INFORMATIU – 6 febrer 2015

INFORMATIU – 6 febrer 2015

Informatiu del divendres 6 de febrer de 2015

La Junta de Govern dóna la conformitat del projecte d’adequació i millora de l’àrea recreativa de Sant Cristòfol.
Oberta la inscripció en el Curs de Valencià en Línia.

Presentat el llibre “El Manco Calderon i el seu temps. Una llegenda, un poble, una època” de Francesc Jover.

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert convoca el concurs “Trobades d’Art Contemporani 2015″ dotat amb 12.000 euros.
Margarida celebra aquest cap de setmana la Festa de L’Aixabigó

El Departament de Castellà de l’IES Serra Mariola de Muro, presenta l’obra de teatre “Luces de Bohemia“ de Valle Inclán.

JUNTA DE GOVERN

La Junta de Govern d’aquesta setmana ha tractat diferents punts emmarcat dintre de l’ordre del dia, dels que destaquem la conformitat del projecte d’adequació i millora de l’àrea recreativa de Sant Cristòfol, aquest projecte preveu els canvis dels serveis que fins ara estaven a la zona de baix es passaran a la zona de dalt del paratge, es milloraran el paellers adequant-los a la normativa actual i el condicionament de la zona d’acampada. Aquesta obra serà adjudicada i executada per la Diputació d’Alacant.

I dintre dels expedients sancionadors d’ordenances s’ha denunciat a una persona per molèsties i soroll a la via publica a altes hores de la matinada, en ser reincident directament s’ha passat a denunciar; també s’ha denunciat un veí per orinar a la via publica i s’ha apercebut a un altre per portar el gos solt en la via publica, ara disposarà d’uns dies per a presentar la documentació i, si no la presenta, es passarà a denunciar.

CURS DE VALENCIÀ EN LÍNIA

L’Ajuntament de Cocentaina, a través de la seua Agència de Promoció del Valencià, AVIVA, antigament l’OMPLI, organitza per segon any un curs de Valencià en línia amb l’objectiu de preparar i superar les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià en els seus diferents nivells: elemental, mitjà o superior. Per tant, la durada del curs serà fins al moment d’aquestes proves, al mes de juny.

La inscripció estarà oberta durant tot el mes de febrer i el curs començarà en març. Cal dir que les places són limitades i el registre serà per ordre de sol·licitud, per tant, aquelles persones que primer s’inscriguen són les que podran fer el curs.

Valencià en Línia es pot seguir completament des de casa amb l’ordinador, tot i que és recomanable assistir a la sessió presencial que s’impartirà cada setmana a l’aula d’informàtica de la Casa de la Joventut. L’horari i els dies en què s’impartirà depén del grup o grups que es formen una vegada que s’haja tancat la inscripció.

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

Ahir la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques va acollir la presentació del llibre “El Manco Calderon i el seu temps. Una llegenda, un poble, una època” de Francesc Jover.

Aquest llibre ens presenta un estudi en el qual Francesc Jover aplica una investigació rigorosa als arxius de la guàrdia civil, als registres municipals, als llibres parroquials, a les hemeroteques de l’època… per trillar els fets documentats de la llegenda. Totes les informacions que Jover apunta i demostra amb els documents pertinents ens ofereixen una imatge real, el més real possible quan ataüllem des de la distància, de qui va ser aquell home: Vicent Domínguez, conegut per El Manco Calderón. Un home, una vida, unes circumstàncies, que acabarien convertides en llegenda.

Jaume Pascual, alcalde de l’Alqueria, poble on va nàixer la proposta del llibre i, a més, juntament amb la Diputació són els editors també ens parla del llibre i del seu naixement, a més de destacar la part solidaria de la presentació.

Per últim, parlàvem amb Emilio Cascant, pare d’Esteban Cascant Botella, que donava les gràcies a tots perquè s’han bolcat en l’ajuda al seu fill Esteban, que també estava present a l’acte i ens comentava com està el proces per al tractament d’Esteban fora del nostre país, on hi ha diferents propostes per anar, entre altres als EUA, Anglaterra o Xina.

CONCERT DE GUITARRA

L’Ajuntament de Cocentaina i la Seu Universitària han organitzat un concert de guitarra clàssica que tindrà lloc avui divendres a les 19.00 h a la sala d’actes del Centre Social Real Blanc. L’entrada és gratuïta. Aquest concert s’emmarca dintre d’un cicle de concerts que fan els alumnes del Màster de Guitarra que du a terme la Universitat, curs que l’any passat ja es va realitzar i que va portar una actuació al nostre poble.

En el concert actuaran dos alumnes del Màster, la colombiana VERÓNICA ZAPATA, de la que es pot destacar que ha format part de la “Orquesta de Guitarras de Medellín”, duo de flauta i guitarra de Medellín, “Círculo Guitarrístico Argentino” i “Ensamble de flauta y guitarra de Buenos Aires”. També actuarà el noruec HENRY REITAN, que va oferir un recital de guitarra en un dels festivals més importants de Noruega i ha actuat en nombrosos concerts amb la “European guitar quarter”.

GUANYEM COCENTAINA

Avui divendres es constitueix Guanyem Cocentaina en la qual participen persones de diverses procedències amb l’únic objectiu de ser útils per a la defensa de Cocentaina i la seua ciutadania.

Es tracta d’una assemblea oberta, que es durà a terme al Centre Cultural del Teular a les 19.30 hores.

En l’acte es donarà a conèixer al conjunt de la població aquest nou projecte, on l’element bàsic és la participació, no com a oients, sinó que siguen les persones de Cocentaina les autèntiques protagonistes de tot el procés.

Des de Guanyem Cocentaina volen que tots els compromisos que defensaran en les pròximes Eleccions Locals, siguen fruit de la Participació, i que aquest principi, siga el que guie l’actuació dels representants que puguen ser elegits.

En l’acte hi haurà un torn obert de paraules i s’exposarà el Codi ètic que han elaborat, entre altres.

MOSTRA DE TEATRE

Com cada mes de febrer, des de l’any 2000, es du a terme la XVIa Mostra de Teatre Vila de Cocentaina, organitzada per Teló Teatre.

Durant tres caps de setmana podrem gaudir de bon teatre. La primera obra que podrem veure serà aquest dissabte a les 20:30 h al Teular i anirà a càrrec d’un grup ja veterà dins la Federació de Teatre Amateur, com és Carasses Teatre, d’Elda, que ens representaran l’obra: “Píntame en la eternidad”, d’Alberto Miralles. L’acció es situa en una ciutat del renaixement italià on un Papa desitja perpetuar-se eternament mitjançant l’art. En ella trobem a un pintor sotmès als capritxos del poder. Aquesta és la història d’una temptació, un drama de suspens amb una excel·lent escenografia.

JUAN GIL-ALBERT

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert convoca una nova edició del Concurs “Trobades d’Art Contemporani 2015″, dotat amb 12.000 euros per a l’adquisició de les obres premiades. A través d’aquesta iniciativa, l’IAC pretén potenciar la participació de nous creadors plàstics i visuals, així com destacar la importància conceptual i creativa amb propostes de diferents discursos, conceptes, tècniques i suports expressius.

Les persones interessades a participar en aquest certamen, que arriba a la seua XV edició, podran presentar les seues propostes a la Casa Bardín, seu del Gil-Albert, o enviar-les per correu electrònic a l’adreça [email protected] entre el 9 i el 17 de febrer de 2015. Els projectes hauran de ser originals, de recent creació i de format, tècnica i temàtica lliure, realitzats per artistes nascuts i residents a Espanya.

Posteriorment, l’institut organitzarà, en col·laboració amb la Universitat d’Alacant, una mostra col·lectiva formada per obres de diversos autors que s’exposarà en el MUA. Així mateix, editarà també un catàleg a color i impulsarà diverses conferències, xerrades o taules rodones en què acreditats especialistes analitzaran els diversos vessants de l’Art Contemporani.

El jurat, integrat per vocals especialistes i experts d’art designats d’entre els membres de la Comissió Assessora del Departament d’Art i Comunicació Visual Eusebio Sempere, serà qui determine les obres que es premiaran i la quantia dels guardons entre els projectes seleccionats per a la seua exposició.

MERCAT DE MARGARIDA

Aquest cap de setmana Margarida, pedania de Planes, viurà la Festa de L’Aixabigó. Una festa relacionada amb els carnestoltes, un dia marcat per la prohibició d’anar a treballar. Aquelles persones que es botaven la prohibició eren”perseguides” pel terme “pels quintos i quintes del moment”. Una vegada atrapades i atrapats eren col·locades a dintre de L’Aixabigó (xarxa gran que aprofitava per a traslladar palla, entre altres coses, mitjançant els cavalls) i eren traslladades al mig de la plaça de Margarida.

Una volta allí, eren “mantejades” i observades pel veïnat, donant pas a la vergonya de ser el punt de mira de tots i totes!

En Ràdio Cocentaina hem parlat amb Majo Puig, la coordinadora del mercat que es fa tots els mesos al poble i qui també és una de les organitzadores d’aquesta festa especial que es viurà aquest cap de setmana, qui ens ho comentava, a més ens deia que la intenció és recuperar les tradicions i que aquest és l’objectiu més important del mercat, per això no podien deixar de banda una festa tan peculiar.

La celebració de l’Aixabigó, com hem dit, es durà a terme durant tot el cap de setmana, però el diumenge també es farà el mercat de la terra, un taller infantil sobre carnestoltes i una calçotada popular, tot això amenitzat per la colla de dolçaines de Planes.

Majo Puig ens comenta que per al dissabte la Casa Rural L’Almàssera de Margarida ha preparat una excursió molt especial: “Les sendes d’al-Azraq” (per les altures de la Baronia de la Vall d’Alcalà i de la Vall de Gallinera). L’eixida està prevista a les 9 h del matí i tindrà una durada de 3 hores. El punt de trobada serà al Bar Piscina d’Alcalà de la Jovada. Després es podrà dinar a la Casa Rural L’Almàssera de Margarida un magnífic i deliciós putxero.

Per últim, Majo Puig ens recorda que al Mercat de la Terra podrem trobar productes de proximitat, artesanals, ecològics i de la persona productora a la consumidora i així anima a més gent a participar com a venedors. Les persones interessades podran rebre més informació en Facebook buscant Mercat de Margarida o trucant al telèfon 650 146 189.

MURO

El Departament de Castellà de l’IES Serra Mariola de Muro, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament murer, han organitzat la representació de l’obra de teatre “Luces de Bohemia” de Valle Inclán. La representació es durà a terme demà dissabte al Centre Cultural Polivalent.

Amb aquesta representació, el Departament de Castellà de l’IES Mariola pretén donar a conèixer a alumnes i públic en general una obra fonamental de la literatura espanyola del segle XX, que tracta temes com la crisi econòmica, la pèrdua de valors o la corrupció.

Per denunciar aquesta situació, Valle Inclán se serveix de la sàtira. Amb aquesta proposta del Grup de Teatre El Tossal, aquesta obra recobra una rabiosa actualitat.

El Grup de Teatre El Tossal, nascut el 1992, està compost per professors de secundària de la ciutat de Benidorm, els seus muntatges sempre es determinen pensant en els alumnes i en el públic en general.

Preu de les entrades: 3.00 €

Venda d’entrades: anticipades a l’Oficina de Turisme de Muro. I el mateix dia de la representació a la taquilla.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *