INFORMATIU – 23 febrer 2015

INFORMATIU – 23 febrer 2015

Informatiu del dilluns 23 de febrer de 2015

La Junta General de Ràdio Cocentaina aprova els pressupostos de la Mercantil amb els vots a favor del Col·lectiu 03820 i el PP i amb l’abstenció del PSOE i EU.

Es renova la il·luminació del pavelló cobert al poliesportiu municipal de Cocentaina.

L’Associació de Jubilats i Pensionistes de Cocentaina aprova el reglament de règim intern.

Teló Teatre encara l’última setmana de la XVI Mostra de Teatre Amateur Vila de Cocentaina.

Compromís dubta de la «bona fe» del PP en la planta de compostatge de Penàguila.

JUNTA GENERAL DE RÀDIO COCENTAINA

El dijous 19 de febrer a les 18:45h es va celebrar la sessió extraordinària i urgent de la Junta General de la mercantil, amb dos punts:

El pressupost per a l’exercici 2015, que havia segut aprovat per unanimitat en el consell d’administració i que finalment en la junta es va aprovar amb els vots a favor del PP i C03820, i amb l’abstenció del PSOE i EU. Estem parlant d‘un pressupost ajustat a l’increment de l‘1,3%, tal com ens ha indicat el Govern Central a través del Ministeri d’Hisenda, i en el qual complíem totes les indicacions fetes per la intervenció municipal. Segons ens comentava Esther Blanes, presidenta del Consell d’Administració de Ràdio Cocentaina, s’ha intentat fer un pressupost el més real possible en el qual EU i el Col·lectiu han treballat molt.

Es va tractar també la despolitització la revista El Comtat, punt sol·licitat pel PP, i es va quedar damunt la taula per a treballar-lo el consell d’administració, comentar que en dues ocasions el consell d’administració ha dut a la junta general una proposta i aquesta no han sigut del gusst de la Junta General.

Esther Blanes ens comenta com va desenvolupar la Junta General i el procés que han seguit els escrits de la revista.

La presidenta del Consell assegura que els membres del Consell que van a les reunions poden dir si es fa o no feina, a més de destacar que hi ha diferents vares de mesurar depenent de qui es tracte.

OBRES AL POLIESPORTIU

Dins de les diferents inversions que s’estan realitzant al nostre municipi a conseqüència del romanent de tresoreria del 2013 s’ha substituït a la pista esportiva del pavelló cobert l’enllumenat existent, per projectors de tecnologia LED, amb l’objecte d’aconseguir millorar la uniformitat de la il·luminació, augmentar-la a la pista esportiva i, al mateix temps, reduir el consum energètic i, per tant, l’estalvi econòmic que aquest generarà, conjuntament a aquesta mesura s’ampliarà la renovació a les pantalles estanques de tubs fluorescents en vestidors, passadissos, oficines i serveis, també es procedirà al canvi de la il·luminació a la façana principal i grades sent aquestes també substituïdes per tecnologia LED.

ASSEMBLEA DE JUBILATS

L’Associació de Jubilats i Pensionistes de Cocentaina va celebrar la passada setmana la seua Assemblea General Ordinària en la qual es va aprovar l’informe econòmic de 2014 d’on destaquem que hi va haver un superàvit de 669 euros, però també es va presentar el pressupost i activitats previstes per aquest 2015 on s’ha calculat unes despeses de vora 14.320 euros i uns ingressos a la baixa de 13.206 euros a l’espera de les diferents subvencions que puguen arribar. A més de presentar la sèrie d’activitats que es duran a terme.

Benito Quero, tresorer de l’associació, també ens comenta que s’ha aprovat el reglament intern que s’ha presentat on entre altres es detalla la normativa davant les eleccions, la qual no existia i el canvi d’alguns articles dels estatuts de l’associació, a més de recordar que la pròxima activitat que duran a terme és la celebració de la festa de Sant Josep.

MOSTRA DE TEATRE

El passat dissabte el Centre Cultural El Teular va acollir la segona de les representacions de la XVI Mostra de Teatre Amateur Vila de Cocentaina, que com ja saben organitza Teló Teatre, i vam poder gaudir de la representació de l’obra: “Amant a sou”, de Julie de Grandy, a càrrec del grup Associació de Teatre Pànic Escènic de València. Una comèdia que va respondre a les expectatives del públic assistent. Àngel Fernández, president de Teló Teatre es mostrava molt satisfet de la representació i ens deia a Ràdio Cocentaina que aquesta Mostra ens aporta el millor que està representant-se al voltant del teatre amateur i que han sigut dues obres les que fins ara hem pogut veure totalment diferents, però de gran qualitat, ara tan sols resta un obra per a poder gaudir dintre de la Mostra i és la que ha preparat el grup amfitrió, Teló Teatre, “Terra Baixa” d’Àngel Guimerà, que espera que estiga a l’altura del que fons ara s’ha representat.

SUCCESSOS

Tal com vam informar des de Ràdio Cocentaina, a les 5.30 hores de dijous passat RPB va sortir de casa per anar a treballar a l’Alcúdia, però mai no va arribar a aquesta destinació. Després de notar la seua absència, es va denunciar el cas i es va posar en marxa el dispositiu de recerca format per diverses unitats de la Guàrdia Civil, bombers, Protecció Civil, unitats canines de la Guàrdia Civil i del grup de voluntaris USER13, brigades forestals, Policia Local de Muro, familiars i voluntaris. Durant aquesta jornada tan sols van trobar el cotxe de la víctima en una carretera comarcal entre Benimarfull i Almudaina i a l’interior hi havia restes de sang. No obstant això, el rastreig no va tenir èxit i es va haver de paralitzar la recerca en arribar la nit. Divendres al matí, els efectius van tornar a pentinar la zona i es va sumar un helicòpter de la Guàrdia Civil que va ser el que va localitzar el cos sense vida del veí de Muro en un barranc.

Els investigadors, en un primer moment i després de les avaluacions pertinents, van concloure que la víctima havia tingut problemes de salut i s’havia desorientat, a causa també de la boira i de la pluja que hi havia en aquell moment, i hi havia agafat una altra carretera comarcal una mica allunyada l’itinerari que hauria d’haver seguit.

Segons vam informar des de Ràdio Cocentaina, i després de la consulta amb diverses fonts, l’home hauria xocat contra un mur de formigó i, després de la col·lisió, hauria eixit per la porta de copilot després de comprovar que la del seu costat estava encallada. Pel que sembla, quan anava en direcció per un camí a la recerca d’ajuda, és estimbada per un barranc de 30 metres.

La investigació va assenyalar que tot apuntava a un accident fortuït. No obstant això, ahir diumenge el diari Informació d’Alacant publicava que quatre hores després de trobar el cos sense vida d’RPB, de 49 anys, la investigació feia un gir bastant pronunciat.

I tot arriba després que se li realitzés l’autòpsia a l’Institut de Medicina Legal d’Alacant i aquesta evidenciés que l’home va poder haver mort per mort violenta, ja que s’han trobat ferides per arma blanca en diferents parts del seu cos.

Els experts en aclarir què va passar reobren ara el cas per indici de mort violenta que ofereix el resultat de l’examen que va realitzar el forense.

Pel que sembla, encara queden moltes incògnites per aclarir en aquest cas que ha commocionat la població de Muro i a tota la comarca.

Nosaltres ens hem posat en contacte amb diferents mitjans i ens han comentat que el sumari és tancat i que estan investigant, sense confirmar si hi ha obertes diferents vies d’investigació.

COMPROMÍS COMARCAL

Compromís instarà a l’alcalde de Penàguila que done explicacions en el ple municipal sobre el projecte d’una plata de compostatge al terme municipal de la localitat.

El representant de Compromís ho demanarà per escrit al consistori després que l’alcalde afirmara que no tenia coneixement de cap projecte a la localitat.

Des de Compromís es posa en dubte la «bona fe» de les declaracions dels diferents representants populars sobre aquest tema, que han arribat a assegurar en seu parlamentària, desconèixer el projecte i afirmar, en paraules del vicepresident, José Císcar, que «veiem molt complicat que puga prosperar» per la complicació de la seua tramitació.

Segons Toni Blanes, regidor de Compromís a Penàguila, «el projecte està en marxa i les declaracions tant de l’alcalde de Penàguila, com del vicepresident del Govern, són una fugida endavant sense concretar res i ni tan sols comprometre’s a esbrinar tot allò que hi ha de cert».

Compromís s’ha posicionat des del primer moment al costat de l’Assemblea que formen entitats com El Rentonar o la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, a més de diferents partits i persones dels pobles afectats i que té com a objectiu posar negre sobre blanc en aquest afer cabdal per al futur de la comarca i els seus habitants.

Des de Compromís entenen que la problemàtica dels residus i la seua recuperació són un dels reptes actuals que han de fer davant les administracions, i per això exigeixen el màxim de transparència a l’hora de posar sobre la taula un projecte d’aquest abast.

A més, no perden de vista que el repte del tractament dels residus és també una oportunitat de treure un rendiment econòmic molt important d’aquests -i com a exemple el Pla Zonal de Residus d’Oriola que es troba sota investigació judicial ara mateix en el marc del conegut com a cas Brugal.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *