contarà amb les idees i propostes dels mateixos veïns del poble.