INFORMATIU – 9 febrer 2015

INFORMATIU – 9 febrer 2015

Informatiu del dilluns 9 de febrer de 2015

Èxit en l’acte constituent de Guanyem Cocentaina, acte que va tindre lloc el passat divendres al Teular.

Avui els contestans tenen una bona oportunitat de ser solidaris. Avui donació de sang al nostre poble.
La Casa de la Joventut acull l’exposició “Nosaltres. 30 anys de l’Estatut d’Autonomia”.
La biblioteca de Cocentaina acull l’exposició “Llapis, paper i bombes. 1936-1939”.
Ràdio Cocentaina ofereix demà el segon debat abans de les pròximes eleccions municipals.

El nombre de desocupats al Comtat ha baixat en el primer mes de 2015.
La Diputació d’Alacant destina 350.000 euros a la reparació i conservació de camins municipals.
GUANYEM COCENTAINA

Guanyem Cocentaina es va constituir divendres passat. La gent del poble va anar a l’edifici del Teular per a participar de la constitució de Guanyem Cocentaina. Aquest és el primer acte d’altres que en vindran i el començament del seu recorregut al poble.

L’assemblea oberta s’inicià amb la presentació d’Eli Aleix, qui explicà quines són les raons de la creació d’aquesta formació: “els guanyem naixen en algunes ciutats i pobles com una manera diferent de fer política i on és la gent la vertadera protagonista de l’elaboració del seu programa. Es tracta d’un projecte molt il·lusionant, on l’assemblea ciutadana és el centre de la presa de decisions”.

També ens comentava el portaveu Aarón Albors que la interacció amb el públic arribà quan Marian Giner explicà el codi ètic de Guanyem Cocentaina. Aquest punt despertà molt l’interès en els assistents per la part innovadora que hi aportà: el compromís, entre molts altres, de fer signar als seus representants el codi ètic i exigir-los el seu compliment. Davant d’una imputació per delictes econòmics contra l’Administració, els elegits han de renunciar al seu càrrec.

El portaveu de Guanyem Cocentaina ens comentava que Juan Pedro García fou l’encarregat d’explicar alguns dels objectius polítics de la formació: rehabilitació i reactivació del Nucli Històric, promesa de rendir comptes al poble semestralment, recuperar la gestió pública dels serveis privatitzats per afavorir la qualitat del treball, etc. “Sempre serà el poble qui aportarà nous plantejaments al programa de Guanyem”, afirmà.

L’última intervenció fou del mateix Aarón Albors, que es va centrar en les primàries obertes. A diferència de la resta dels partits polítics, no s’exigeix la prèvia inscripció dels votants. A Guanyem Cocentaina l’elecció de representants que concorreran en les pròximes eleccions municipals seran triats de manera oberta i transparent en la votació que es farà el 14 de març. A partir del 18 de febrer, qualsevol ciutadà podrà inscriure’s com a candidat de Guanyem Cocentaina.

Aquest acte només ha estat l’inici d’un seguit d’actuacions que pròximament seran anunciades per a coneixement de tots i totes. Els assistents van tindre l’ocasió de veure algunes de les cares que configuren aquesta nova iniciativa. Tot i l’èxit de la convocatòria, els presents tenen el convenciment que cada volta més gent anirà apuntant-se a aquest il·lusionant projecte.

DONACIÓ DE SANG

Avui dilluns hi ha donació de sang al Centre de Salut de Cocentaina: la donació es farà des de les 5 fins les 8:30. A hores d’ara, el banc de sang s’ha recuperat un poc després d’una temporada on estaven sota mínims, i això ha sigut gràcies a la col·laboració de la gent. Però des del Centre de Transfusions ens indiquen que no s’ha de baixar la guàrdia, perquè és molta la demanda que es fa des dels hospitals de la província, per aquest motiu es demana que a banda dels donants habituals es necessiten nous donants. Així ens ho comenta Maite Garro, subdirectora d’Infermeria del Centre de Transfusions d’Alacant.

Maite Garro insistia de nou en el fet que han tingut una bona etapa gràcies a la difusió que s’ha fet de la demanda de sang als mitjans de comunicació, i ha insistit que la sang que es demana no és per capritx, sinó per a viure, per a curar malalties i que la gent ha respost massivament quan se li ha fet la crida i això ha fet que les reserves es recuperaren.

Maite Garro també ens deia que sempre es demana del 0+- i A+-, però tots els grups són necessaris per a poder augmentar les reserves de tots ells.

DEBATS

Ràdio Cocentaina va posar en marxa el passat mes de gener una sèrie de debats al voltant de les eleccions municipals del pròxim 24 de maig.

Demà dimarts es durà a terme el segon debat, el qual es realitzarà a les 7 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament contestà. La durada serà de 90 minuts dividits en dues parts, amb micròfon obert per als espectadors en directe i Ràdio Cocentaina el retransmetrà en directe, si el primer debat va versar al voltant del paper de les diputacions provincials; de les competències dels ajuntaments com també de la dotació econòmica d‘aquests i d’un tema tan important com és Benestar Social i la llei de la dependència, entre altres temes de gran calat social. En el debat de demà es parlarà d’urbanisme i patrimoni arquitectònic.

EXPOSICIONS

Demà dimarts al nostre poble es durà a terme la inauguració de dues exposicions, i les dues vénen de la mà de la Universitat d’Alacant. La primera estarà ubicada a la Casa de la Joventut “Nosaltres. 30 anys de l’Estatut d’Autonomia”. La inauguració serà a les 20:00 i podrem gaudir-ne els mesos de febrer i març.

L’exposició està articulada en tres espais temàtics: la transició i la reclamació de l’autogovern, l’estatut d’autonomia i els símbols identitaris.

Aquesta exposició permet als visitants conèixer, a través una recopilació acurada del material més significatiu, l’essència d’una època convulsa en què es van recuperar les institucions valencianes després de segles de centralisme polític.

Una exposició que donarà a conèixer als joves com va ser aquest procés i com ho vam viure els valencians.

L’altra exposició estarà ubicada a la biblioteca i també s’inaugurarà demà dimarts a les 19:30 de la vesprada: es tracta de “Llapis, paper i bombes. 1936-1939” aquesta estarà oberta durant tot el mes de febrer. La mostra està integrada per un centenar de dibuixos que van fer els xiquets i xiquetes que van ser evacuats a diversos llocs d’Europa durant la Guerra Civil espanyola, però també en colònies que estaven a Espanya, sobretot a la franja mediterrània.

La comissària de l’exposició ens comenta que tres seccions formen el recorregut expositiu. Una primera part integra els dibuixos relacionats amb tres escenaris de la guerra: El bombardeig de Madrid, d’on procedien molts dels xiquets; el bombardeig de Port Bou, origen dels xiquets evacuats a les colònies del sud de França; i la batalla de Terol, com una esperança per als republicans.

La segona secció de la mostra inclou dibuixos relacionats amb la vida a les colònies i una última part conté dibuixos relacionats amb l’evacuació des del lloc de residència a les colònies.

Remedios Izquierdo ens diu que aquesta exposició no és nova sinó que es porta molt de temps fent-se exposicions d’aquest tema i que ara juntament amb la Universitat d’Alacant, han coordinat la mostra un grup de professors d’Història d’instituts d’ensenyament secundari d’Alacant, entre els quals hi ha José Antonio Fernández, Ramón Galdrán, Remedios Izquierdo, Carlos Salinas i Teresa Sanz. A més, l’exposició compta amb una guia per a professors i una altra per alumnes.

Les dues exposicions s’inauguraran a la mateixa hora a la biblioteca i comptaran amb la presència de l’alcalde de Cocentaina, Rafael Briet, i del vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant, Sr. Carles Cortés i Orts, i de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cocentaina, Sra. Marcela Richart Carbonell.

ATUR

El nombre de desocupats al Comtat ha baixat en el primer mes de 2015 i situa la xifra en 3.126. L’atur, per tant, ha baixat en 20 persones respecte al mes de desembre de 2014.

Cocentaina ha tancat gener amb 6 persones més inscrites a la llista del Servei Públic d’Ocupació Estatal i compta amb 1.427 aturats. Muro, per la seua banda, ha baixat la xifra de desocupats en 16 persones i situa el nombre de desocupats en 982.

Altres localitats com Agres, Alfafara, Benilloba i l’Orxa han baixat el seu nombre d’aturats de forma considerable. Les pujades s’ha produït en Planes i l’Alqueria.

El secretari general d’UGT-PV Muntanya-Vinalopó-Baix Segura, Ismael Senent, ha destacat que no es pot oblidar que al llarg de la crisi la destrucció d’ocupació i l’augment de l’atur han anat acompanyats de pitjors condicions laborals per a aquells que no han perdut la feina o han estat contractats durant la incipient i lenta recuperació.

Des de la UGT continuen preocupats pel nombre d’aturats, ja que cada vegada hi ha més aturats sense cap tipus de cobertura, s’estén l’atur de llarga durada i prossegueixen els processos d’emigració, sobretot dels joves.

DIPUTACIÓ

La Diputació d’Alacant ha posat en marxa un any més el programa d’ajudes per a la reparació i conservació dels camins de titularitat municipal. La Junta de Govern de la institució província ha aprovat les bases d’aquesta convocatòria, dotada amb 350.000 euros, de la qual podran beneficiar-se els municipis de menys de 5.000 habitants.

L’objectiu d’aquests ajuts, de caràcter no dinerari, és fomentar actuacions de reparació simple com ara estassades, obertura de camins per incidències meteorològiques o reparacions, entre d’altres, així com afavorir la conservació, el manteniment i la restauració dels camins de titularitat no provincial. El pressupost màxim per a l’execució de cadascuna de les actuacions no superarà els 3.000 euros, que seran finançats íntegrament per la Diputació d’Alacant.

El termini de presentació de sol·licituds està estructurat en quatre blocs que es prolongaran des de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província i fins al 15 novembre 2015.

Els serveis tècnics del Departament de Carreteres de la institució provincial examinaran les sol·licituds presentades pels ajuntaments, valorant, entre altres criteris, la urgència en l’actuació, finalitat, necessitat, població beneficiària i idoneïtat tècnica i funcional. Posteriorment, un grup integrat pels mateixos membres que conformen la Comissió Informativa d’Infraestructures, Aigua i Medi Ambient les valorarà, mentre que la Junta de Govern les resoldrà mensualment. Totes les actuacions seran executades per la Diputació d’Alacant.

Així mateix, la Junta de Govern ha donat el vistiplau a una convocatòria dotada amb 400.000 euros per al desenvolupament d’activitats per a la cooperació municipal relacionats amb l’educació, la cultura, l’oci, el temps lliure, l’esport o les festes populars.

El termini de presentació de sol·licituds d’aquest programa d’ajudes, destinat a poblacions de més de 5.000 habitants, s’obrirà l’endemà a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província i serà de trenta dies naturals.

ROTATEX S.L.

El passat dijous, dins d’aquests serveis informatius, vam llegir una notícia que publicava el diari Información d’Alacant on un jutjat penal d’Alacant havia acollit el dia anterior el judici contra un empresari de Cocentaina per la presumpta manipulació d’un conducte de gas a la mercantil per la qual deixaria de pagar un total de 752.000 euros a la companyia subministradora de Gas Natural entre els anys 2003 i 2007.

Doncs bé, hem rebut una carta d’aquesta empresa que anem a llegir a continuació:

“Muy Sres. Nuestros:

Tuvimos ocasión de escuchar en la emisión de ayer una noticia que afecta a esta compañía relacionada con el juicio celebrado ante el Juzgado Penal nº 8 de Alicante el pasado día 4 de febrero. Sobre este particular, la dirección de ROTATEX – ante las inexactitudes que contiene su información – quiere hacerles llegar las puntualizaciones siguientes:

1ª).- En ningún momento se aprecio, tras la inspección girada por GAS NATURAL a la empresa, alteración o quebrantamiento alguno de los precintos colocados en la Estación de medida, circunstancia ésta en la que coinciden tanto la propia entidad denunciante como los peritos que informaron en la vista oral.

2ª).- Que el Ministerio Fiscal no reclamó indemnización civil alguna a la compañía ROTATEX, toda vez que ni tan siquiera la propia compañía GAS NATURAL ha comparecido en la vista oral celebrada.

3ª).- Que en el año 2010 la dirección de ROTATEX y responsables de GAS NATURAL cerraron un acuerdo por medio del cual dejaron zanjadas sus diferencias económicas, comprometiéndose esta ultima compañía a apartarse del procedimiento judicial, como así hizo en su momento.

4º).- Que la información aparecida en el día de ayer en su periódico ha supuesto un enorme perjuicio para la imagen de ROTATEX, al tiempo que empaña la trayectoria de seriedad y rigor con la que siempre se ha conducido esta sociedad.

Por último, desde la gerencia de ROTATEX queremos indicarles que hemos echado en falta que no hayan contrastado su información con nosotros antes de emitirla, como por otra parte es práctica periodística habitual. No obstante ello, desearíamos que incluyeran en la próxima emisión las puntualizaciones arriba expresadas.

Sin otro particular y en espera de que atiendan nuestra petición, reciban un cordial saludo.”

Signa el gerent de ROTATEX, S.L.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *