INFORMATIU – 4 febrer 2015

INFORMATIU – 4 febrer 2015

Informatiu del dimecres 4 de febrer de 2015

Es duen a terme les obres d’adequació i millora en les instal·lacions de Ràdio Cocentaina.

Guanyem Cocentaina convida el poble a la seua assemblea constituent.

Es presenta el llibre “El Manco Calderon i el seu temps. Una llegenda, un poble, una època” de Francesc Jover.

Foment destina 1.100.000 euros a la promoció econòmica, l’agricultura i l’organització de fires.

Cauen les primeres volves de neu.

OBRES

Ja han començat les obres d’adequació i millora en les instal·lacions de Ràdio Cocentaina, les quals consistiran en dues parts diferenciades: a la part interior està duent-se a terme el canvi de finestres, vidres, pintat de parets i sostre, però queda una part molt important com és la insonorització dels diferents estudis, ja que encara no s’ha decidit quin és el material que s’ha de posar.

La segona fase també ha començat i fa referència a un millor condicionament a la part exterior, amb les millores dels desaigües i del paviment.

GUANYEM COCENTAINA

Aquest divendres es constitueix Guanyem en la qual participen persones de diverses procedències amb l’únic objectiu: ser útils per a la defensa de Cocentaina i la seua ciutadania.

Amb la convicció que hi ha una altra manera de fer política, que el més important som els veïns de Cocentaina, com també atendre i donar solució als problemes, fer de l’Ajuntament una Institució pròxima.

Per a donar a conèixer al conjunt de la població, aquest nou projecte, on l’element bàsic és la participació, no com a oients, sinó que siguen les persones de Cocentaina les autèntiques protagonistes de tot el procés.

Des de Guanyem Cocentaina volen que tots els compromisos que defensaran en les pròximes Eleccions Locals, siguen fruit de la Participació, i que aquest principi siga el que guie l’actuació dels representants que puguen ser elegits.

Per aquests motius, han organitzat una assemblea oberta al Centre Cultural El Teular el pròxim divendres dia 6 de febrer a les 19:30 hores.

Aarón Albors ens comenta com s’ha organitzat l’acte, on hi haurà un torn obert de paraules i s’exposarà el Codi Ètic que han elaborat; a més, convida la gent no sols a acudir a l’acte del divendres, sinó també a les reunions setmanals que tenen lloc cada dimecres a la seu de l’Associació de Veïns.

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

Demà dijous a les 19:30 h i a la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques tindrà lloc la presentació del llibre “El Manco Calderon i el seu temps. Una llegenda, un poble, una època” de Francesc Jover, Un recorregut ple d’erudició sobre el bandoler més famós de Cocentaina i la seua època. Un estudi rigorós sobre un personatge de llegenda, que va ser ben real.

Com hem dit, aquest llibre ens presenta un estudi en el qual Francesc Jover aplica una investigació rigorosa als arxius de la guàrdia civil, en els registres municipals, en els llibres parroquials, en les hemeroteques de l’època… per trillar els fets documentats de la llegenda. Totes les informacions que Jover apunta i demostra amb els documents pertinents ens ofereixen una imatge real, el més real possible, quan ataüllem des de la distància qui va ser aquell home: Vicent Domínguez, conegut com al Manco Calderón. Un home, una vida, unes circumstàncies, que acabarien convertides en llegenda. En la presentació participaran l’autor, Francesc Jover, i el poeta Joan Jordà.

El llibre ha estat editat per la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de l’Alqueria. Aquesta presentació té caràcter solidari, ja que la gent que el vulga adquirir ha de fer una donació de 10 euros per ajudar a Esteban Cascant Botella, un jove contestà, perquè puga desplaçar-se als EEUU per fer front a la seua malaltia.

SOLC

Avui dimecres la sala polivalent del Centre Social Real Blanc acollirà a les 5 de la vesprada una xerrada informativa i de prevenció del Càncer a càrrec de Solc, associació d’ajuda en el tractament del Càncer. La xerrada està oberta a tota la població i en ella es vol resoldre dubtes, desmitificar la malaltia, donar-ne una visió real, a més de donar a conèixer els recursos i els serveis de què es disposa per fer front a la malaltia. La xerrada anirà a càrrec dels treballadors de Solc, en concret Reyes Cortés, treballadora social, és qui la impartirà i la psicòloga Elena Garcia farà una pràctica de relaxació i meditació.

DIPUTACIÓ

La Diputació d’Alacant destinarà aquest any un total d’1.100.000 euros a la promoció econòmica i la dinamització comercial i agrícola dels municipis a través de tres convocatòries d’ajudes de les quals es beneficiaran els ajuntaments de la província. Orientació laboral, jornades formatives, vivers d’empreses, mercats municipals, l’organització de fires i altres esdeveniments comercials o agricultura i sosteniment del medi rural són les activitats que podran comptar amb un ajut provincial, que pot arribar fins als 5.000 euros en alguns casos.

El diputat de Foment, Alejandro Morant, ha destacat que “aquestes ajudes persegueixen contribuir al desenvolupament comercial i econòmic dels nostres municipis aconseguint amb això el manteniment i foment de l’ocupació” i ha indicat que aquest any s’ha avançat l’aprovació i publicació d’aquestes convocatòries “amb la finalitat que els ajuntaments puguen planificar amb temps les seues actuacions”.

En aquest sentit, el Butlletí Oficial de la Província ha publicat aquests dies les bases d’aquestes tres convocatòries de manera que els ajuntaments disposen d’un termini de 20 dies hàbils, és a dir, fins al pròxim 25 de febrer per presentar les seues sol·licituds.

D’una banda, la convocatòria de subvencions a ajuntaments de la província d’Alacant per a l’organització de fires i esdeveniments comercials dirigida a municipis de menys de 60.000 habitants compta en 2015 amb un pressupost de 600.000 euros, el mateix que l’any anterior, edició en què es van atendre 132 peticions, en aquella ocasió de municipis de menys de 35.0000 habitants.

Les ajudes, d’un màxim de 5.000 euros, van dirigides a subvencionar les actuacions de despesa corrent per a l’organització de fires relacionades amb la indústria, agricultura, pesca, ramaderia i alimentació. El lloguer d’estand o carpes, la publicitat i promoció de la fira, el lloguer d’il·luminació o el so o la realització de degustacions són les possibles despeses subvencionables.

A més, també es podran subvencionar les actuacions de despesa corrent de les campanyes o esdeveniments comercials nadalencs realitzats durant 2014 i no subvencionats en aquesta anualitat. Morant ha destacat que dóna suport als comerços i pimes dels municipis que treuen els seus productes al carrer contribuint amb això a augmentar l’afluència de visitants a les localitats i a dinamitzar la zona.

D’altra banda, la Diputació d’Alacant manté la convocatòria de subvencions a ajuntaments de la província o als seus organismes autònoms dependents per a la realització d’actuacions en matèria de promoció econòmica amb un pressupost de 400.000 euros. Aquesta convocatòria, a la qual l’any passat es van acollir 79 ajuntaments, està dirigida a tots els municipis de la província i la subvenció arribarà a un màxim de 3.000 euros. El foment de l’ocupació, la dinamització d’empreses o el manteniment dels centres i de les agències de desenvolupament local són algunes de les necessitats que es cobreixen amb aquestes ajudes, segons ha explicat el diputat. Com a novetat, enguany s’ha incorporat l’impuls al sector comercial de l’alimentació mitjançant la subvenció a xicotetes reparacions i conservació i manteniment dels espais comuns de mercats municipals.

En ambdues convocatòries, les ajudes poden arribar al 100% del cost de l’actuació en els municipis amb una població inferior als 2.000 habitants. Només s’atendrà una sol·licitud per entitat, que podrà presentar en el Registre General de la Diputació.

Finalment, l’àrea de Foment també ha publicat en el BOP la convocatòria de subvencions a ajuntaments de menys de 5.000 habitants per a la realització d’actuacions de despesa corrent relacionades amb l’agricultura i el sosteniment del medi rural, dotada amb 100.000 euros. La quantia màxima de la subvenció és de 1.500 euros i estarà destinada a cobrir les despeses de desbrossament i rompuda de terrenys i marges, reparació i conservació de séquies, murets, conduccions, almàsseres o bàscules, creació d’horts urbans, compra d’eines o la despesa corrent per al tractament de control de plagues d’insectes com el morrut roig i, per primera vegada, altres insectes perforadors de pinars com el Tomicus piniperda.

En el cas de les accions formatives, la quantia màxima a subvencionar és de 750 euros, podent sol·licitar fins a dues activitats. El termini per a les sol·licituds és el mateix que el de les altres dues convocatòries.

ORATGE

La pluja ha fet acte de presència aquest però també les primeres volves de neu han començat a caure en els punts més alts de les nostres muntanyes. Al nucli de molts pobles com Cocentaina i Muro, començava a caure aiguaneu.

La neu també ha fet acte de presència al nucli de les poblacions més altes de la comarca del Comtat com Alcoleja o Agres. Els veïns contemplen aproximadament des de les 9.30 hores com un mantell blanc s’apodera a poc a poc de la localitat.

El mapa d’isòbares també anuncia una entrada d’aire fred continental des de Rússia pel que les temperatures estaran entre els 2 i els 4 graus. A la nit de dimecres 4 al dijous 5 s’arribarà als tres graus sota zero.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *