INFORMATIU – 5 febrer 15

INFORMATIU – 5 febrer 15

Informatiu del dijous 5 de febrer de 2015

El nombre d’abandonaments de gossos augmenta de manera significativa respecte a l’any anterior.
L’Ajuntament de Cocentaina i la Seu Universitària han organitzat un concert de guitarra clàssica per a demà a les 19.00 h a la sala d’actes del Centre Social Real Blanc de Cocentaina.
La reurbanització de la plaça del Teular no estarà finalitzada per a la Mostra de Teatre.
El grup Carasses Teatre, d’Elda, inaugura la XVI Mostra de Teatre Amateur amb l’obra “Píntame en la eternidad”, d’Alberto Miralles.
Jutgen un frau de quasi un milió d’euros en el subministrament de gas a una fàbrica.
Benestar Social destina 430.000 euros a les entitats sense ànim de lucre de la província per al desenvolupament de la seua activitat.
PROTECTORA

La societat protectora d’Ibi ha presentat l’informe de gestió de recollida d’animals en la nostra població durant el 2014.

El regidor de Sanitat Ferran Albors es mostra satisfet pel treball que s’ha fet des de la protectora d’Ibi i al mateix temps decebut perquè la gent no estiga conscienciada davant el nombre d’abandonament registrat, ja que segons es desprèn de l’informe hi ha un total de 100 gossos que han passat per les instal·lacions de l’alberg d’animals abandonats que gestiona la Protectora i que procedeixen de Cocentaina. Les causes de la recollida d’aquests animals són diverses: 35 sense xip, 24 abandonats i no reclamats, 20 recuperats i, a més, cal destacar que s’ha aconseguit l’adopció per 46 d’aquests animals amb l’enorme esforç de gestió que això significa, entre altres.

Ferran albors destaca que el nombre d’abandonaments, lluny de disminuir, ha augmentat de manera significativa respecte a l’any anterior.

Ferran Albors ens comenta que a Cocentaina també hi ha un veritable problema de colònies de gats assilvestrats que hauria de tallar amb campanyes d’esterilització, a més de l’absència de control d’animals a les pedanies i l’extens disseminat del municipi, la qual cosa dificulta la tasca de recollida i identificació d’animals. Aquestes campanyes ja es van iniciar l’any passat.

Per últim, el regidor de Sanitat ens recorda que l’Ajuntament de Cocentaina i la Protectora d‘animals d‘Ibi han signat un nou conveni subvenció nominativa amb societat protectora d’animals i ambiental d’Ibi. En aquest nou conveni es pagarà a la protectora 12.000 euros a l’any per prestar el servei, però a més si es superen els 60 animals recollits, per cada nova recollida s’abonaran 150 euros. S’espera que amb quest conveni subscrit comporte una millora significativa de la situació actual, recordant que s’han de potenciar les campanyes.

CONCERT DE GUITARRA

L’Ajuntament de Cocentaina i la Seu Universitària han organitzat un concert de guitarra clàssica que tindrà lloc aquest divendres 6 de febrer, a les 19.00 h, a la sala d’actes del Centre Social Real Blanc de Cocentaina. L’entrada és gratuïta. Aquest concert s’emmarca dintre d’un cicle de concerts que fan els alumnes del Màster de Guitarra que du a terme la Universitat, curs que l’any passat ja es va realitzar i que va portar una actuació al nostre poble.

Al concert del divendres actuaran dos alumnes del Màster, la colombiana VERÓNICA ZAPATA, de la qual es pot destacar que ha format part de la “Orquesta de Guitarras de Medellín”, duo de flauta i guitarra de Medellín, “Círculo Guitarrístico Argentino” i “Ensamble de flauta y guitarra de Buenos Aires”. També actuarà el noruec HENRY REITAN, que va oferir un recital de guitarra en un dels festivals més importants de Noruega i ha actuat en nombrosos concerts amb la “European guitar quarter”.

Malena Durán, que estarà present al concert donant suport als dos artistes, ens recorda que l’any passat quan veren actuar a Cocentaina varen quedar encantats pel públic assistent, un públic generós i entregat i esperen que el mateix passe aquesta vegada. Quant als dos intèrprets, serà la primera vegada que toquen en Espanya.

OBRES AL TEULAR

Fins a últims d’aquest mes de febrer no es donaran per finalitzats els treballs de reurbanització de la Plaça del Teular de Cocentaina, un dels llocs més singulars de la població que es troba al mateix barri del Raval.

En aquests treballs s’han invertit 46.000 euros de la mà de la Diputació d’Alacant per aconseguir un espai més funcional, replantejant-la tota a un mateix nivell, a aquest efecte d’eliminar els petits graons existents.

Segons el regidor d’Obres i Serveis, Marcos Castelló, “l’Ajuntament tenia prevista i projectada aquesta obra des de fa temps i que en principi anava a sufragar amb recursos propis, però la convocatòria d’unes ajudes de la Diputació van fer possible que finalment la pagués l’organisme provincial simplement adequant el projecte inicial a les particularitats que marcava la convocatòria de subvencions “.

La reorganització d’espais ha tingut com a resultat conservar part de la làmina d’aigua com protecció a la vidriera principal de l’edifici cultural, al mateix temps de la creació d’un petit escenari, que queda al servei dels veïns per a la convocatòria de qualsevol esdeveniment cultural o social a l’aire lliure. Amb l’eliminació de les escales, la plaça queda a una sola alçada i aconsegueix així una major funcionalitat i la seguretat dels vianants. A més del nou escenari, s’ha millorat i ampliat la il·luminació de la plaça que resultava insuficient fins ara.

Les obres les executa una empresa de Cocentaina, com és habitual en totes les obres que s’estan realitzant en tot el poble, gràcies sobretot al romanent de tresoreria de l’any 2013, amb aquesta premissa es compleix així un dels objectius del govern contestà, que intenta que aquests treballs els realitzen -sempre que complisquen els requisits necessaris- signatures de constructores de la localitat, amb la finalitat de generar ocupació.

Com hem escoltat, aquestes obres no estaran finalitzades per a la Mostra de Teatre, de manera que la gent que acudeix al Teular haurà d’entrar per la porta lateral, la que està al costat del que era l’antiga Casa de la Joventut.

MOSTRA DE TEATRE

I aquest dissabte s’inicia la XVI Mostra de Teatre Amateur Vila de Cocentaina organitzada per Teló Teatre. Durant tres caps de setmana podrem gaudir de bon teatre. La primera obra que podrem veure serà aquest dissabte a les 20:30 h, al Teular i anirà a càrrec d’un grup ja veterà dins la Federació de Teatre Amateur, com és Carasses Teatre, d’Elda, que ens representaran l’obra: “Píntame en la eternidad”, d’Alberto Miralles. En Ràdio Cocentaina hem parlat amb Damián Varea, membre del grup d’Elda, qui ens comenta que l’acció es situa en una ciutat del renaixement italià on un Papa desitja perpetuar-se eternament mitjançant l’art. Hi trobem un pintor sotmès als capritxos del poder. Aquesta és la història d’una temptació. Un drama de suspens amb una excel·lent escenografia.

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

Recordem que avui dijous a les 19:30 h i a la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques, tindrà lloc la presentació del llibre “El Manco Calderon i el seu temps. Una llegenda, un poble, una època” de Francesc Jover.

Un recorregut ple d’erudició sobre el bandoler més famós de Cocentaina i la seua època. Un estudi rigorós sobre un personatge de llegenda, que va ser ben real.

Com hem dit aquest llibre ens presenta un estudi en el qual Francesc Jover aplica una investigació rigorosa als arxius de la guàrdia civil, als registres municipals, als llibres parroquials, a les hemeroteques de l’època… per trillar els fets documentats de la llegenda. Totes les informacions que Jover apunta i demostra amb els documents pertinents ens ofereixen una imatge real, el més real possible quan ataüllem des de la distància, de qui va ser aquell home: Vicent Domínguez, conegut per El Manco Calderón. Un home, una vida, unes circumstàncies, que acabarien convertides en llegenda. En la presentació participaran l’autor Francesc Jover i el poeta Joan Jordà.

El llibre ha estat editat per la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de l’Alqueria. Aquesta presentació té caràcter solidari, ja que la gent que el vulga adquirir ha de fer una donació de 10 euros per ajudar que Esteban Cascant Botella, un jove contestà, perquè puga desplaçar-se als EUA per fer front a la seua malaltia.

SUCCESSOS

Segons publica avui el Diari Informació d’Alacant un jutjat penal d’Alacant va acollir ahir el judici contra un empresari de Cocentaina per la presumpta manipulació d’un conducte de gas a la mercantil per la qual deixaria de pagar un total de 752.000 euros a la companyia subministradora de gas natural entre els anys 2003 i 2007.

Durant la sessió, l’acusat va negar qualsevol manipulació dels discos que permeten el mesurament del consum i va al·legar, entre altres coses, que la fàbrica -l’empresa tèxtil Rotatex SL- va patir durant aquest temps diversos sabotatges.

La Fiscalia l’acusa d’un delicte de defraudació de gas pel qual li demana una pena de 5.500 euros, a més d’indemnitzar a Gas Natural Distribució SA amb 752.000 euros, que va ser el que presumptament va deixar de pagar a partir del que la representant del Ministeri Públic va definir ahir a la vista oral com una «basta manipulació».

Per la seua banda, la defensa de l’empresari va demanar la lliure absolució per al seu patrocinat, que va declarar que la mercantil havia estat víctima de diversos sabotatges. Ha assegurat desconèixer què va passar amb la part cega de l’anomenat disc 8, encarregat del mesurament del consum, el qual es va trobar alterat durant una inspecció tot i mantenir el precinte. L’acusat va negar haver manipulat l’esmentat disc així com haver donat ordres a un tercer per a l’adulteració.

La defensa va destacar que la companyia de gas va deixar d’exercir l’acusació particular en el procediment a retirar-se’n pel pagament que va acceptar fer l’acusat de la meitat dels diners que reclamava en concepte de responsabilitat civil, cosa que no li consta a la Fiscalia, segons va manifestar ahir la representant del ministeri fiscal.

La presumpta defraudació de gas va ocórrer entre els anys 2003 i 2007 a l’empresa Rotatex, amb seu a Cocentaina, mercantil que es nodria del gas natural que subministrava Gas Natural. Segons l’escrit d’acusació del fiscal, l’empresari va manipular o va donar ordres de manipular els elements de mesura del gas consumit a la mercantil. La manipulació consistir, segons l’escrit d’acusació, a eliminar la part cega del denominat disc 8, anul·lant d’aquesta manera la seua funció i permetent la lliure circulació de gas a través d’un sistema bypas sense passar pel comptador, així com en l’alteració de les claus de tall en la línia del bypas perquè indicaren visualment la posició de tall encara que la vàlvula estigués oberta permetent el pas de gas. D’aquesta manera es va obtenir part del subministrament de gas sense que quedés comptabilitzat en el comptador, ocultant a la companyia subministradora, segons la Fiscalia.

El judici va quedar ahir vist per a sentència.

BENESTAR SOCIAL

La Diputació d’Alacant col·laborarà aquest any amb 430.000 euros amb les diferents entitats privades sense ànim de lucre de la província que treballen en l’àmbit dels serveis socials. Benestar Social ha impulsat aquestes dues convocatòries de subvencions a través de les quals es canalitzaran les ajudes tant per a l’adquisició de béns inventariables, com per a la realització de programes de sensibilització o educació social.

La presidenta de la institució provincial i diputada de Benestar Social, Luisa Pastor, ha incidit en la voluntat de la Diputació de promoure la integració social dels col·lectius més desfavorits, cooperant amb totes les organitzacions que treballen per eradicar l’exclusió social de certs sectors de població que es troben en risc.

D’una banda, la Diputació subvencionarà a través d’una convocatòria d’ajudes- publicada al BOP el 27 de gener i dotada amb 300.000 euros-, l’adquisició de béns inventariables per part d’entitats privades de l’àmbit del benestar social de la província d’Alacant.

La quantia de l’ajuda podrà arribar a un màxim de 3.000 euros i inclou l’adquisició de béns de caràcter tècnic, rehabilitador i metge assistencial que siguen considerats despeses d’inversió, excloent l’adquisició de vehicles de motor. Cada entitat podrà presentar una única petició per a cadascuna de les modalitats (A- equipament general i B- equipament específic) al Registre General de la Diputació fins al dia 26 de febrer.

D’altra banda, la institució provincial també impulsa la convocatòria d’ajudes per a la realització d’activitats de sensibilització que es realitzen a la província d’Alacant fins al 31 d’octubre d’aquest any. La convocatòria està dotada amb 130.000 euros i podran acollir-s’hi les associacions i entitats sense fins de lucre l’actuació es desenvolupe en l’àmbit del benestar social o en el de la cooperació per al desenvolupament dirigits a la població dels municipis d’Alacant.

L’ajuda podrà arribar a un màxim de 3.000 euros i cada entitat només podrà presentar una única sol·licitud, en la qual es pot incloure fins a un màxim de dues activitats. El termini per a la presentació de sol·licituds, que s’ha de fer en el Registre General de la Diputació, és de 30 dies naturals des de l‘endemà a la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *