INFORMATIU – 27 febrer 2015

INFORMATIU – 27 febrer 2015

Informatiu del divendres 27 de febrer de 2015

L’Ajuntament de Cocentaina sol·licita un nou taller d’ocupació que serà per a 24 persones.

Teló Teatre amb “Terra Baixa” tancarà la XVI Mostra de Teatre Amateur Vila de Cocentaina.

Al Tall rebrà el reconeixement Passet a Passet en la seua VII edició.

A conseqüència de les darreres pluges, augmenten les reserves del pantà de Beniarrés.

Concert presentació CD “Homenaje” de Paco Esteve.

L’associació Serra de Mariola convoca una ruta per les caves i pous de neu.

“El Manco Calderon i el seu temps. Una llegenda, un poble, una època” de Francesc Jover es presenta diumenge al Mercat de Margarida.

JUNTA DE GOVERN

La Junta de Govern Local d’aquesta setmana ha aprovat la sol·licitud de diverses subvencions: destaquem la que s’ha demanat a la Diputació per al condicionament de camins que no són de propietat municipal, en concret es demanen 40.000 euros per al camí de la Cabanya; si donen la subvenció, l’Ajuntament es faria càrrec del 50%. També s’ha sol·licitat un nou Taller d’Ocupació per a 24 persones, a més del professorat, per aquest menester es sol·liciten 220.000 euros i l’Ajuntament n’aportaria 30.000. Si s’aprova, el taller s’iniciaria al mes de juny.

En Junta de Govern s’han aprovat les pràctiques formatives de 2 persones de l’institut de Batoi les quals serien de 400 hores i es duran a terme a l’escoleta infantil.

I per últim destaquem que s’han autoritzat diversos actes:

A l’Alcúdia amb motiu de les festes de Sant Josep i tot el que va al voltant de la III Dansada dels Nanos.

COL·LECTIU – COMPROMIS

El Col·lectiu 03820 – Compromís avui a les 20:00 hores han organitzat l’acte inaugural de la nova seu de la coalició, que estarà ubicada al Passeig del Comtat número 11.

A l’acte inaugural assistirà el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví com també el candidat a l’Alcaldia de Cocentaina, Xavi Anduix.

A l’acte estan convidats tota la ciutadania. Per últim destaca que hi haurà un vi d’honor per tal d’intercanviar opinions sobre l’actualitat política local i la Cocentaina del futur.

JORNADES GASTRONÒMIQUES

DIVENDRES 27 de FEBRER de 2015

MENJA I ESCOLTA

LLOC: Bar Monte

HORARI: 20:30 h fins al tancament

DESCRIPCIÓ: Sopar acompanyat del cantant contestà Anselmo Martí Jover.

PREU: 16,50 € per persona (beguda no inclosa)

RESERVES: 690 192 860 // 606 917 954

DISSABTE 28 de FEBRER de 2015

LLOC: Cafeteria Bar DISTRAC

HORARI: 14:00 h

DESCRIPCIÓ: Vine a compartir una picadeta amb el nostre toc personal.

PREu: 11 € IVA inclòs (begudes no incloses)

RESERVES: 96 633 33 70

CUINA BRASILERA

LLOC: Centre Social Real Blanc

HORARI: 20:00 h – Presentació Capoeira

21:00 h – Sopar: Degustació de cuina brasilera i disfrutareu d”una saborosa caipirinha.

RESERVES: 96 650 00 71 // 630 854 355

PREU: 18:00 € + invitació a caipirinha

ELS CONCERTS DEL NOU FESTA

Nit de música en concert

LLOC: Pub Nou Festa

HORARI: 00:00 h

DESCRIPCIÓ:

Disfruta dels long drinks i l”ambient del Nou Festa, acompanyat per

música en directe.

RESERVES: no és necessària

ACTIVITATS DE QUARESMA

La Junta Central de Confraries de Cocentaina continua amb les activitats quaresmals de preparació a la Setmana Santa 2015. A més de les activitats parroquials pròpies d’aquests dies de Quaresma, el passat 20 de febrer es va celebrar la primera comunitària amb l’Oració al costat de la imatge de Jesús de l’Hort al Convent dels Franciscans de la localitat, que processiona amb la Confraria del mateix nom, i seguint amb el programa que ens proposa la Junta Central de Confraries de Cocentaina, aquesta setmana de l’Església de Sant Sebastià dels franciscans de Cocentaina ens traslladarem a l’Església del Monestir de la Mare de Déu, per pregar al costat de la imatge de Jesús Natzarè el Divendres 27 de febrer a les 20:00 hores. Però abans, a les 18:30 h, Via Crucis a la parròquia de Santa Maria.

Diumenge IIº de Quaresma, 1 de març

-17:00 H. Via Crucis en el calvari dels franciscans organitzat per la parròquia del Salvador i els franciscans.

SOCARREL

L’associació de joves Socarrel han organitzat un Cicle de documentals, una manera de difondre cultura lliurement. Les projeccions tindran lloc divendres a la Casa de la joventut. La primera de les projeccions serà avui divendres i a les 21 h i podrem gaudir del documental ”Les catacumbes de París”, de Victor Serna.

Cal portar l’entrepà per poder sopar abans de la projecció.

MOSTRA DE TEATRE

Demà dissabte finalitza la XVI Mostra de Teatre Amateur Vila de Cocentaina i ho farà amb la representació de l’obra “Terra baixa” i anirà a càrrec del grup contestà Teló Teatre. La representació es durà a terme al Centre de Cultura El Teular i serà a les 8:30 de la nit. Paco Insa, director de l’obra ens comenta que aquesta és una obra teatral del dramaturg i poeta català Àngel Guimerà, y una de les més populars. Aquest drama és una de les obres més representades i traduïdes de la llengua catalana, convertint-se en tot un clàssic del repertori català.

El tema principal de l’obra és l’amor; però les influències realistes instiguen Guimerà a incloure altres temes com l’opressió que pot arribar a exercir un home sobre un grup de persones que es troben sota les seues ordres, sent treballadors seus, dins d’una societat conservadora. D’aquesta manera, l’autor fa una aproximació a la realitat contemporània i als processos de canvi que patia la societat catalana tot expressant la lluita entre dos mons irreconciliables. A partir d’aquest tema es desenvolupen, al llarg de l’obra, les reaccions dels personatges.

PASSET A PASSET

Com ja hem avançat als nostres serveis informatius el dissabte 7 de març a les 19:30 h i al Centre Cultural “El Teular” de Cocentaina, la Colla Mal Passet ens oferiran el XI Festival de Colles, amb la participació com a colla convidada de l’Ensemble de Dolçaina i Percussió de la Ciutat de València.

Dintre del Festival de Colles es farà entrega de la VII edició del Reconeixement “Passet a Passet” i aquest any recau en el grup valencià de folk “Al Tall” per la seua llarga trajectòria i per ser pioners en la reinterpretació de la tradició musical i sonora del País Valencià. Recordem que el grup es va crear en 1975, ha editat 16 discs de llarga durada i ha fet més de mil actuacions en directe, a més d’haver actuat en escenaris de fora del nostre país com França, Portugal, Itàlia, Alemanya i Mèxic. Hipòlit Agulló, ens comenta que aquest reconeixement es per la seua llarga trajectòria i per ser pioners en la reinterpretació de la tradició musical i sonora del País Valencià, a mes ens avança que des del mes de setembre del passat any han estat en contacte amb el grup en concret amb Miquel Torrent i esperen que el dia del Festival de Colles la major part del grup estiguen a Cocentaina, malgrat que ja no actuen com agrupació musical.

PANTÀ DE BENIARRÉS

La forta i persistent sequera registrada al llarg de 2014 va tenir el seu reflex més evident en el pantà de Beniarrés, les reserves van baixar de manera notable, fins a arribar a cotes desconegudes almenys en els últims 30 anys. L’embassament va arribar a apropar-se de forma perillosa a la recta final de l’exercici passat a un 13% de la seua capacitat, encara que afortunadament no va ser necessari imposar restriccions de reg en els camps que, sobretot a la comarca de la Safor, s’abasteixen del riu Serpis.

La situació ha anat a millor de forma progressiva en les últimes setmanes, gràcies als diferents episodis de pluja i neu registrats. Les precipitacions han estat en línies generals lleus, llevat de les de la setmana passada, en què van arribar a recollir quantitats superiors als 60 litres per metre quadrat, aigües amunt del pantà. Tot això, en conjunt, ha propiciat una gradual recuperació de les reserves, fins a situar-se al 28%, amb 7,41 hectòmetres cúbics. No obstant això, aquestes xifres segueixen lluny de les de l’any passat per aquestes mateixes dates, quan l’embassament estava al 57% amb 15,42 hectòmetres.

JORNADES DE SOSTENIBILITAT

Muro inaugura avui a les 8 de la nit a la Sala d’Exposicions de l’Arxiu Municipal, la XI edició de les seues Jornades de la Sostenibilitat que Sota el lema “Terra coneguda, Natura Volguda” les quals es duran a terme fins al 29 de març.

Avui s’inauguren les exposicions “Mariola Jordi Botànic” i “Transformant la realitat II” i la xerrada “Allò que és insostenible… tomba. Per un model de desenvolupament rural (veritablement) sostenible” a càrrec del Doctor en Biologia Carles Arnal.

Diumenge a les 10 inauguració de la Ruta Etnobotànica i de patrimoni al poble de Muro.

CONCERT

Aquest 2015 se celebra el 25 aniversari de la mort i el centenari del naixement del compositor Paco Esteve, molt apreciat en el món de la festa i conegut per peces com ara Juanjo, Eduardo Borrás, o La Penya el Frare. La Unió Musical de Muro vol retre homenatge al compositor, i farà un concert especial i gratuït on presentaran el CD “Homenatge“. Però a més, serà una vesprada de festa en la qual es descobrirà una placa en la casa natal de Paco Esteve.

El dissabte 28 de febrer, els actes d’homenatge començaran a les 17:30 amb una cercavila, des de la seu de la unió Musical fins al carrer del Músic Rafael Esteve, on es troba la casa on va nàixer el compositor murer. Després, a les 18:30 hores, el Centre Cultural de la Vila de Muro acollirà el concert en el qual es presentarà el CD “Homenatge”, gravat en març de 2014. L’accés és gratuït, però cal arreplegar una entrada a l’Oficina de Turisme de Muro. Després del concert, es podrà adquirir el CD a un preu de 10 euros.

ASSOCIACIÓ SERRA DE MARIOLA

L’Associació Serra de Mariola ha convocat una nova ruta, dins del cicle «La Volta a la Mariola», en aquest cas per conèixer les caves, geleres i pous de neu que hi ha al parc natural de Mariola, dins dels termes municipals d’Agres i Alfafara.

D’aquesta manera, l’agrupació recupera aquesta excursió per aquest diumenge, després de suspendre’s a la tardor per motius meteorològics.

A les 8.30 hores arrencarà l’activitat des de la plaça de l’Església d’Agres. La ruta, que compta amb onze quilòmetres, recorrerà quinze elements naturals o monumentals relacionats amb el comerç de la neu cas de les caves (com la Cava Gran o la Cava Don Miguel), geleres o pous. Pascual Boira i Ximo Tormo, autors del llibre «La serra Mariola i el comerç de la neu. Caves, cases i pous de neu» seran els guies d’aquesta excursió que també realitzarà una parada al Molí Mató.

Des de l’organització assenyalen que encara queden places lliures, de manera que els interessats poden efectuar la reserva gratuïta a l’Ajuntament d’Alfafara; a les oficines de turisme d’Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro o a [email protected]

MERCAT DE MARGARIDA

El pròxim diumenge 1 de març torna a Margarida el Mercat de la Terra. El mercat tindrà lloc de 9 a 14 en Margarida (El Comtat), a banda de comprar productes ecològics, tradicionals, artesanals i de la persona productora a la consumidora també tenim preparada una programació cultural per a totes les edats.
– A partir de les 11.00 taller infantil de reciclatge.
– A les 12.00 tindrem la presentació del llibre “El Manco Calderon i el seu temps. Una llegenda, un poble, una època” de Francesc Jover.
Aquest llibre ens presenta un estudi en el qual Francesc Jover aplica una investigació rigorosa als arxius de la guàrdia civil, als registres municipals, als llibres parroquials, a les hemeroteques de l’època… per trillar els fets documentats de la llegenda. Totes les informacions que Jover apunta i demostra amb els documents pertinents ens ofereixen una imatge real, el més real possible quan ataüllem des de la distància, de qui va ser aquell home: Vicent Domínguez, conegut per El Manco Calderón. Un home, una vida, unes circumstàncies, que acabarien convertides en llegenda.
El Manco Calderón fou un dels últims bandolers jutjats a Espanya en el XIX, va sembrar el terror al Comtat i va nàixer a Cocentaina el 1833. Majo Puig, coordinadora del mercat, ens dóna tota la informació al respecte.

Per últim recordar que al Mercat de la Terra podrem trobar productes de proximitat, artesanals, ecològics i de la persona productora a la consumidora i per així anima a més gent a participar com a venedors, els interessats podran rebre més informació al facebook buscant Mercat de Margarida o trucant al telèfon 650 146 189.

BALONES

Balones ha sigut el poble elegit per la Diputació d’Alacant per realitzar un nou documental de ‘Alacant, poble a poble’. Aquesta campanya de Diputació pretén ensenyar els pobles de la província d’una forma atractiva amb les seues peculiaritats històriques, culturals i urbanístiques. Fins la data, s’han editat una gran part dels municipis d’Alacant. En aquesta zona, han eixit alguns com ara Muro, Famorca o Planes.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *