INFORMATIU – 31 març 2015

INFORMATIU – 31 març 2015


Informatiu del dimarts 31 de març de 2015

La Conselleria de Benestar Social destina més de 185.000 € per la Renda Garantida de Cocentaina.

Aquest és el tema de portada, però hi ha altres notícies que avancem en forma de titulars:

L’Ajuntament ofereix llenya als veïns que la puguen necessitar per a la seua llar.

Premi extraordinari al Rendiment Acadèmic a 3 alumnes del col·legi públic Real Blanc.

La Regidoria de Joventut ofereix aquest any l’Escola de Pasqua.

El Centre RESPIR, amb motiu de la propera festivitat de Pasqua, elaborarà demà dimecres la Mona de Pasqua.

La Diputació d’Alacant impulsa un programa de beques formatives per a joves dotat amb 140.000 euros.

José Rafael Pascual Vilaplana dirigeix a Eslovènia.
BENESTAR SOCIAL

La Conselleria de Benestar Social s’ha posat en contacte amb els populars contestans per a informar-los de la dotació de dos nous programes d’ajudes per a les persones més necessitades del municipi i que pitjor ho estan passant. Segons informa el regidor i alcaldable d’aquest partit, Rafael Montava, són dues ajudes molt importants i que vénen a reforçar les propostes fetes pel Grup Municipal Popular d’augmentar les partides de PEIS i de Càritas per a l’any 2015-2016.

Rafael Montava ens diu que amb els 185.942,15 € es van a cobrir les necessitats dels usuaris dels Serveis Socials del municipi i, a més, s’aposta per la normalitat per als més menuts de la casa que pertanyen a famílies que no ho estan passant bé i que estan en situacions complicades.

Es tracta d’una dotació per a organitzar l’escola d’estiu dels xiquets dins del programa proposat per la Conselleria de Benestar Social per atendre les necessitats i inclusió social dels menors.

LLENYA

El Taller d’Ocupació Cocentaina a un pas, dins de l’especialitat de treballs forestals, ha realitzat les pràctiques al pinar del Poliesportiu, i els participants han pogut posar en pràctica els coneixements adquirits de poda, maneig d’eines i neteja de pins.

De tot el material de poda, s’ha aconseguit llenya que es troba a disposició dels veïns que puguen necessitar per a la seua llar.

S’ha establert com a dia per poder recollir la llenya, el dimecres 1 d’abril en horari de 9 a 12 h del matí a la zona de la pinada on es troba el circuit de bicicletes.

Aquells veïns interessats han de passar el dia i hora per recollir la llenya que serà facilitada pel personal del Taller d’ocupació.

PREMI ALS ALUMNES DEL REAL BLANC

El passat 17 de març va tindre lloc a l’Auditori de la Diputació d’Alacant l’entrega dels Premis Extraordinaris al rendiment acadèmic de Primària corresponent al curs 2013/14.

Entre els premiats es trobaven 3 exalumnes del col·legi públic Real Blanc: Diego Cantó Devesa, Sergi Micó Fenollar i Samuel Moltó García, els quals van rebre aquest premi per la seua trajectòria al llarg de tota l’Educació Primària.

A l’acte de lliurament assistiren pares, familiars i tutores d’aquests xiquets. Es van viure moments molt emocionants, sobretot quan es van sentir les paraules de valoració que personalitats de l’àmbit educatiu provincial dedicaren a aquests xiquets, famílies i mestres.

La concessió d’aquest guardó és un orgull per al centre, ja que es valora l’esforç, la dedicació i l’interès demostrat pels alumnes en totes les tasques escolars al llarg de la seua escolaritat i, especialment, els últims cursos de Primària.

Després del lliurament de diplomes, tots els assistents van passar una estona molt divertida felicitant-se i fent-se fotos. Cal destacar la presència del nostre alcalde, Rafa Briet, que els va acompanyar en aquest acte.

Ja que parlem del Real Blanc, recordem que estan vivint aquests dies la seua setmana cultural dedicada a les Rondalles. El dia d’avui el dediquen als tallers: amassar i fer pa, treballar el fang, fer sabó artesà, fer ambientador natural amb plantes aromàtiques i dansa.

Avui a la vesprada, al Teular, el grup de teatre l’Espardenya, representarà la rondalla de Cocentaina: L’albarder de Cocentaina.

Finalment, el dimecres anem a menjar-nos la mona als diferents paratges del poble, com es fa ara i com feien els nostres avantpassats. Es tracta de gaudir de la natura, sentir-la nostra i jugar a jocs populars.

ESCOLA DE PASQUA

Es compleixen deu anys de la Setmana de la Joventut arriba la primavera i, per tant, una nova edició d’aquesta setmana (l’onzena ja!) amb un fum d’activitats per als més joves de la nostra localitat i dels pobles del voltant. Enguany, aprofitant les vacances escolars de Pasqua, les activitats es prolonguen al llarg de quasi un mes.

Els dies 2, 7, 8, 9, 10 i 13 d’abril. Casa de la Joventut ESCOLA DE PASQUA. L’horari és als matins, de 9:00 a 13:30 h, amb moltes activitats per als més menuts. Per a xiquets i xiquetes d’Infantil i fins a 5è de Primària.

RESPIR

El Centre RESPIR, amb motiu de la propera festivitat de Pasqua, elaborarà demà dimecres la Mona de Pasqua, amb l’ajuda dels col·laboradors de costum.

L’activitat es durà a terme com hem dit demà dimecres, 1 d’abril, a partir de les 11 hores.

A aquesta activitat estan convidats els usuaris, familiars, amics i voluntaris del Centre RESPIR.

JOVES

L’àrea de Joventut de la Diputació d’Alacant ha posat en marxa un nou programa de beques formatives adreçat a joves de la província. Dotada amb 140.000 euros, aquesta nova convocatòria, que ha estat aprovada per la Junta de Govern, preveu la concessió de subvencions als ajuntaments per a la contractació dels becaris, que realitzaran les pràctiques en els mateixos consistoris en un període d’un a tres mesos.

La vicepresidenta i diputada d’Igualtat i Joventut, Mercedes Alonso, ha destacat que “hem treballat molt per tirar endavant aquest projecte amb el qual volem contribuir a fomentar l’ocupació juvenil. Des de la Diputació d’Alacant, volem posar el nostre granet de sorra perquè aquests joves que han acabat la formació universitària o els cicles de formació superior troben la seua primera feina “.

La finalitat és subvencionar el cost de les beques de pràctiques formatives en aquelles especialitats d’interès per a l’ajuntament que resulte beneficiari. El becari obtindrà 500 euros mensuals i el nombre de beques i la seua durada vindrà determinat pel nombre d’habitants del municipi. Així, en els de més de 5.000 habitants, es preveu una beca de tres mesos, en els d’entre 1.500 i 5.000 habitants, una beca de dos mesos i en els de menys de 1.500, una beca d’un mes.

Els destinataris de les beques podran ser joves residents al municipi que obtinga la subvenció, que hagen finalitzat estudis universitaris o cicles formatius de grau superior en l’any 2012, 2013 o 2014 i tinguen, com a màxim, 30 anys. Les persones interessades han de presentar la sol·licitud a la localitat on tinguen el veïnatge administratiu, requisit que s’ha de complir amb anterioritat a la publicació d’aquesta convocatòria en el BOP.

Les pràctiques es desenvoluparan entre l’1 d’agost i el 31 d’octubre de 2015, a elecció de cada ajuntament, i la dedicació dels destinataris, que no podran desenvolupar una altra activitat laboral remunerada en aquest temps, serà de 20 hores setmanals. Les beques seran adjudicades pels consistoris i es desenvoluparan en alguna de les àrees municipals – social, mediambiental, cultural, educació, turisme, igualtat o esports, entre d’altres.

Una vegada publicades les bases de la convocatòria en el BOP, els ajuntaments disposaran d’un termini de 20 dies naturals per presentar les seues sol·licituds i podran iniciar els tràmits per a la selecció dels becaris en règim de concurrència competitiva. La relació dels becaris seleccionats serà remesa a la Diputació abans del 30 de maig d’aquest any.

JOSÉ RAFAEL PASCUAL

Demà dimecres dia 1 d’abril del 2005 tindrà lloc el ja tradicional Concert de Primavera de la Banda de les Forces Armades Eslovenes a l’emblemàtic escenari de la Filharmònica Eslovena a la capital d’aquest país. En aquesta ocasió el director convidat serà José R. Pascual Vilaplana qui ja va dirigir aquest concert el 2013. En el concert participarà el prestigiós Quartet de Saxòfons SONUS, com a solistes del Concert per a Quartet de Saxofons i Banda de l’austríac Franz Cibulka. El programa es completa amb obres dels compositors valencians José Miguel Fayos Jordán, Santiago Cinquè Serna, Óscar Navarro i Rafael Mullor Grau. El concert serà enregistrat per la Ràdio Nacional Eslovena.