INFORMATIU – 19 febrer 2015

INFORMATIU – 19 febrer 2015

Informatiu del dijous 19 de febrer de 2015

Les propostes del grup municipal Popular, claus per a l’aprovació del pressupost de 2015 a Cocentaina.

Guanyem Cocentaina aprova el reglament de les primàries.

La campanya de l’oliva supera les previsions.

Cocentaina arranca la Setmana Santa amb la presentació del programa i web per al 2015.

Compromís insta a l’Ajuntament de Benilloba a sol·licitar tallers d’ocupació.

PRESSUPOST

Després de les comissions informatives realitzades, i de les reunions creades a cosa feta per debatre el pressupost municipal, el grup municipal Popular en aquesta legislatura es converteix en peça clau per a l’aprovació del pressupost de l’Ajuntament de Cocentaina que giren al voltant dels 10 milions d‘euros.

Adolfo Sancho, portaveu del grup Popular, informa que cada un dels regidors del grup ha aportat, com cada any, la seua visió i el seu treball per poder fer de Cocentaina una localitat més pròspera, posant l’accent en la funció social del pressupost a través de l’augment de les ajudes a la Dependència i a les Càritas locals, els programes de voluntariat, el foment de diverses beques d’estudi per als joves i l’impuls del turisme, a més de les ajudes als emprenedors juntament amb la reforma del PGOU, eixos convertits en aquesta ocasió en la motivació d’un projecte de pressupost que l’equip de Govern (PSOE-EU) ha fet seu, sense mostrar la més mínima trava. No s’ha signat cap conveni, però sí que han arribat a un acord.

Adolfo Sancho ens comenta que això posa de manifest, un any més, que el Partit Popular està àmpliament preparat per a governar Cocentaina, fent propostes serioses, treballades i valorades, és a dir, assumibles i realitzables, apostant per la igualtat d’oportunitats per a tots els contestans, com ho van demostrar en la distribució dels romanents i treballant en la comissió de treball del Palau, on des del minut 1 va apostar per la redacció del Pla Director, deixant enrere el concurs d’idees que es volia dur a terme des de la regidoria de Cultura, afavorint a més la sol·licitud de conveni amb la Diputació d’Alacant per explicar amb el suport i l’assessorament tècnic necessari per a tal finalitat.

GUANYEM

La coalició electoral Guanyem Cocentaina ha aprovat en l’assemblea celebrada ahir dimecres 18 de febrer el reglament per a realitzar les primàries a Cocentaina. S’hi arreplega com s’inscriuen les persones que són candidates, el lloc on es durà a terme la votació, el model de papereta i com pot la gent exercir la votació en aquestes primàries. Cal dir que tota la ciutadania podrà votar si és major de 16 anys i presenta el seu carnet d’identitat (DNI).

En aquesta assemblea es va acordar la composició de la Comissió Electoral formada per tres persones, les quals no podran ser candidates.

El termini per a presentar-se a la candidatura s’iniciarà el 20 de febrer i finalitzarà el 4 de març; l’únic requisit és ser major d’edat. La presentació dels candidats i candidates serà el dia 6 de març a les 19:30 h al Teular. El 14 de març, de 10 h a 14 h, les votacions tindran lloc al carrer Convent, núm. 57 (edifici de les Associacions).

La novetat i importància del reglament inclou l’obligació de totes les persones que són candidates a firmar la conformitat al codi ètic i de bones pràctiques de la coalició. A més, adquiriran el compromís de posar el seu càrrec a disposició de l’Assemblea Ciutadana de Guanyem Cocentaina, si arribara el moment.

Per últim, Ferran Albors destacava que un nombrós grup de persones ha aportat diverses propostes per tal d’elaborar el reglament. Ha sigut un procés llarg i laboriós, però Guanyem Cocentaina es felicita per haver-ne arribat a un consens.

CAMPANYA DE L’OLIVA

Els llauradors tanquen la campanya de recollida d’oliva a la comarca amb descensos respecte a l’anterior a causa de la sequera.

L’escassetat de pluja ha minvat entre un 30 i 40% els quilos d’oliva recollits. La xifra que la Unió de Llauradors calcula per a la comarca del Comtat està al voltant dels 7 milions i mig de quilos.

Quant a la Cooperativa Agrícola del nostre poble, la campanya ha estat millor del que s’esperava, ja que respecte a la campanya de l’any passat tan sols ha baixat un 40% en quilos d’olives quan s’esperava que fora més del 50%, i ha baixat un 30% en quilos d’oli.

José Vicente Esteve, gerent de la Cooperativa contestana, ens comentava que, així i tot, la qualitat de l’oli ha sigut molt bona, i com a curiositat la sequera ha fet que l’oliva tinguera més oli del que és habitual.

El gerent de la Cooperativa ens comentava que l’any passat la collita fou de milió i mig de quilos i que la d’aquesta anualitat ha sigut de 900.000 quilos.

Quant al preu que tindrà l’oliva, ens deia que aquest el marca Andalusia, però que en aquest any ha tingut menys producció i açò fa que es milloren els preus. Encara que és prompte per aventurar-se, el que és cert és que els arbres estan molt afectats per la sequera i pel fred, i això fa que no es puga especular com serà la pròxima companya, però el que està clar és que perquè es recuperen fa falta la pluja.

SETMANA SANTA

L’església de Santa Maria va ser ahir, Dimecres de Cendra, l’escenari de la presentació del Programa de la Setmana Santa de 2015 i també d’una novetat lligada a les noves tecnologies. La Junta Central de Confraries, amb el suport de l’Ajuntament entre d’altres, ha apostat per difondre els seus actes a través del web semanasantacontestana.tueventogr.es i també la informació es podrà consultar a través de codis QR. Per a aquest any han preparat un ampli programa on s’han implicat les confraries i, entre altres, destaquem que cada divendres de Quaresma a les 8 de la vesprada-nit es durà a terme una Oració Interparroquial de Quaresma. La primera serà demà a l’església dels Pares Franciscans amb la imatge de Jesús de l’Hort. José Luis Pascual, president de l’Arxiconfraria del Santíssim, aquest any és, juntament amb la Junta Central de Confraries, qui coordina la setmana santa Contestana.

José Luis Pascual ens informa que aquest any s’ha canviat el format del programa de mà de les activitats, s’ha agafat el model del que es va fer en l’última edició de la Fira, ja que d’aquesta manera està organitzat de manera més clara per a la gent; a més, també s’ha modificat la portada i contraportada.

COMPROMÍS BENILLOBA

El col·lectiu local de Compromís a Benilloba vol que el municipi aculla un dels tallers d’ocupació, que cofinança el Fons Social Europeu i coordina la Generalitat Valenciana, durant el primer semestre de 2015 i amb aquest objectiu ha demanat a l’Ajuntament -mitjançant un escrit al registre- que sol·licite al Servef aquesta possibilitat.

Segons ha explicat la coordinadora local de Compromís, Anna Dèlia Gisbert, “municipis com ara Benilloba hem d’estar molt atents a les possibilitats que ofereixen les diferents administracions, tant de finançament com d’inversió i, com és el cas, de programes d’inserció laboral que poden beneficiar als veïns del poble”.

Des de Compromís, s’expliquen els beneficis que pot representar un taller d’aquestes característiques per a Benilloba i també informa a l’Ajuntament dels terminis per a presentar la sol·licitud davant el Servef, que finalitzen pròxim dia 25 de febrer.

“No entendríem com un partit que governa la nostra localitat, i és el mateix que ho fa a la Diputació, a la Generalitat i a l’Estat, a més de donar suport al grup majoritari a l’Eurocambra, no és capaç d’aprofitar aquesta sinergia en benefici de Benilloba”, ha afirmat Anna Dèlia Gisbert, que també ha assegurat que “Compromís treballa per aconseguir el millor per al poble i els nostres veïns i és per això que demanem a l’Ajuntament que faça el mateix, ja que aquest, i no un altre, ha de ser el seu objectiu”.

El Programa de Tallers d’Ocupació cofinançats pels Fons Social Europeus són un programa d’ocupació i formació per a obtindre un certificat de professionalitat en diferents especialitats com, per exemple, treballs forestals, instal·lació i manteniment de zones verdes, hostaleria i turisme o serveis socioculturals a la comunitat, entre altres.

El programa està adreçat a persones aturades i amb necessitat de formació. Aquests tallers, mitjançant un contracte de formació i aprenentatge, combinen la formació teòrica amb treballs pràctics que redunden en benefici del municipi, obtenint un certificat que acredita la competència professional. El contracte, a més, els assegura un sou durant el període en el qual participen en el taller.

Aquesta iniciativa ja ha significat la inversió de 75 milions d’euros arreu del País Valencià des de l’any 2013 i diferents municipis de l’Alcoià i el Comtat ja s’han acollit amb experiències molt enriquidores i profitoses, tant per als pobles que n’han organitzat com per a les persones que hi han pogut participar.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *