INFORMATIU – 7 abril 2015

INFORMATIU – 7 abril 2015

Informatiu del dimarts 7 d’abril de 2015

Cocentaina viu plenament la Setmana Santa Contestana, aquest any amb diferents novetats ben rebudes per la gent.

Mireia Estepa continua reunint-se amb entitats del poble, aquesta vegada amb el món de la cultura i de l’esport.

Dintre de la Setmana de la Joventut, cinema per a xiquets i joves.

Muro aprova una ordenança d’ús del medi rural.

Nou empreses se sumen als set ajuntaments del parc natural per incentivar-ne la promoció.

La Diputació d’Alacant invertirà més de 70.000 euros en reparació d’infraestructures hidràuliques.

SETMANA SANTA

Cocentaina ha viscut d’una manera molt plena la celebració de la Setmana Santa, unes activitats que estan coordinades per la Junta Central de Confraries i que en aquesta edició ha estat al capdavant de la mateixa l’arxiconfraria del Santíssim. En Ràdio Cocentaina parlàvem amb José Luis Pascual, president del Santíssim, que valorava totes les activitats viscudes de manera molt positiva i destacava la participació de la gent i la implicació de totes les confraries. A més a més, feia un repàs a les diferents activitats prèvies, com ara la representació de la Passió i la celebració del Diumenge de Rams, que per segon any s’ha celebrat de manera conjunta.

Una de les novetats d’aquesta edició ha sigut la celebració del Via Crucis Interparroquial des del monestir de la Mare de Déu amb la imatge del Natzarè fins al calvari del Convent dels Franciscans.

La Setmana Santa Contestana vivia en el Divendres Sant un dels seus actes més singulars i arrelats, la processó del Sant soterrament. A partir de les 20:30 va partir des de l’església de Santa Maria la comitiva encapçalada per la Creu i la imatge de Sant Cristòfol amb la presència del Gremi dels conductors, una singularitat que tan sols es manté a la Vila Comtal. A continuació, van arribar els diferents passos que segueixen mantenint la seua estructura gremial i va desfilar en primer lloc Jesús de l’Hort seguit del Crist de la Columna, l’Ecce Homo amb nous faldons en les seues andes, el Natzarè, la Dolorosa, el Crist dels Llauradors i el Crist Jacent guiat per l’Arxiconfraria del Santíssim Sagrament.

La processó del Divendres Sant de Cocentaina va destacar també per les capelletes, corals menudes, que van acompanyar els passos de l’Oració de l’Hort, el Natzarè i la Dolorosa interpretant els tradicionals motetes. A més, davant del Crist Jacent van estar presents les conegudes com “llagrimetes”, un grup de xiquetes vestides de blanc que portaven diferents atributs relacionats amb la Passió de Jesús.

Després de recórrer els carrers principals de la Vila, la processó va culminar a Santa Maria i els restants passos van tornar fins a les respectives esglésies no sense abans produir al Pla la trobada entre la Verge dels Dolors i el Natzarè, un moment molt emotiu que va ser seguit per nombrosos contestans.

Ja el diumenge es posava el punt final a les celebracions de la Setmana Santa amb la Trobada entre Jesús Ressuscitat i La Dolorosa a la Plaça del Pla. L’acte ha incorporat, en aquest 2015, importants novetats en passar de celebrar-se en la nit del Dissabte Sant, després de la Vetlla Pasqual, al matí del Diumenge de Pasqua. El volteig de les campanes als diferents temples de la Vila Comtal ha obert la jornada que s’ha iniciat amb la sortida de la imatge de Sant Joan des del Convent dels Pares Franciscans. A continuació, ha començat el seu recorregut la Dolorosa des de la Parròquia del Salvador i dues imatges han estat acompanyades en processó fins a les portes del Palau Comtal. Allà ha arribat la imatge del Ressuscitat des de la Parròquia de Santa Maria i davant el Monestir de la Mare de Déu del Miracle s’ha produït la Trobada Gloriós que ha culminat amb el vol de coloms i el tret d’una traca.

Seguidament, ha tingut lloc una missa de campanya a la mateixa plaça del Pla i en finalitzar les diferents imatges participants han tornat fins a les seues esglésies.

Per últim, Jose Luis Pascual agraïa a tota la gent que ha col·laborat perquè tots els actes es dugueren a terme i de manera especial a l’Ajuntament per totes les facilitats que els han donat, a més de facilitar tota la infraestructura necessària.

MIREIA ESTEPA

Mireia Estepa, candidata a l’Alcaldia de Cocentaina pel PSPV-PSOE, continua recollint les propostes ciutadanes i la passada setmana es va reunir amb associacions i entitats de l’àmbit de la Cultura i de l’Esport.

Es tracta de l’inici d’una sèrie de reunions dins del programa socialista per a les pròximes eleccions municipals de maig.

Mireia Estepa ha explicat que “l’encontre ha sigut molt positiu, hem arreplegat un bon grapat de propostes realistes i executables per ajudar a aquestes associacions. Tenim la sort de tindre un poble molt actiu pel que fa a l’associacionisme”.

Aquests encontres continuen endavant, ja que té programat reunir-se també amb gent jove i de l’àmbit de l’educació. A més, es vol fer una assemblea oberta per a tota la població per a gent que no està en cap associació, però que també vol traslladar les seues propostes i impressions.

SETMANA DE LA JOVENTUT

La Casa de la Joventut de l’Ajuntament de Cocentaina ha presentat la programació de l’XI Setmana de la Joventut.

L’edició d’enguany amplia el seu període d’activitats tot aprofitant les vacances escolars, tant per oferir activitats als més menuts com per aprofitar l’estada al poble dels estudiants universitaris que resideixen fora de Cocentaina al llarg del curs acadèmic.

Amb la novetat d’una Escola de Pasqua, els més xicotets gaudiran uns dies a la Casa de la Joventut amb activitats com ara manualitats, jocs, cinema, excursions… tot això amb monitors especialitzats. També per a ells s’ha programat una sessió de cinema. Aquesta vesprada al Teular, a les 18 h, cinema infantil amb la pel·lícula “Aviones”. Amb la col·laboració de la Seu Universitària de la UA a Cocentaina. L’entrada és gratuïta.

Ja per als joves i adolescents, el dijous a les 8 h la pel·lícula “Réquiem para un sueño”.

BAN

Que, segons la comunicació rebuda de l’Oficina del Cens Electoral, queda obert al públic, des del dia 6 fins al 13 d’abril de 2015, ambdós inclosos, el termini per a consultar al SIC (Servei d’Informació a la Ciutadania) d’aquest Ajuntament, les llistes del CENS ELECTORAL vigent, als efectes que les persones interessades les consulten i puguen formular qualsevol reclamació per error o omissió.

Les reclamacions han de presentar-se PERSONALMENT per la persona interessada, en les oficines municipals, presentant el seu DNI, NIE, PASSAPORT o CARNET DE CONDUIR.

ORDENANÇA

El ple de l’Ajuntament de Muro ha aprovat una nova ordenança reguladora del medi natural. Es tracta d’una proposta plantejada pel Jutjat de Pau del municipi i l’àrea de Promoció Econòmica, que pretén organitzar per escrit les diferents normatives de l’àmbit rural amb l’objectiu que siga més fàcil intervenir en els conflictes entre propietaris.

El regidor Vicent Molina ha detallat al respecte que amb aquest document es vol que quede reflectit per escrit totes aquestes normes que fins ara han existit de forma oral i que a partir d’aquest moment tindran una major validesa jurídica. Ell mateix ens comenta els diferents capítols que compren l’ordenança.

El regidor de Promoció Econòmica ens deia “hem comptat amb les aportacions d’agricultors de Muro de tota la vida així com del Jutge de Pau i dels tècnics municipals “, indica. Finalment, Molina ressalta que aquesta ordenança “serà d’utilitat quan sorgeixen qüestions relatives a despreniments en bancals”, conclou. Cal indicar que l’ordenança va ser aprovada per tots els grups polítics amb representació municipal.

MARIOLA

Nou empreses se sumen als set ajuntaments del parc natural per incentivar-ne la promoció. Representants de les nou empreses que s’han incorporat a l’Associació Serra Mariola han participat per primera vegada en l’assemblea general, en el que comporta un reforç per a l’entitat, a l’haver suscitat l’interès de la iniciativa privada.

D’aquesta manera, als set ajuntaments que integren el parc natural se sumen nou empreses, tots els quals coincideixen a l’hora de fixar com a objectiu «la promoció econòmica i turística del territori de la Serra de Mariola». De fet, els assistents a l’assemblea van incidir en «la importància d’incrementar la presència del sector privat, perquè siga qui definisca la línia d’actuació» de la mateixa entitat.

L’assemblea ha servit per fer balanç de l’activitat generada en el transcurs de 2014 i per preparar les de l’exercici en curs, per la qual cosa s’ha habilitat un pressupost de 8.200 euros, segons informa l’entitat.

DIPUTACIÓ

La Comissió d’Infraestructures, Aigua i Medi Ambient de la Diputació d’Alacant ha aprovat la concessió d’ajudes per import total de 70.782 euros destinades a la reparació d’infraestructures i instal·lacions hidràuliques per garantir el servei municipal d’abastament i sanejament en 5 municipis de la província.

El diputat de Cicle Hídric, Joan Molina, ha manifestat que aquestes subvencions tenen l’objectiu d’ajudar els ajuntaments perquè puguen mantenir i actualitzar les obres i infraestructures hidràuliques per aconseguir que estiguen en perfectes condicions i així poder estalviar aigua i ser més eficaços en la garantia del subministrament hídric, aspectes en els quals la província d’Alacant és un exemple.

Els ajuntaments beneficiaris són el de Famorca, en què institució provincial invertirà 20.666 euros per a la reparació de la canonada del pou d’extracció del safareig; Beneixama, que rebrà una subvenció de 20.519 euros per a la reparació d’equipaments elèctrics per optimitzar les infraestructures municipals de proveïment d’aigua potable al municipi i Benimeli, que percebrà un ajut d’11.731 euros per substituir el motor i la bomba al Pou Hortes.

A més, el municipi de la Granja de Rocamora rebrà una ajuda que puja a 11.637 euros per a escometre les tasques de reparació del sistema de bombament i sanejament del carrer alcalde Francisco Ramón Rocamora. Així mateix, l’Ajuntament d’Alcosser de Planes percebrà una subvenció de 6.228 euros per dur a terme la reparació de la xarxa d’aigua potable i desguàs a la Plaça de la Pau.