INFORMATIU – 5 març 2015

INFORMATIU – 5 març 2015

Informatiu del dijous 5 de març de 2015

Demà celebrem el Dia de la Dona a Cocentaina. A les 12 el Col·lectiu 8 de Març llegirà el Manifest a la plaça de la Vila.

La coalició electoral Guanyem Cocentaina presentarà els seus candidats i candidates per a les primàries aquest divendres.

Alumnes del ballet d’Alícia Montava aconsegueixen un total de 13 premis en la desena edició d’Anaprode.

Es presenta la segona part del llibre ‘Pobles Abandonats. Els paisatges de l’oblit’.

L’escola de Bonsai tractarà aquest dissabte sobre terres i mescles per bonsai.

Diumenge 8 de març: Dansà dels Nanos a Cocentaina.

Moisès Gil exposa a Ontinyent.

Anna Dèlia Gisbert ‘Taes’ encapçalarà la llista de Compromís a Benilloba.

DIA DE LA DONA

Novament, arriba el 8 de Març i, un any més, commemorem la lluita de les dones per aconseguir els seus drets. Recalcant que cada dia és 8 de Març, perquè la lluita de les dones és diària i amagada.

El 8 de Març ens ha d’aprofitar per cridar ben fort que, si el món funciona, no és gràcies a l’1% que acapara la meitat de la riquesa de la terra. No. El món funciona perquè hi ha gent que treballa per fer-lo funcionar i, en aquest grup, les dones som majoria. Però no volem homenatges tramposos que ens empresonen en el paper d’heroïnes abnegades. L’honor de treballar perquè el món funcione ha de ser compartit, ha de ser de tots i de totes.

Al nostre poble, demà divendres a les 12:00 h, a la plaça de la Vila. Concentració i lectura del manifest a càrrec del Col·lectiu 8 de Març. El manifest el llegiran dones de diferents països residents al nostre poble.

Dissabte 7 de març Balones Inauguració del tapís de “Patchwork” elaborat per l’Associació de Jubilats “Sant Francesc” UDP de Balones. Lectura del Manifest pel “Col·lectiu 8 de març” amb la participació de persones de diferents nacionalitats veïnes del poble. En acabant, Berenar de convivència.

Diumenge 8 de març Millena Jornada de convivència. Es vestirà el poble de Millena amb llaços morats. En acabant, dinar de convivència.

GUANYEM

La coalició electoral Guanyem Cocentaina presentarà els seus candidats i candidates per a les primàries aquest divendres 6 de març. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural el Teular, a les 19.30 h.

Ahir dimecres va finalitzar el termini de presentació de candidatures a les primàries i s’han presentat 10 homes i 10 dones.

La candidatura de Guanyem Cocentaina representa treball, experiència, compromís; però, sobretot, ganes de canviar la manera de fer política, on el que importa és la ciutadania, atendre i donar solució als seus problemes.

Es pretén que tots els compromisos amb els quals es presenta la formació en les pròximes eleccions locals siguen fruit de la participació ciutadana i que aquest principi guie l’actuació de la candidatura. En l’acte de demà els membres de la comissió electoral explicaran els detalls del procés i resoldran els dubtes dels assistents.

Ferran Albors ens explica el perquè de dues paperetes per a votar i qui les conforma.

BALLET D’ALICIA MONTAVA

La dansa ha sigut gran protagonista aquest cap de setmana es aquestes comarques, ja que el teatre Calderon d’Alcoi ha acollit vora 600 actuacions dintre del concurs nacional de Anaprode que s’ha celebrat com hem dit al llarg del passat dissabte i diumenge.

Més de 2.000 persones que varen arribar d’Andalusia, Murcià, Castella i altres llocs de la Comunitat Valenciana varen acudir a Alcoi per a gaudir del concurs i, entre elles, les membres del Ballet d’Alícia Montava.

La desena edició de Anaprode, conta amb 4 fases nacionals en quatre punts distints d’Espanya, sent la fase final a Tarragona.

En les actuacions, s’han pogut contemplar diferents estils de dansa, com la dansa clàssica, dansa contemporània, dansa jazz, hip hop, escola bolera, dansa estilitzada, flamenc i fusió.

Els concursants s’han pogut presentar de tres formes diferents. En solitari a través d’una variació, dues persones en la modalitat de duet, i entre tres i dotze persones en la modalitat grup.

Les alumnes d’Alícia Montava van aconseguir un total de 13 premis (3 primers, 6 segons i 4 tercers). Les xiques del ballet viatjaran a Tarragona per al concurs nacional els primers dies del mes de maig.

Alicia Montava ens detalla els premis obtinguts al mateix temps que ens avança que ja s’han posat a treballar per a preparar les actuacions que es duran a terme a Tarragona.

Primers premis:

En categoria 2, en amateur avançat, dansa estilitzada, coreografia tango flamenco: Marta Bosch. Sara Garrido. Carla Senabre. Maria Mur. Míriam Cardona. Anna Blanes. Maria Reig. Noelia García i Aitana Castelló.

En categoría 1, amateur avançat, dansa estilitzada, coreografia Mediterraneo: Rocio Briet, Ainhoa Juan, Marta Agulló, Gema Cortés, Maria Abbadessa, Ana Gil, Teresa Juan, Carmen Camallonga, Paula Puig, Ainhoa Jorda.

Categoria preparatori 1, clàssic individual, Helena Oltra.

A banda de les següents coreografies: en clàssic grupal, supercalifragilisticoespialidoso, en contemporani: Pensando, Mio bello amore i neurosis.

En estilitzada: Pasión i cuando te beso.

I 2 xiquetes més en clàssic preparatori 1 i 2 en preparatori 2.

En total van ser 56 xiquetes les que varen participar. Entre 8 anys que és l‘edat mínima i 23 anys, sent 25 anys l‘edat màxima.

ACTIVITATS QUARESMA

Les activitats Quaresmals programades per la Junta Central de Confraries de Cocentaina ens porten aquest Divendres a l’Arxiprestal de Santa Maria.

Les activitats Quaresmals que aquest 2015 ha disposat, com a novetat, la Junta Central de Confraries estan comptant amb una gran acollida i seguiment per fidels i confrares de les diferents parròquies de la Vila, trobant cada divendres amb l’oportunitat de compartir uns moments de Pregària costat a les imatges dels passos que donen nom a cada Confraria. Aquest divendres primer de març a les 20:00 hores al Temple de l’Assumpció de Santa Maria al costat la imatge del “Crist dels Llauradors”. Realitzada per l’escultor valencià Joan Ximenez i pel pintor i daurador Sebastiano Zaydia en 1596. Una talla excepcional de l’últim renaixement valencià, que ha resistit al pas del temps, les guerres, els incendis i infinitat de vicissituds conservant fins als nostres dies. Els orígens de la confraria del Crist dels Llauradors es remunten a finals del segle XVI formada pel gremi de pagesos.

Dijous 5 de març

-17:00 h. Exposició del Santíssim i confessions en el convent dels Franciscans.

Divendres 6 de març – Dia d’abstinència

-De 10:00 h a 12:00 h. Exposició del Santíssim i confessions a la parròquia de Santa Maria.

-18:30 h. Via crucis a la parròquia de Santa Maria.

-20:00 h. Oració interparroquial de Quaresma amb la imatge del Crist dels Llauradors a la parròquia de Santa Maria.

MONESTIR DE LA MARE DE DÉU DEL MIRACLE

El monestir de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina, acull avui dijous a les 20:00 hores la Presentació dels Treballs d’Intervenció en el Llenç de Paolo di Matteis “L’Oració de Jesús a l’Hort “amb una Conferència a càrrec de Carmen Pérez Garcia, sotsdirectora general de Conservació, Restauració i Investigació IVC + R de CulturArts de la Generalitat Valenciana i Rosi Román Garrido, tècnica en Conservació i Restauració de Pintura de Cavallet de CulturArts IVC + R.

Aquest llenç forma part del més important conjunt pictòric, obra del pintor napolità Paolo di Matteis (1662-1728) que es conserva en l’actualitat fora d’Itàlia.

El llenç ara restaurat està situat en un dels laterals de la Capella de los Andes, on es custodia el Tron Processional de la Mare de Déu, obra de l’escultor valencià Enrique Galarza Moreno (1896-2000).

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

Parlem de llibres, ja que demà divendres tindrà lloc la presentació del llibre ‘Pobles Abandonats. Els paisatges de l’oblit’, d’Agustí Hernández.

L’acte estarà presentat per Juan Luis Maíquez i organitzat pel Guaret, la Sajolida i el Grup d’Amics de la Natura. Es tracta de la segona part del llibre ‘Pobles Abandonats. Els paisatges de l’oblit’, editat l’any 2006 i del qual Agustí Hernández i José Manuel Almerich són els autors. Aquell llibre va oferir un primer avanç sobre els pobles i nuclis despoblats, i ara Agustí Hernández incorpora nous pobles abandonats i més materials fotogràfics, i aprofundeix en els espais naturals que rodegen els pobles valencians abandonats. Les dues edicions d’aquell primer volum s’han esgotat.

L’obra mostra una altra realitat del territori valencià no tan coneguda, i que de vegades s’intenta ocultar. L’autor selecciona per a aquest llibre algunes d’entre les més de 100.000 fotografies de pobles valencians abandonats que ha anat fent els últims anys. Els paisatges que ací trobem, han sigut el complement d’excursions en què s’ha anat a algun nucli deshabitat. L’acte serà a les 7:30 de la vesprada a la biblioteca.

DOCUMENTAL

I també demà divendres 6 de març, a les 21:00 h, a la Casa de la Joventut podrem gaudir del documental: “Ciutat morta”. Aquest documental ens porta a juny del 2013. Un grup d’unes vuit-centes persones ocupa un cinema abandonat del centre de Barcelona per projectar el documental “4-F”. Un cop a dins, canvien el nom de l’edifici: l’antic Palau del Cinema es dirà a partir d’ara Cinema Okupat Patricia Heras. Qui era la Patricia? Per què va decidir suïcidar-se? I el més important: què té a veure Barcelona amb la seva mort? Aquest documental ens mostra una acció de desobediència amb un fort contingut simbòlic i un gran impacte mediàtic que va buscar, a través de la història de la Patricia, donar a conèixer l’altra cara de Barcelona, la ciutat morta. Aquesta activitat està organitzada per l’associació Socarrel.

BONSAI

L’associació Bonsai Cocentaina continua duent a terme noves activitats de difusió i aprenentatge de l’art del Bonsai de manera desinteressada per qui vullga assistir. Aquest dissabte, dia 7 de març de 2015, a les 5 de la vesprada i a la seu de l’entitat al Patronat es farà un taller de trasplantament d’un bonsai, dirigit pel president de l’entitat Francisco Forner, el mateix president ens ho comenta.

Cal recordar que a continuació es durà a terme l’Escola de Bonsai on es tractarà el tema: Terres i mescles per bonsai.

III DANSA DELS NANOS

L’Ajuntament de Cocentaina, l’associació Cultural El Guaret i els grups Danses del Convent, Danses del Barri i Danses Cocentaina, amb la col·laboració de La Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet de Cocentaina, organitzem la III Dansà del Nanos, oberta a tots els grups de danses i persones interessades a ballar.

La Dansà dels Nanos es durà a terme aquest diumenge. La concentració de la Dansà es farà a la Placeta de Sant Miquel a les 10.45h, i serà amb roba de carrer. A les 11.00 h s’iniciaran els actes, on l’escriptor Francesc Gisbert i els veïns del Raval ens contaran històries sorprenents al voltant dels Nanos de Cocentaina, les danses i altres tradicions. Els grups de Danses de Cocentaina ens ensenyaran a ballar, hi haurà tallers d’iniciació perquè tots i totes pugueu aprendre i ballar després la nostra Dansà pel barri del Raval.

Acte previ a la Festa dels Nanos que tindrà lloc el dimecres dia 11 de març.

MOISÈS GIL

El Centre Cultural Caixa Ontinyent acull, a partir de demà divendres i fins al 29 de març, l’exposició d’escultures “Des del bosc amb estima” de Moisés Gil.

Es tracta d’una mostra de 35 peces a través de les quals l’autor mostra “una escultura activista, que s’involucra i participa de les distintes situacions del ser humà front allò que no hem buscat però que per raons que quasi ningú arribem a entendre ens veiem involucrats de forma directa”.

Moisès Gil és professor titular del Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de València UPV. Va obtindre el seu primer premi amb 19 anys, ha exposat en quasi tota Europa i les seues escultures es troben en col·leccions privades d’Espanya, EUA, Alemanya i Japó. La seua obra arreplega les avantguardes constructivistes i expressionistes de principis del segle XX.

L’exposició podrà visitar-se de dimarts a divendres de 18 a 21 hores, i dissabtes i diumenges de 12 a 14 hores i de 18 a 21 hores.

COMPROMÍS BENILLOBA

Compromís es presentarà als pròxims comicis municipals a Benilloba amb Anna Dèlia Gisbert ‘Taes’ com a cap de cartell i amb l’objectiu d’assolir l’alcaldia per a desenvolupar un programa on les persones i Benilloba són l’eix central.

La candidatura d’Anna Dèlia Gisbert ‘Taes’ va ser ratificada aquest dissabte a València en l’acte central de proclamació dels candidats i candidates de Compromís a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques, en el qual va participar com a cap de llista per Benilloba.

Anna Dèlia Gisbert ‘Taes’ ha explciat que Compromís es presenta a Benilloba amb l’objectiu de contribuir a millorar el benestar dels veïns i les veïnes del poble, amb una proposta molt clara que es basa en la transparència, la participació i la responsabilitat, tres eixos que volen que es convertisquen en ensenya al nostre ajuntament.

“Benilloba ha de ser capaç de posar en valor el seu patrimoni i fer d’aquest un referent. L’Ajuntament, que no és altra cosa que el responsable de fer que la política siga útil per a les persones, ha de ser capaç de generar sinergies i trobar solucions als problemes de les persones, amb idees i propostes positives”, ha afirmat Anna Dèlia.
És el moment de posar-se el dia, informativament parlant, de tot el que passa a Cocentaina i comarca. Totes les notícies més destacades amb Milagro Sellés i, amb la informació esportiva, Mari Nieves Pascual.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *