ATENEU MUSICAL

ATENEU MUSICAL

logo escola_contL’Escola de Música de la Societat Ateneu Musical de Cocentaina va finalitzar el curs 2013/2014 amb les diferents audicions que va preparar la passada setmana. A més, aquest any, la nota distintiva la posava l’Homenatge al Mestre José Insa Martínez, membre fundador de la Societat que va consistir en el canvi de nom de l’Escola que ha passat a anomenar-se “Escola de Música José Insa Martínez”.

Fou el divendres on a les 19.30 h i al carrer d’Ausiàs March, adjunt a l’emplaçament de la seu de l’Ateneu Musical, va tindre lloc l’audició en Homenatge al Mestre fundador de la Societat, José Insa Martínez. Els encarregats de posar la música en aquest encontre varen ser els ensembles de dolçaines, percussió i metalls, com també el Conjunt Instrumental i la Banda Jove que van interpretar conegudes peces del mestre Insa dedicades a l’Ateneu Musical de Cocentaina i als quals van fer possible la seua fundació.

L’Escola de l’Ateneu ha passat a anomenar-se “Escola de Música José Insa Martínez” en honor a qui fou músic, director, soci i mestre fundador de la Societat Ateneu Musical de Cocentaina i que va estar tants anys lligat a la música i a la seua banda formant part activa de totes les activitats que realitzava la Societat cada any.

Aquesta iniciativa ha sorgit des de la direcció de l’Escola de l’Ateneu encapçalada durant molts anys per Raül Richart, que va proposar el projecte amb l’entrada de la nova junta i va considerar oportú retre-li un merescut homenatge a qui fou artífex de la filosofia de treball que ha regit l’Escola de Música durant tots els seus anys d’existència.

286El president de l’Ateneu, Franjo Reig, ens deia que havia sigut un acte molt emotiu per a la família del mestre i per a la família de l’Ateneu i també per a les autoritats. I que aquest homenatge era un deute que tenien amb Pepito i que, a més, s’havia fet en el moment adequat, amb tots els alumnes de l’escola, la banda, els socis i la gent del poble.

En l’acte va intervindre la filla del Mestre, Inmaculada Insa, que molt emocionada ens deia que la família no ho esperava, que havia sigut una notícia molt agradable i que era com la culminació de la seua vida musical, un reconeixement per a ell molt important, però també per a sa mare que ha pogut comprovar que encara se’n recorden d’ell i que continuen tenint-lo present. Pepito Insa, son pare, però també un home que va dedicar tota la seua vida a la Música.

Per últim, l’alcalde de Cocentaina, Rafael Briet, present en l’acte, ens deia que havia sigut un dia molt bonic i un homenatge molt merescut a un home que ho ha sigut tot en el món de la música. Recordava que feia tres anys, en aquell mateix lloc, acomiadaven al mestre i ara se li feia aquest homenatge.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *