INFORMATIU – 27 gener 2015

INFORMATIU – 27 gener 2015

Informatiu del dimarts 27 de gener de 2015

S’inicien les obres de la reurbanització de la placeta del Salvador.

Carmen Sanchis Jordà i Rafael Soler Gadea rebran l’homenatge als Majors en les festes de la Mare de Déu.

El Teular acull l’acte d’entrega dels premis del XIII certamen artístic dels centres FPA de l’Alcoià-Comtat.

El Pla d’Obres de la Diputació d’Alacant arriba aquest any a 36 municipis amb una inversió de 12,7 milions d’euros.

El PSOE insta a la Diputació a facilitar a les Pimes i xicotetes empreses l’accés a poder concórrer a les adjudicacions del Pla d’Obres i Serveis.

OBRES A LA PLACETA DEL SALVADOR

La Comissió d‘Infraestructures, Cicle Hídric i Medi Ambient de la Diputació d‘Alacant du a terme les obres de reurbanització de la placa del Salvador i del carrer Bisbe Mallol i accessos, aquesta obra està inclosa dins de la convocatòria d’inversions en obres i reparacions de cooperació municipal financerament sostenibles anualitat 2014.

Informem que ahir es va signar l’acta de replanteig i avui s’inicien les aquestes obres sota la direcció de Fernando Baeza. En una primera fase, es faran les obres tant de la plaça del Salvador com dels accessos, que són el carrer la Creu i el carrer Forn i ja la segona fase es treballarà al carrer Bisbe Mallol. Aquesta notícia ens la donava l’alcalde de Cocentaina, Rafael Briet, que a més ens avançava que s’espera que aquesta primera fase estiga finalitzada abans de la Setmana Santa.

Rafael Briet ens deia que a banda de la remodelació de la plaça també es treballarà en el tema del clavegueram, xarxa d’aigua potable, etc., però en els llocs on faça falta, ja que aquestes actuacions ja s’han realitzat al Raval i, per tant, es farà al carrer Bisbe Mallol.

A més a més, l’alcalde ens recorda que és una obra de la Diputació, que el preu imposat fou de 240.000 euros i que l’empresa que la du a terme va fer una proposta a la baixa i es queda en uns 190.000 euros.

HOMENATGE ALS MAJORS

La Pia Unió Verge del Miracle ha donat a conèixer qui seran les persones que aquest any 2015 rebran l’Homenatge als Majors dintre de les festes dedicades a la nostra Patrona. Aquest any s’ha apostat de nou per dos persones, una dona i un home: Carmen Sanchis Jordà i Rafael Soler Gadea, els dos són majors de 90 anys. M. Luz Morant, presidenta de la Pia, ens donava la notícia a Ràdio Cocentaina i, entre altres, ens comentava per quin motiu s’ha apostat per aquestes dues persones, a més de comentar-nos quina fou la seua reacció quan se’ls va proposar que foren els homenatjats.

Com hem escoltat, aviat es donarà a conèixer qui serà el predicador d’aquest any. La resta dels protagonistes de les festes:

Mossèn, Joan Oltra Tomàs; Comtessa, Adriana Vicent Sánchez; Comte, Iker Moltó Sánchez i la Súplica serà recitada per Imma Ribelles Albors.

Pregoner Juan Fracisco Ferrándiz Pascual.

Cartell anunciador de les nostres festes, es tracta d’una ceramista contestana, de Mercedes Agulló de la Prida.

SETMANA CULTURAL FPA

Dintre de les activitats al voltant de la Setmana Cultural de la FPA, una activitat conjunta dels centres d’FPA de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, demà dimecres s’entregaran els premis del XIII certamen artístic en un acte públic que tindrà lloc al centre cultural El Teular a partir de les 17.30 hores. Cal recordar que les obres estan qualificades pel jurat i exposades al Teular.

L’entrega de premis es farà al llarg d’una gala que versarà el lema de la setmana cultural en la qual actuarà el grup del taller de teatre FPA Beniassent, el poeta Joan Jordà acompanyat del saxofonista Rafa Figuerola i el grup del taller d’esport del centre. A més, entregarem una tauleta Android que sortejarem en benefici del CEE Sanchís Banús d’Ibi.

Jaume Llopis ens informa que finalment la setmana cultural acabarà en un viatge conjunt de totes les escoles a Onda i a l’Alcora, dos pobles de Castelló que representen una part important de la ceràmica i la història del poble valencià.

PLA D’OBRES

El Ple de la Diputació d’Alacant va aprovar el passat dijous per unanimitat el Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis de Competència Municipal, que inclouen un total de 36 actuacions amb una inversió de 12,7 milions d’euros. A més, durant la sessió plenària també es va donar el vistiplau al Pla de Millora de la Xarxa Viària Provincial que enguany comptarà amb un pressupost d’1,6 milions d’euros per a l’execució de 9 projectes.

El diputat d’Infraestructures, Manuel Pérez Fenoll, ha destacat que “és un pla ambiciós que representa una gran ajuda per als nostres ajuntaments i que afavorirà la creació de llocs de treball en la nostra província” i ha afegit que “aquest pla, que ajuda a la vertebració del territori, és el resultat d’un estudi detallat dels projectes que ens han demanat els ajuntaments”.

D’una banda, els 36 projectes inclosos en el Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis Municipals de l’any 2015 beneficiaran als municipis següents de la nostra comarca: Alcosser de Planes, Alcoleja, Balones, Beniarrés, Benimassot, Gorga. El pressupost previst és de 12.764.117 euros, dels quals la Diputació d’Alacant sufragarà, en dues anualitats, 9.539.971 euros.

Urbanització i condicionament de carrers, renovació de serveis i enllumenat públic, rehabilitació d’espais urbans o ampliació, millora i construcció de diferents infraestructures públiques són les obres incloses en aquest pla, el més important econòmicament dels que impulsa la institució provincial.

Amb l’aprovació d’aquests nous projectes, la Diputació d’Alacant tancarà aquesta legislatura amb una inversió en Plans d’Obres i Serveis (entre els anys 2012 i 2015) que supera els 52 milions d’euros i l’execució de 139 actuacions de les quals s’han beneficiat la pràctica totalitat dels municipis de la província. A més, la institució provincial, gràcies als seus romanents, va impulsar el 2014 un pla extraordinari d’inversions que va permetre, al seu torn, l’execució des de l’àrea d’Infraestructures de 277 obres financerament sostenibles amb un pressupost de 24.153.000 euros. En aquest sentit, i durant la presentació de pressupostos de 2015, la presidenta de la Diputació, Luisa Pastor, anuncià la possibilitat que en aquest exercici es torne a posar en marxa un nou pla extraordinari d’inversions si així ho permet finalment la Llei de Pressupostos de l’Estat.

D’altra banda, el Pla de Millora de la Xarxa Viària Provincial consta de 9 actuacions que representen una inversió en la xarxa de carreteres de la Diputació d’1.628.335 euros, finançada íntegrament per la institució provincial, on no en figura cap de la nostra comarca.

Finalment, el ple ha aprovat també les bases de tres convocatòries d’ajudes en matèria d’Infraestructures que significaran una inversió entre 2015 i 2016 de 21 milions d’euros. D’una banda, s’ha donat el vistiplau a la Convocatòria d’ajudes a favor d’ajuntaments i entitats locals menors de la província per a inversions en camins de titularitat no provincial d’Alacant per a la present anualitat amb un pressupost inicial d’un milió d’euros.

Les altres dues convocatòries impulsades són la del Pla Provincial de Cooperació a les obres i serveis de competència municipal per a 2016 amb una partida estimada de 15.000.000 d’euros i la de subvencions a favor d’entitats locals de la província per a la realització d’inversions en obres, reparacions i equipaments de cooperació municipal per a les anualitats 2015-2016 amb una inversió prevista de cinc milions d’euros.

DIPUTACIÓ

El diputat socialista, Jaume Pascual, ha explicat després del Ple en què s’ha aprovat el Pla d’Obres i Serveis (POS) de la Diputació d’Alacant per al 2015, que “hem fet un esforç tots dos grups polítics per arribar a un consens, perquè les subvencions en obres de les quals es podran beneficiar els municipis de la província servisquen per atendre els serveis i les necessitats dels municipis, com també per a crear ocupació i facilitar l’assentament de la població “.

Pascual ha precisat que “part d’aquest esforç s’ha de centrar ara en facilitar l’accés perquè les Pimes i petites empreses puguen concórrer a les adjudicacions del POS, com també amb el Pla de la Xarxa Viària Provincial”.

Així mateix, el diputat socialista ha indicat la necessitat de “buscar fórmules dins de la Llei de Contractació perquè s’agiliten els tràmits d’adjudicació que permeten als diferents departaments de la Diputació que intervenen en el procés, que siguen més ràpids a l’hora de poder iniciar les obres aprovades. Aquests processos, de vegades, es dilaten massa en el temps i impedeixen complir amb els objectius d’atendre els serveis i les necessitats dels municipis, com també la creació d’ocupació”.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *