INFORMATIU – 25 febrer 2015

INFORMATIU – 25 febrer 2015

Informatiu del dimecres 25 de febrer de 2015

El Col·lectiu 03820 – Compromís inaugurarà la nova seu al Passeig del Comtat.

L’antic local dels Jubilats serà la nova seu de la Undef.

José Aparisi, primer premi del concurs Retrats de Fira 2014.

Solc celebra l’Assemblea General Ordinària.

Convocades les beques de la Generalitat Valenciana per a estudiants universitaris.

Els treballadors rebutgen les propostes de la patronal en la negociació del conveni tèxtil.

La Diputació d’Alacant destina 73.000 euros als controls de la qualitat de l’aigua de 27 municipis

Muro ret homenatge al compositor local Paco Esteve

COL·LECTIU – COMPROMÍS

El Col·lectiu 03820 – Compromís ha organitzat el pròxim divendres 27 de febrer, a les 20:00 hores, l’acte inaugural de la nova seu de la coalició, que estarà ubicada al Passeig del Comtat número 11.

A l’acte inaugural assistirà el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldovi, com també el candidat a l’Alcaldia de Cocentaina, Xavi Anduix, a més de l’actual Grup Municipal a l’Ajuntament i nombrosos representants de les entitats del teixit associatiu contestà. Aquesta seu de moment no és definitiva, sinó que està encarada de forma provisional per a ser punt d’encontre cèntric per a tots els afiliats i simpatitzants d’aquesta formació de cara a les pròximes eleccions municipals del mes de maig.

En Ràdio Cocentaina hem estat parlant amb Xavi Anduix, el qual convida assistir a l’acte a tota la ciutadania i a tots els col·lectius que vulguen compartir l’inici d’un nou període a Cocentaina. Per últim, destaca que hi haurà un vi d’honor per a intercanviar opinions sobre l’actualitat política local i la Cocentaina del futur.

UNDEF

Com vam informar ahir en els nostres serveis informatius, l’Assemblea Nacional de la Undef va acordar per unanimitat que la seu de l’entitat passarà de Beneixama a Cocentaina. D’aquesta manera, el nostre poble tornarà a acollir als representants de les poblacions que integren la UNDEF després ja haver estat la seua seu durant la dècada dels noranta. La regidora de Festes, Rosa Sellés, es mostrava satisfeta de la decisió presa i, a més, ens comenta que des del nostre poble ja s’estava treballant perquè així fora i des de l’ajuntament ja estan treballant per adequar el que serà la seu social de l’entitat que no és una altra que el local on abans estaven ubicats els jubilats, és a dir, al carrer Balaguer. A hores d’ara s’està adequant aquest local perquè en breu s’instal·le la Undef.

Rosa Sellés destacava també que la nova edició de “Personatges de la Festa” recaiga en la figura del fester de Cocentaina, don Antonio Borrás Pérez.

RETRATS DE FIRA

El Consell de Fira, presidit pel regidor de Fira, Vicent Sandoval, es va reunir el dimarts, 17 de febrer, a les 19 hores, per tal de decidir els guanyadors de la tercera edició del concurs de fotografia Retrats de Fira, de la passada edició 2014. José Aparisi ha aconseguit el primer premi, seguit de Rafael Todolí i Gabriel Gisbert que s’han quedat en segona i tercera posició, respectivament.

En aquesta edició s’han presentat 21 participants, amb un màxim de 10 fotografies cadascú i un total de 172 obres.

Recordem que el concurs té un caràcter amateur, es celebra durant els dies de Fira (dies 31 d’octubre, 1 i 2 de novembre de 2014) i busca reflectir l’ambient de Fira des de tots els punts de vista possibles, tradició, tecnologia, oci, turisme, gastronomia…

El regidor de Fira ens descriu quines són les imatges premiades, la fotografia guanyadora es una imatge d’ambient del carrer Eixida de Fraga ple de gent i amb la vista del Castell de Cocentaina al fons. El segon premi ha fotografiat una dansada típica del Porrat Valencià al Pla de la Font, reflex del nostre folklore i tradicions, colorista i animada. El tercer guanyador s’ha inspirat en el moviment de la nòria, un dels nuclis emblemàtics de la Fira, amb la seua alçada majestuosa que pot veure’s des de diferents punts del recorregut.

Tres visions diferents d’un dels millors atractius de la Fira de Tots Sants, el seu ambient, marcat en aquest cas pels visitants als nostres carrers, les actuacions que omplin les diferents places i la fira d’atraccions dedicada als més menuts.

Aquests han sigut els temes de les fotografies elegides pel jurat, però a més a més destaca que aquestes fotografies premiades seran la imatge de la pròxima edició de la Fira de Tots Sants, a part del premi obtingut com és per al primer l’estància d’un cap de setmana a un hotel, per al segon sopar a un restaurant del poble i per al tercer material fotogràfic.

SOLC

Demà dijous l’associació Solc, Associació d’ajuda en el Tractament del càncer l‘Alcoià i el Comtat, ha convocat la seua Assemblea General Ordinària en la Seu Social a Alcoi, C/ Sant Domènec, 8.-baix a les 19:45 h en primera convocatòria i a les 20:15 h en segona, dintre de l’ordre del dia es troba l’aprovació de la memòria económica i d’activitats de 2014.

Però a més també es presenta la proposta d’activitats i aprovació de pressupost de 2015. Part important és l’apartat de precs i preguntes on els socis poden aportar les seues propostes.

JOVENTUT

S’ha publicat en el DOCV la convocatòria de beques de la Generalitat Valenciana per a estudiants universitaris. Aquestes beques comprenen les taxes de matrícula a centres universitaris de la Comunitat Valenciana sempre i quan el sol·licitant no siga beneficiari de la beca del Ministeri d’Educació per aquest curs i estiga empadronat a un municipi de la nostra Comunitat.

Pel que fa als requisits acadèmics i econòmics, aquestes beques rebaixen un poc els requisits del MEC: els llindars màxims familiars de renda són un poc més alts i els percentatges mínims d’assignatures aprovades al curs anterior són entre un 5 i un 10 % més baixos. La nota mínima per als estudiants de primer curs es manté com la del MEC en un 5,5 (fase general selectiu, FP…) així com els màxims de patrimoni i activitats econòmiques.

Es pot accedir a tota la informació i a la sol·licitud a la webhttp://cece.gva.es/univ/val/ayudas_y_becas.htm.

Cal recordar que hi ha fins al 12 de març i que la sol·licitud una vegada feta telemàticament s’ha de signar i presentar al vostre centre. Com sempre a la Casa de la Joventut vos podem ajudar amb aquesta beca.

TÈXTIL

Segons publica el “Noticiari tèxtil“, una assemblea de treballadors del sector tèxtil a Cocentaina (Alacant) ha rebutjat les pretensions patronals de “retallades de drets” i ha realitzat un pronunciament unànime de suport a la comissió negociadora, així com a les propostes emeses des de Comissions Obreres (CCOO).

De fet, CCOO ha demanat a les persones afectades per aquest conveni que participen “en el seguiment de propostes i contrapropostes, per mantenir viva la constant informació”.

L’assemblea de Cocentaina s’ha desenvolupat després de les tres primeres reunions mantingudes per la taula negociadora del nou conveni tèxtil.

Segons CCOO, la patronal ha suggerit que el conveni que ve es suprimisca l’article 8 d’absorció i compensació; modificar la distribució irregular de la jornada; excloure el gaudi dels 15 dies de vacances ininterrompudes de les èpoques de major producció; i eliminar el concepte d’antiguitat.

DIPUTACIÓ

La Comissió d’Infraestructures, Aigua i Medi Ambient de la Diputació d’Alacant ha aprovat la concessió d’ajudes per un import total de 72.988 euros per a la realització de controls de la qualitat de l’aigua per a consum humà de 27 municipis de la província que emprendrà la institució provincial.

El diputat de Cicle Hídric, Joan Molina, ha manifestat que aquestes subvencions s’inclouen en el pressupost de Proaguas per al 2015, que destinarà un total de 176.200 euros a aquest fi, del qual es beneficien els municipis amb població inferior a 10.000 habitants que compten amb gestió municipal de l’abastiment.

A la comarca del Comtat es realitzarà el control de la qualitat a la xarxa d’aigua potable d’Agres, Alcocer de Planes, Alcoleja, Alfafara, Balones, Beniarrés, Benilloba, Benimarfull, Benimassot, Fageca, Famorca i Gaianes, amb una inversió total de 27.226 euros.

La Diputació d’Alacant també destinarà durant 2015 un total de 48.043 euros per al servei de manteniment de la xarxa de control de la qualitat química de les aigües continentals de la província.

MURO

En 2015 es celebra el 25 aniversari de la mort i el centenari del naixement del compositor Paco Esteve, molt apreciat en el món de la festa i conegut per peces com ara Juanjo, Eduardo Borrás, o La Penya el Frare. La Unió Musical de Muro vol retre homenatge al compositor, i farà un concert especial i gratuït on presentaran el CD “Homenatge“. Però, a més, serà una vesprada de festa en la qual es descobrirà una placa en la casa natal de Paco Esteve.

El dissabte 28 de febrer, els actes d’homenatge començaran a les 17:30 amb una cercavila des de la seu de la unió Musical fins al carrer del Músic Rafael Esteve, on es troba la casa on va nàixer el compositor murer. Després, a les 18:30 hores, el Centre Cultural de la Vila de Muro acollirà el concert en el qual es presentarà el CD “Homenatge”, gravat en març de 2014. L’accés és gratuït, però cal arreplegar una entrada a l’Oficina de Turisme de Muro. Després del concert, es podrà adquirir el CD a un preu de 10 euros.

Des de la Unió Musical de Muro conviden a tots a participar en aquest dia d’homenatge i festa per recordar “un creador, un innovador que fusionà diversos estils de música, especialment el jazz, per confluir en la més tradicional que tenim a les nostres comarques, la música festera. Un compositor de Muro que esperà a tenir l‘experiència suficient per poder crear composicions que han passat a la història de la música festera i que perduraran en el temps, sent referència per a totes i tots els compositors”.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *